avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate Saturnine

Activitate Saturnine

Răspuns la discuția Praf din renovari la bloc
Multumesc

ynocentta a scris:

Daca apreciati ca praful emanat de lucrari este deranjant sesizati oficial comisariatul garzii de mediu

Răspuns la discuția Praf din renovari la bloc
Stand la etaj aerul nu e chiar atat de incarcat ca la nivelul strazii. Plus ca nu e tot una praful normal din aer cu cel gros rezultat din constructii.
Se pare ca la unii le este frica de curent, altii il cauta, ca acest curent numai bine evacueaza praful din aerul din apartament.
Asta incerc, doar ca e anevoios. Azi anunta ca se lucreaza dar nu se lucreaza, ca apoi sa ma trezesc in alta zi cu mesterii la lucru. Si asa se intinde pe luni de zile cu 3 zile lucram, 6 nu, 2 da, 8 nu, etc. In loc sa faca o treaba cap-coada si sa termine.
Multumesc.
Răspuns la discuția Praf din renovari la bloc
Multumesc.
Răspuns la discuția Praf din renovari la bloc
Apreciez daca cineva inceara sa ajute, dar eu intrebam daca este ceva in legislatie legat de acest aspect si dumneavoastra ma intrebati cum am procedat eu sau ma imi intoarceti intrebarea, cerandu-mi sa va spun eu care lege. In acest fel nu mi-ati lasat impresia ca doriti sa ajutati ci doar sa purtam o discutie fara sens si apoi ma faceti nepoliticoasa ca nu doresc asta. Nu va fac nici o regula, dar eu nu am gasit discutia ca fiind constructiva, si din moment ce se pare ca va deranjez, nu inteleg de ce insistati sa imi raspundeti.
Din nou, apreciez ajutorul dar in nici un caz nu v-am constrans sa il oferiti, cu atat mai mult cu cat ma asteptam ca aici va raspunde cine stie raspunsul. Ca daca il stiam eu, nu mai intrebam.
Eu am incercat sa fiu de buna credinta si imi pare rau daca nu ne-am inteles si m-am simtit putin luata la misto.
O zi buna.
Răspuns la discuția Praf din renovari la bloc
Asa cum atunci cand se fac lucrari la fatade se pune plasa ca sa izoleze zona in care se face mizerie, asa cum se reglementeaza nivelul de decibeli. Nu mi se pare ceva diferit ca in aceeasi zona a reglementarilor ori in ceea ce priveste constructiile sau traiul in comunitate sa existe si obligatia celor care fac lucrari sa nu afecteze proprietatea celorlalti, sau aerul respirat.
Nu sunt de meserie jurist, nu stiu cum sa ma exprim mai eficient.
Pe de alta parte daca nu stiti despre asa ceva puteti sa spuneti ca nu stiti, daca stiti cu certitudine ca nu exista, spuneti asta. Eu am intrebat in speranta ca imi raspunde cineva care stie ori ca nu este asemenea reglementare ori ca este si care e, indiferent ca e de nisa sau nu.
Răspuns la discuția Praf din renovari la bloc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Latka, daca as sti ca este o lege care reglementeaza asta, pentru ce as mai intreba?
Ma intereseaza daca conform vreunei legi din tara asta cel care face lucrari are obligatia de a nu distribui praf in afara apartamentului si in apartamentele altora. Evident ca nu este o lege care sa ne oblige sa suportam, dar in absenta uneia care sa il oblige pe cel care deranjeaza sa nu mai deranjeze, rezultatul e acelasi. Suntem obligati sa suportam.
Daca nu se intelege ce intreb si nu aveti un raspuns, hai sa nu ne pierdem timpul reciproc, ca am impresia ca faceti misto, desi vad ca la alte postari pare ca raspundeti serios.

Răspuns la discuția Praf din renovari la bloc
Nu am avut astfel de lucrari dar din cate stiu exista optiuni, aspiratoare, filtre, masti speciale pentru protectia muncitorului. Ca proprietarul nu vrea sa investeasca in acestea e partea a doua.

Ce ma intereseaza pe mine este daca conform legii suntem obligati sa suportam acest praf facut de altii, daca nu avem de ales decat sa stam cu geamurile inchise in perioada racoroasa de dimineata, in fiecare zi, in eventualitatea ca in unele zile, nu stim care, vin muncitorii si ne baga praful lor in casa, ca apoi sa aerisim cand e foarte cald si intra toata caldura in casa.
Ca daca as fi toata ziua acasa, as vedea cand vin si as inchide, dar daca plec de dimineata, nu am cum sa stiu si risc daca le las deschise.
Buna ziua,

In cazul renovarilor la bloc, exista reguli privind praful care iese pe geamurile deschise ale apartamentului in care se renoveaza si care intra in apartamentele celorlalti locatari?
Cu atat mai mult cu cat nu e o perioada fixa de lucrari, se lucreaza cateva zile, apoi pauza zile, saptamani... apoi se anunta ca se lucreaza intr-o zi dar nu apare nimeni, etc.
Cine mai are curajul sa lase vreun geam deschis cand nu e acasa, avand in vedere ca oricand pot veni mesterii la lucru?
Cel care renoveaza are vreo obligatie de a tine geamurile inchise sau are voie sa evacueze praf pe geamuri pentru confortul muncitorilor dar in disconfortul vecinilor?

Multumesc
Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti daca toate unitatile comerciale sunt obligate (sau nu) sa aiba toaleta pentru clienti sau sa permita accesul clientilor la toaleta care exista? De exemplu un restaurant se intelege ca trebuie sa aiba si sa permita accesul dar sa zicem o agentie de turism are aceasta obligatie?
Ma puteti indruma si spre un text unde sunt enumerate eventual aceste unitati care sunt obligate sau scutite de la a oferi clientilor accesul la toaleta.
Mi-am pus aceasta intrebare deoarece noi avem o singura toaleta si vreau sa stiu daca suntem obligati sa permitem accesul clientilor la ea. Asta dupa ce eu am mers ca si client intr-o alta unitate, cu alt specific decat al nostru dar tot non-alimentar si mi s-a refuzat accesul la toaleta lor.

Multumesc.
Buna ziua,
Am tot cautat pe internet dar nu am gasit un raspuns concet . Daca achizitionez un produs ( sa zicem o pompa de bicicleta) ma duc cu ea acasa sa umflu rotile la bicicleta . Nu se umfla. Schimb camera la roata tot nu se umfla .
Vanzatorul ma informeaza ca imi poate da alta pompa sau ca trebuie sa cumpar alta marfa de aceeasi valoare .
Daca mie imi trebuie pompa de bicicleta si pe cand revin cu ea nu mai au alta sa incerc , poate alta nu e stricata, sau daca toate au aceeasi problema, nu rezista la presiune ,intrebarea este : MA POATE OBLIGA SA CUMPAR CEVA CE NU AM NEVOIE IN SCHIMBUL A CEEA CE AM NEVOIE DAR ESTE DEFECT? Adica de ce sa cumpar un produs diferit ce au ei in magazin daca nu imi trebuie, de ce nu imi dau banii inapoi daca nici o pompa nu este functionala ?