avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate didu_didu

Activitate didu_didu

Răspuns la discuția procedura
Da, asa este. pe el il intereseaza sa obtina act de proprietate numai pe ce este al sau. Dar vrea sa evite succesiunea deoarece este foarte complicat.

As vrea sa stiu cum se procedeaza. Si pareri ale unor oameni care s-au mai ocupat de asa ceva.

Multumesc.
Răspuns la discuția procedura
Asa o sa fac. si revin maine cu noi amanunte.

Multumesc pentru atentia acordata.
Răspuns la discuția procedura
Cred ca da, numai pe partea lui.

Răspuns la discuția procedura
In instanta nu cred ca vor exista persoane care sa se opuna, pentru ca din cate am inteles nu sunt nemultumiti cu felul in care a fost impartit terenul.

Din cei 6 copii ai strabunicului, mai traieste decat unul care are 2 copii la randul sau, iar cei care au murit... nu stiu exact cati copii mai au in total. si din cauza asta ma intrebam daca nu este mai simplu daca actioneaza astfel? ca sa mearga la notar si sa faca succesiunea cu toti mostenitorii este destul de greu daca nu chiar imposibi.
Răspuns la discuția procedura
Din cei 6 copii ai strabunicului majoritatea sunt decedati, inclusiv bunicul, pe care l-ar fi mostenit tata. Iar altii au renuntat. Cei care au mai ramas si-au impartit intre ei, dar nu au fiecare in parte act de proprietate, toti au titlul acela de mostenire de la strabunic.
Acum, care-i cea mai simpla modalitate prin care tatal meu poate sa intre in posesia actului de proprietate pentru "bucata" sa? (daca fac succesiune nu trebuie sa se faca de la strabunic la bunic, iar apoi de la bunic la tatal meu? )
Daca incepe o actiune in judecata si invoca uzucapinea, pe care o poate proba cu martori; nu este posibil acest lucru?

Daca mai trebuie stiut vreun detaliu, va rog sa ma intrebati pentru ca m-am chinuit sa ma fac cat de cat inteles.
multumesc
Răspuns la discuția procedura
Exista un titul de mostenire, pentru toti. iar ei acum vor sa-l imparta. (titlul de mostenire lasat de strabunic care a avut 6 copii, iar acestia, fiecare, cate 3 in medie)
multumesc
Discuție procedura
Care este procedura in instanta pentru a imparti un teren mai multor persoane apeland la uzucapiune, teren obtinut prin mostenire de catre bunicul meu? Mentionez ca se doreste impartirea terenului intre tatal meu, fratii lui, respectiv verii lui si ca terenul a fost mostenit in 1992. Multumesc