avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate liliana state

Activitate liliana state

Discuție AJUSTARE TVA
Buna ziua tuturor,

Ma poate ajuta cineva?????????Am un client neincasat din luna mai 2007.Atunci am emis factura,m-am inregistrat cu venit si tva de plata.Clientul nu a vrut sa plateasca,am deschis actiune judecatoreasca,am castigat,doar ca omul a intrat in faliment.Am si hartia de la Registrul Comertului ca starea firmei este Faliment.
Intrebarea mea este:
-Care ar fi inregistrarea contabila legala prin care pot sa ajustez TVA-ul de plata cu suma din aceasta factura,tinand cont de faptul ca nu am constituit provizion,nu am trecut clientul in 4118 pana acum?????
Răspuns la discuția obligatii financiare PFA
Multumesc pentru informatii
As dori sa mai stiu ce anume formulare imi trebuiesc pentru contabilitate PFA,tinand cont de faptul ca o sa colaborez cu o societate de acordare imprumuturi la domiciliu,respectiv Provident,iar activitatea mea ca PFA se rezuma la incasarea comisionului pentru colectarea ratelor de imprumut de la imprumutati,adica va fi doar o factura lunara de incasare comision.

Buna ziua tuturor...

Sunt pe cale sa devin PFA pentru o colaborare cu o alta societate,eu fiind angajata cu carte de munca la o anume societate,de unde platesc toate cele(impozit salariu,cas,sanatate,somaj).
Intrebarea mea este daca pentru PFA mai trebuie sa platesc ceva catre stat in afara de impozitul pe venitul realizat din PFA?????Adica CAS,CASS???

Multumesc anticipat!!!!!!!!!!!!