avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general obligatii financiare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

obligatii financiare PFA

Buna ziua tuturor...

Sunt pe cale sa devin PFA pentru o colaborare cu o alta societate,eu fiind angajata cu carte de munca la o anume societate,de unde platesc toate cele(impozit salariu,cas,sanatate,somaj).
Intrebarea mea este daca pentru PFA mai trebuie sa platesc ceva catre stat in afara de impozitul pe venitul realizat din PFA?????Adica CAS,CASS???

Multumesc anticipat!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 20:40, 24 Martie 2010
Trebuie sa mai platiti CASS 5.5% din profitul realizat, trimestrial, in functie de decizia de impunere (impozitul pe profit ) de la Administratia Financiara.
Multumesc pentru informatii
As dori sa mai stiu ce anume formulare imi trebuiesc pentru contabilitate PFA,tinand cont de faptul ca o sa colaborez cu o societate de acordare imprumuturi la domiciliu,respectiv Provident,iar activitatea mea ca PFA se rezuma la incasarea comisionului pentru colectarea ratelor de imprumut de la imprumutati,adica va fi doar o factura lunara de incasare comision.

Registrul de incasari si plati si Registrul inventar, numerotate, snuruite si vizate de administratia financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa documente ukzspan ukzspan Sunt un producator si am certificat de producator si sunt PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, intrebarea mea este ce acte contabile trebuie sa am la ... (vezi toată discuția)
Pasi pentru infiintarea unui pfa Kosmo Kosmo Buna ziua, Tocmai ieri am primit CUI-ul in cazul unui PFA si stampilele. As vrea mai intai sa prezint cum am infiintat PFA-ul si cat timp mi-a luat ( pentru ... (vezi toată discuția)
Imprumut titular catre pfa cris_darian cris_darian buna seara, sunt persoana fizica autorizata si pentru desfasurarea activitatii am nevoie de de utilaje ca caror valoare ajunge la 5500 lei. intrebarile mele ... (vezi toată discuția)