avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate Kun Tibor

Activitate Kun Tibor

AVLIL a scris:

Corect, numai ca sanctiunea corecta e 3 puncte si nu 4 si e prevazuta la lit. b pct 8 si nu c pct. 4.
In afara de asta, e totusi contraventie si nu ne intereseaza daca erau numai luminile ceata fata, soate sau laterale... :D Legea zice ca e incorect si e contraventie.
Acum, depinde pe ce anume ati intemeiat plangerea. Daca ati intemeiat-o pe faptul ca nu e contraventie, e gresit, daca ati incadrat-o altfel, e de discutat.


Puteti va rog sa-mi trimteti un link unde pot gasi pe net legea: "... si e prevazuta la lit. b pct 8 si nu c pct. 4. "
Stimate domn blotunga,

Am citit reactia Dvs dar tin sa subliniez inca o data, farurile de ceata erau pornite DOAR pe fata! Nu sunt de acord in nici un caz de reactia Dvs pt ca am explicat mai pe larg si daca ati fi citit toate articolele mentionate la prima pagina, va-ti dea seama ca in Codul Rutier nu este specificat ce se intampla cand se utilizeaza farurile de ceata pe fata in timpul zilei in conditiile meteo favorabile!

Daca gresesc va rog sa-mi specificati exact articolul din Codul Rutier.

Daca scria undeva, nu as fi zis absolut nimic pentru ca as fi gresit, dar consider ca conform legii nu am gresit! Ma mult, vizibilitatea masinii mele era mult mai buna pentru acei conducatori care se deplasau din fata!
Va multumesc inca o data la toata lumea pentru sfaturi.

Am platit 1/2 din amenda, am trimis cu confirmare de primire la Pol din Marghita contestatia cat si un exemplar la tribunalul din Marghita pentru anularea sanctiunii anularea punctelor si restituirea amenzii.

Va tin la curent
Bafta la toti!
Va multumesc de raspuns Dna Stoica!
Ma sfatuti sa achit cei 180 lei (1/2 din amenda) iar ulterior sa fac contestatie si daca castig sa-mi recuperez banii? Dupa Dvs ce sanse am dat fiind faptul ca in lege nu exista clar nici un articol pentru aceasta "fapta"?
Inteleg ca merita sa fac o contestatie.
Poate sa ma ajute cineva cum trebuie procedat cu contestatia? Cum trebuie formulat? Ce taxe trebuie sa mai platesc si unde pot plati acele taxe?
stima
Da am folosit luminile de ceata, pe fata si doar pe fata in conditii meteo favorabile.

Pate nu m-am exprimat corect sau coerent, scuzele mele. Intrebarea mea este in continuare daca are rost sa formulez o contestatie pentru ca am parcurs si eu toate aceste hotarari si articole si in lege scrie clar ca amenda este pentru

"(1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza: ...
c) 4 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte: ...
4. circulatia in timpul noptii sau ziua, pe timp de ceata, ninsoare abundenta sau ploaie torentiala, cu un autovehicul fara lumini sau fara semnalizare corespunzatoare;

Mentionez ca eu NU am vazut (sau poate nu stiu unde sa caut) in aceste articole si legi, exact articolul in care se amendeaza folosirea pe timp meteo favorabil a luminilor de ceata pe fata (pe spate erau stinse!)

Va rog daca se poate sa-mi formulati de ce nu vedeti un real motiv de contestatie pentru in conform legea sus amintita si citata, nu exista articol referitor la folosirea abuziva a luminilor de ceata pe timp meteo favorabil.

Multumesc
Buna ziua! Am primit o amenda de 360 lei (180 lei in 48 ore) in ziua de 28.03.2010, in localitatea Marghita, jud Bihor pentru folosirea luminilor de ceata fata ziua. Citat proces verbal: " a condus au cu nr. ... pe str Arany Janos din Marghita si a folosit lumina de ceata in alte conditii decat cele pravazute de lege." Fapta savarsita este prevazuta de art 114 alin.1 din HG 1391/2006 Rep si sancionata de art. 101 alin 2 din OUG195/2002 Rep. - si mai scrie: " 4 puncte de penalizare conf art. 108 alin 1 lit. c. punc.4 / OUG 195 / 2002" Daca cineva poate sa ma ajute sa fac o contestatie (si daca merita facuta) pentru ca conform art 108 alin.1 lit. c. punc. 4 / OUG 195 / 2002 scrie clar:
"(1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza: ...
c) 4 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte: ...
4. circulatia in timpul noptii sau ziua, pe timp de ceata, ninsoare abundenta sau ploaie torentiala, cu un autovehicul fara lumini sau fara semnalizare corespunzatoare;
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Kun T