avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Praf din renovari la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Praf din renovari la bloc

Buna ziua,

In cazul renovarilor la bloc, exista reguli privind praful care iese pe geamurile deschise ale apartamentului in care se renoveaza si care intra in apartamentele celorlalti locatari?
Cu atat mai mult cu cat nu e o perioada fixa de lucrari, se lucreaza cateva zile, apoi pauza zile, saptamani... apoi se anunta ca se lucreaza intr-o zi dar nu apare nimeni, etc.
Cine mai are curajul sa lase vreun geam deschis cand nu e acasa, avand in vedere ca oricand pot veni mesterii la lucru?
Cel care renoveaza are vreo obligatie de a tine geamurile inchise sau are voie sa evacueze praf pe geamuri pentru confortul muncitorilor dar in disconfortul vecinilor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:19, 21 Iunie 2022
Dvs. cum ați procedat când ați avut astfel de lucrări?


Nu am avut astfel de lucrari dar din cate stiu exista optiuni, aspiratoare, filtre, masti speciale pentru protectia muncitorului. Ca proprietarul nu vrea sa investeasca in acestea e partea a doua.

Ce ma intereseaza pe mine este daca conform legii suntem obligati sa suportam acest praf facut de altii, daca nu avem de ales decat sa stam cu geamurile inchise in perioada racoroasa de dimineata, in fiecare zi, in eventualitatea ca in unele zile, nu stim care, vin muncitorii si ne baga praful lor in casa, ca apoi sa aerisim cand e foarte cald si intra toata caldura in casa.
Ca daca as fi toata ziua acasa, as vedea cand vin si as inchide, dar daca plec de dimineata, nu am cum sa stiu si risc daca le las deschise.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform carei legi ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Latka, daca as sti ca este o lege care reglementeaza asta, pentru ce as mai intreba?
Ma intereseaza daca conform vreunei legi din tara asta cel care face lucrari are obligatia de a nu distribui praf in afara apartamentului si in apartamentele altora. Evident ca nu este o lege care sa ne oblige sa suportam, dar in absenta uneia care sa il oblige pe cel care deranjeaza sa nu mai deranjeze, rezultatul e acelasi. Suntem obligati sa suportam.
Daca nu se intelege ce intreb si nu aveti un raspuns, hai sa nu ne pierdem timpul reciproc, ca am impresia ca faceti misto, desi vad ca la alte postari pare ca raspundeti serios.

Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
Saturnine, utilizator
Si aici am raspuns serios, ati pus o intrebare foarte specifica, o situatie, nu se dau astfel de legi, de nisa. Cel mult sa fie un paragraf dintr-un regulament, un HCL.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua. locuiesc intr un apartament la bloc. vecinul de deasupra ... Dana Deea Dana Deea Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra renovează și ne a anunțat ca renovează. Întrebarea mea este - exista o lege sau e ... (vezi toată discuția)
Geamuri deschise in permanenta pe scara. exista vreo reglementare ... DanRo DanRo Geamuri deschise in permanenta pe scara. Exista vreo reglementare sau vreo metoda legala prin care sa determin un vecin sa nu mai deschida geamurile de la ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament, crestere cheltuieli de intretinere ContSters400341 ContSters400341 Buna Ziua, Am cumparat un apartament si am purces la renovarea lui, caci era intr-o stare deplorabila. Am instiintat toti vecini, si seful de scara, cu toti ... (vezi toată discuția)