avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate cristina manea

Activitate cristina manea

Răspuns la discuția Cod cor versus revisal
Multumesc!
Răspuns la discuția Cod cor versus revisal
In situatia noastra s-a schimbat si functia, element constitutiv al CIM-ului. In Revisal, in prezent apare cu functia de Formator desi n-a fost operata nicio modificare in aplicatie.
Este necesara intocmirea unei decizii cu modificarea survenita sau cum putem proceda astfel incat sa putem justifica noua functie din Revisal ?

multumesc,
Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie: un angajat a fost incadrat pe functia de Instructor pregatire profesionala-241205 in anul 2009. In urma cu cateva zile am constatat ca in Revisal apare cu functia COR Formator-242401.
Este necesara incheierea unui act aditional cu noua functie din Revisal?

Multumesc,
buna ziua,

Zilele de concediu fara plata care sunt inregistrate in statul de plata dar nu si in Revisal poti fi mentionate in adeverinta de vechime?

Multumesc,


Multumesc mult de info.
buna ziua,

imi puteti spune, va rog, daca o persoana care se afla in cele 126 de zile de concediu maternal poate primi un bonus? Daca da, sunt anumite reguli/taxe care se platesc doar pentru acel bonus?

Multumesc
Un angajat care lucreaza in sistem 5+ 2 zile (cele 5 zile sunt si in timpul week-end-ului, angajatul primind zile libere cuvenite repausului saptamanal in alte zile din saptamana) a prezentat un concediu medical care acopera si sambata si duminica cand ar fi trebuit sa fie la serviciu. Din ce stiu, zilele de concediu medical se acorda pe zile calendaristice, dar se platesc cele lucratoare, motiv pentru care persoanei respective nu-i mai ies 20 de zile lucratoare, ci 18. Cum procedez in aceasta situatie?
Răspuns la discuția art. 139 Codul Muncii
Multumesc.
buna ziua,

as avea o intrebare legata de intelegerea art. 139 din Codul Muncii:

"Art. 139
(1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
1 si 2 ianuarie;
prima si a doua zi de Pasti;
1 mai;
prima si a doua zi de Rusalii;
Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei
1 decembrie;
prima si a doua zi de Craciun;
doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora. "

Inseamna aceasta ca cei care apartin altor culte, beneficiaza atat de zilele libere acordate de Pastele ortodox cat si de zile libere atunci pentru sarbatorile cultului de care apartin?

multumesc,
Buna seara,

as dori sa aflu daca in cazul unei calamitati naturale, motiv pentru care angajatii nu reusesc sa se prezinte la serviciu, angajatorul este obligat sa plateasca acea zi angajatului care in mod normal ar fi venit la serviciu?
exista reglementari in acest sens?


multumesc,