avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate sergiu_vlad87

Activitate sergiu_vlad87

Trebuie sa intocmesc o decizie de incetare CIM, intalnesc un caz asemanator. Conform carui articol din Codul Muncii inceteaza de drept C.I.M.-ul persoanei suplinitoare? La art. 56 nu am gasit unde sa incadrez acest caz. Daca fac referire la art. 84 (2), nu-l pot opera in revisal deoarece nu exista in program optiunea de a inceta contractul in baza art. 84 (2).
Atat timp cat cim este suspendat de drept pentru concediu medical, se suspenda si perioada de 6 luni de la data savarsirii faptei, perioada in care poate fi cercetata persoana ?
Buna Ziua.
Poate fi convocat un salariat in comisia de disciplina pe perioada cat de afla in concediu medical, pentru o fapta ce a comis-o inainte de a intra in concediu medical?
Va multumesc
Răspuns la discuția Revenire din concediu fara plata
Va multumesc !
Buna ziua.
Am in institutie o persoana care, la cerere din motive personale, se afla in concediu fara plata pana la data de 26.04.2013. (exista act aditional de suspendare pana la aceasta data).
Azi a venit cu o cerere de incetare suspendare si reluare activitate iar conducatorul institutiei i-a aprobat-o.
Intrebarea e: sa intocmesc decizie de incetare suspendare sau alt act aditional din care sa reiasa ca inceteaza suspendarea incepand cu data de azi?
Multumesc!
Incepand cu 01.02.2013, pentru personalul bugetar, salariul de baza (salariu incadrare+vechime) sau salariul de incadreare se mareste la 750?

In HG 23/2013, la art. 2 precizeaza: "pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art.1"
Va multumesc
Buna ziua.
Este in institutie un angajat care azi (08.01.2013) a adus decizie de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare emisa in data de 17.10.2012.
Intrebarea e: pot sa emit decizie de incetare cim in baza art. 56 (1) c) incepand cu data de azi (08.01.2013), data la care ne-a fost comunicata decizia de pensionare de catre angajat si inregistrata la institutie?
Va multumesc !
va multumesc pentru raspuns