avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate Stefanpetrut

Activitate Stefanpetrut

din cate am aflat propietari au renuntatla la cetatenie inca din 1995
- Buna ziua, in 1990 am incheiat o comventie cu propietari unui imobil prin care eu ma obligam sa il intretin in buna stare sa platesc impozitele, sa il ingrijesc si sa-l administrez pe o durata de max 4 ani timp in care propietarii se vor intoarce in tara si eu voi deveni prim-cumparator, acest lucru nu s-a intamplat, anul acesta se implinesc 22 de ani si am primit niste vizite de la persoane care vroiau sa viziteze imobilul cu scopul de al achizitiona motivand ca ei au luat legatura cu propietarii.
Mentionez ca doar unu din parinti a semnat aceasta comventie incheiata cu martori, mai precis tata care a decedat acu 7 ani, in toata aceasta perioada noi am locuit in acest imobil impreuna cu mama, fiind trei copii imobilul a fost conectat la reteaua de gaze si apa in vederea asigurari unui comfort.
Doresc sa stiu ce drepturi am, daca le am, nu stiu daca pot imvoca uzucapiunea, sau daca ma poate da afara din casa in ori ce moment, ei nu au venit dupa patru ani sa vanda asa cum scrie in comventie.
Va rog sa ma ajutati cu ori ce sfat care ar putea sa-mi fie util, daca se poate cunoscatorii sa mentioneze si articole din lege, urmeaza sa angajez un avocat dar vreau sa ma imformez in prealabil.
Va multumesc,

Gen:F
Data nasterii:19.oct.1954
Stagiul de cotizare:37 ani si 4 luni
Alte date: 3 copii, cadru didactic ,in acesta perioada am beneficiat de 45 zile concediu fara plata ( 1 mai -15 iunie 2010)
Intrebare:Vreau sa stiu cand ma pot pensiona fara sa fiu penalizata, in caz ca ma voi pensiona la 1 martie 2012 cu cate % voi fi penalizata ?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Problema notariala
Chiar nu stie nimeni daca e legal s-au nu sa faci o copie a actului de identitate legalizata si posesorul de drept sa nu stie nimic sa afle dupa cateva luni din pura intamplare. Notarul poate sa faca acest lucru fara consimtamantul posesorului de drepr si fara ca cel care se prezinta in fata lui sa aiba o imputernicire din partea posesorului de drept al actului?
Cine este pedepsit in astfel de situatie?
Precizati daca se poate cu art din lege, am nevoie urgenta de raspuns, am fost in fata notarului care a facut aceasta copie legalizata si l-am intrebat de ce a facut-o si daca are acoperire legala a spus ca nu e treaba mea desi actul in cauza e al meu.

Cine a convocat sedinta a aflat. Cum???
Aceasta suma la un bloc de 3 scari si 4 etaje se strange in timp nu in 3 luni cat ar dura sa vina cei de la apa sau un alt furnizor sa va debranseze fiind si iarna, listele de plata trebuie sa fie semnate OBLIGATORIU de presedinte si de cel putin un membru al comisiei de cenzori, de obicei presedintele comisiei de cenzori, un alt aspect si foarte important sedinta lunara care e obligatorie care se face cu membri comitetului executiv (de regula sefi de scara) si membri comisiei de cenzori in care se discuta numarul persoanelor valoarea facturilor situatia restantelor si restantierilor, sa presupunem ca sunteti o asociatie foarte mare si aceasta suma se strange in minim doua luniin a doua luna de neplata deja aparea pe factura suma restanta si atunci nu era un mild. putea fi doar o suma mai mare cu valoarea facturi precedente si atunci deja la o valoare mai mica puteau sa vada abaterea ne fiind o concordana intre suma restantierilor si cea de pe factura.
Din cele relatate mai sus deduc ca aceasta sedinta lunara nu are loc in asociatia dv. intrucat s-ar fi observat „delapidarea” asta ma duce cu gandul ca existo o eroare de procedura de care sunt direct responsabili in frunte cu presedintele comitetul de cenzori si cel executiv presedintele dpdvd legal avand relatii de subordonare doar fata de com. executiv si aga.
Răspuns la discuția Problema notariala
precizati va rog ce legislatie e incalcata si ce pedeapsa primeste atat notarul cat si cel care s-a infatisat la notar
Vreau sa stiu daca un notar are dreptul sa legalizeze o copie a cartii de identitate a unei persoane daca in fata lui se prezinta o persoana cu cartea in original dar care nu este nici titularul cartii si nu are nici imputernicire in acest sens este doar membru de familie de gradu unu. Acesta copie legalizata a fost folosita fara consimtamantul meu in scopuri care mi-au adus prejudicii.
Sunt curios daca s-a incalcat vreo lege si de catre cine?
- Va multumesc
scuze daca nu am ales forumul corect, rog administratoriii sa mute in locul potrivit
am întâlnit acesta expresie destul de des, dar nu am reușit sa înțeleg exact ce este și cu ce se mănâncă. Vă solicit să mă ajutați cu câteva exemple care mă pot ajuta sa înțeleg expresia.
- Vă multumesc
Răspuns la discuția Cerere de recalculare
adica daca am fost furat luna trecut nu mai pot recupera bani , daca se strecoara o factura la cheltuieli administrative in octombrie si nu sunt contestatii la modul de calcul, si in ianuarie se constata ca factura a fost „falsa” nu mai recuperez bani?
nu pot accepta asa ceva, adica fac o frauda nu vede nimeni 10 zile asta e am luat teapa. asta inteleg din ce spuneti.
practic canalul e compus din 100% apa calda si 95% apa rece daca in ultimi ani acest calcul s-a facut cu 100% la ambele si eu nu am anuntat in 10 zile am luat teapa ? Intreb si eu diferenta cine a bagato in buzunar nu trebuie sa o dea inapoi, pt ca nu am vazut in 10 zile? Inca o data nu mi se pare corect ma simt furat
Daca apartamentele sunt de 40,50si 60 mp 5% inseamna 2, 2,5 si 3 mp contributia celor cu centrala, diferenta pana la 100% din cota indiviza cine o suporta pt. ca legea spune ca aceasta cota o platesc toti integral, ce sa inteleg ca cei cu centrale nu au parti comune? pt ca aceasta suprafata le revine doar din tevile din apartament, Mai inteleg ca adunarea generala si comitetul executiv e un fel de Dumnezeu mai mic ei hotarasc si gata fara a tine cont de legislatia in viguare?
s-au sunt obligati cum va sa ia hotarari conform legis. in vigoare.
Răspuns la discuția Cerere de recalculare
1 nu avem repartitoare de costuri
2. detine functia de presedinte si nu este mambru al as de propietari,semneaza ca presedinte
3. contestatia se depune in 10 zile corect se presupune ca listele sunt calculate in conformitate cu legea in vigoare dar dac sunt calculate pe baza unor hotarari care
contravin legislatiei in viguare atunci de ce nu pot cere o recalculare, consider ca nu trebuie sa stim toate legile din tara dar avem oameni care ne reprezinta si ei trebuiesa tina cont in caz contrar ar trebui sa suporte consecintele.
consider ca nu am fost instintati in legatura cu legislatia ANRSC si calculul ser face aiurea s-au poate puteti sa i-mi spuneti ce baza legala are o as de prop de a stabili un coficient ce de 5%.