Luna aceasta a decedat bunica mea. Unica ei fiica este in strainatate si nu se poate intoarce, din cate stiu, in termen de 1 an. Bunicul meu traieste, dar are dementa senila intr-un stadiu incipient.
Bunica mea era beneficiara legii 189/2000, astfel ca anumite beneficii vor sista odata cu decesul ei: scutirea de impozit, convorbiri telefonice decontate.
Intrebarea mea este:
1. Se poate efectua succesiunea in absenta mamei mele, dar incluzand-o in testament?
2. Teoretic, daca bunicul meu ar fi declarat unic mostenitor, la decesul lui, mama mea ar mosteni totul, inclusiv partea mamei ei. Poate sa renunte tacit la partea ei, dar sa mosteneasca aceeasi parte (care ar fi inclusa in masa succesorala totala) la decesul tatalui ei?
3. Unde trebuie sa ma adresez (unde trebuie bunicul meu sa se adreseze) pentru efectuarea succesiunii?
4. Este necesar sa il reprezinte cineva pe bunicul meu, avand in vedere afectiunea sa, demonstrabila pe baza actelor medicale?
5. Care este termenul maxim in care trebuie realizata succesiunea?
6. Cum pot demonstra buna mea credinta, in acest caz, inaintea faptului? (Sotul mamei mele pare sa creada ca sunt de rea credinta, desi nu are niciun motiv pentru aceasta, ba chiar dimpotriva)
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine.
Am vazut publicarea in M.Of. a actului aditional.
In actul aditional era mentionata schimbarea administratorului (in locul lui B a fost ales A si au semnat A, B si C). A fost mereu un singur administrator.
Ceea ce nu s-a facut este statutul societatii sau actul constitutiv, care, din cate am inteles, tot la ORC trebuie facut.
In septembrie 2010 s-a realizat un act aditional, care a fost publicat in octombrie in M.O., prin care se transmitea un numar de parti sociale si se schimba administratorul unui SRL.
Actul a fost inregistrat la Oficiul Registrului Comertului pentru a fi publicat.
Precizez ca societatea are 2 asociati, astfel:
a) inainte de actul aditional: Asociatul A - 10 parti sociale si asociatul B - 10 parti sociale
b) conform actului aditional: Asociatul A - 15 p.s. si asociatul C - 5 parti sociale (eu fiind acesta din urma)
In septembrie 2010 s-a desfacut contractul de munca al asociatului B, care, pana la intocmirea actului aditional, era administrator. Asociatul A a semnat ca si director pe acest act.
Din cauza ca, desi am vorbit cu asociatul A in nenumarate randuri, iar acum nu il pot contacta (nu imi raspunde la telefon si e-mail), nu s-a realizat noul statut al firmei. In perioada cand puteam discuta cu acesta, imi spunea mereu ca nu sunt bani sau imi promitea ca intr-o anume zi depunea actele (pe principiul "scart-scart, pana marti), lucru care nu s-a intamplat. In penultima discutie am propus sa platesc eu taxa respectiva, urmand ca societatea sa imi deconteze, insa am fost refuzata categoric.
De asemenea, am inteles (de la o firma de recuperatori de datorii) ca la Registrul Comertului figureaza asociatul B ca si administrator. Acesta este plecat din tara pe o perioada nedeterminata incepand cu luna septembrie 2010.
Am inteles ca bilantul contabil a fost predat.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Cine este administrator acum? Daca e asociatul B, cum se poate modifica administratorul?
2. Care sunt asociatii in prezent?
3. Care este valabilitatea actului aditional astfel intocmit si semnat de A, B si C?
4. Ce pot face pentru a determina asociatul A sa faca statutul (daca inca se poate)?
5. Cine a semnat bilantul (in ce calitate)?
Am nevoie mare de ajutor intrucat am incercat sa am incredere in asociatul A, insa acesta s-a dovedit de rea credinta.#-o
Orice raspuns este mai mult decat binevenit si mult asteptat.
Exista o legislatie in care sa se precizeze acordarea unui litru de lapte pentru cei care lucreaza in mediu toxic (laborator chimic)? Am cautat si am gasit doar sporuri, nimic altceva. Precizez ca lucrez ca si doctorand, deci cu contract de studii, nu contract de munca.