avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate sor_ile

Activitate sor_ile

Construcție gard hotar.
Bună seara. in urmă cu 5 ani am construit un gard împreună cu vecinul , contribuția fiind de ambele părți. gardul vechi nu era în linie dreaptă și am convenit să-l îndreptăm cumva.asta a presupus că pe o porțiune să intrăm la el , iar mai departe pe o alta porțiune am intrat pe terenul meu. am fost de comun acord că așa e echitabil. acum s-a trezit să mi retrag gardul. am încercat să discut cu el , dar o tine una și bună: să-l retrag. nu mai ține cont de înțelegere și amenință cu instanța. menționez că nu am făcut înțelegerea in scris. ce mă sfătuiți să fac, pentru că mă ,, macină" această situație. multumesc!
Buna seara! . Mama mea cu tatăl meu au cumparat cu ceva timp in urma un apartament de la o firma .Contractul a fost semnat la notariatul de stat din județ și transcris în registru de trancriptiuni .Intre timp tatăl meu a decedat si trebuie sa facem succesiunea. Dar contractul sa pierdut .Si nici firma de a vandut nu mai este. Am fost la cate funciara dar nu a fost intabulat .Unde pot sa obtin un duplicat. Multumesc !
Deci, am avut un accident casnic sambata. M-am ars inainte sa plec la lucru in tura de dupa amiaza. M-am dus la urgente unde m-au tratat si mi-au zis sa nu merg la lucru ca se infecteaza...concediu medical au zis ca nu pot sa-mi dea ei si sa merg la medicul de familie cu scrisoarea medicala de la urgente si sigur imi va da acesta. Luni m-am dus la medicul de familie si aici mi-a spus ca nupoate sa-mi dea concediu si pe sambata , doar pe duminica si in continuare max 10 zile. Medicul fiind liber in weekend imi da concediu doar cu o zi in urma...doar duminica si atunci pe sambata apar cu nemotivata. Cum as putea sa rezolv aceasta problema?
Buna ziua.
In urma cu cateva saptamani am avut un accident in parcarea unui supermarket. Incercand sa ies din parcare cu spatele, am simtit o lovitura. Am coborat si am vazut ca am lovit o Toyota Auris, spargandu-i stopul din stanga. Se pare ca amandoi am facut aceeasi manevra cu spatele, in acelasi timp, dansul intrand aproape jumatate pe banda mea.
Am decis sa iau vina asupra mea deoarece cheltuielile domnului cu Auris erau mult mai mari decat ale mele cu Matiz-ul. De la asigurari mi-au spus ca nu conteaza daca eu ma consider vinovat, din schita facuta reiese ca domnul cu Auris este la fel de vinovat. In declaratie am scris ca ma consider vinovat si am povestit exact ce s-a intamplat. Domnul celalalt a scris ca stationa si se pare ca acum pretinde ca a gresit schita pe care a facut-o cu mana lui chiar in parcarea unde s-a intamplat. #-o

Acum se pare ca vrea sa ma dea in judecata pe mine deoarece compania de asigurari nu il va despagubi. Va rog spuneti-mi ce sanse as avea in instanta?
Răspuns la discuția Munca la negru
Si daca fac acea sesizare nu va trebui sa dovedesc cumva ca am muncit la negru ?
Răspuns la discuția Munca la negru
Am demisionat, deoarece dupa o luna mi s-a facut contract de munca. O luna am muncit fara contract, apoi o luna cu contract,.
Discuție Munca la negru
Buna ziua. Am lucrat timp de doua luni la o firma din Timisoara. Timp de aproximativ o luna cei de acolo au refuzat sa imi faca contract de munca pe motiv ca sunt in perioada de acomodare dar mi-au promis ca ma vor plati. Cand a trebuit sa ma plateasca au refuzat sa imi dea banii pe motiv ca am fost in training. Ulterior am demisionat pentru ca firma s-a dovedit a fi neserioasa.
Intrebarea mea este: e normal sa se intample asa? Angajatul roman chiar nu poate face nimic impotriva acestor escroci?
Cineva m-a sfatuit sa fac o sesizare la itm pentru munca la negru, ajuta la ceva?
Va multumesc pentru raspunsuri. Daca dovedesc ca eu am platit ratele la apartament si ca ea nu a avut nici o contributie ce sanse am sa imi revina mie?
Am divortat acum acum cateva luni de sotia mea deoarece in decursul a 20 de ani ea m-a inselat cu nenumarati indivizi care ulterior mi-au povestit tot. Dupa divort, ea a continuat sa locuiasca cu mine in acelasi apartament incercand sa imi faca viata imposibila prin scandaluri atat de urate incat am fost nevoit sa imi pus cheie la usa de la dormitor, de frica sa nu ma atace cumva in somn.
Acest lucru nu m-a ajutat pentru ca intr-o seara a avut o criza de nervi si a inceput sa dea cu picioarele in usa incat a zburat din balamale.Aceste scandaluri au inceput de foarte mult timp dar de curand au ajuns la intensitate maxima. Dupa pronuntarea divortului, ea si-a luat bagajele si s-a mutat la apartamentul unei prietene, ulterior schimbandu-si si domiciliul din buletin. Problema mea este ca ma ameninta ca imi va lua tot ce am, adica apartamentul pe care il detin. Ma ameninta chiar si cu moartea. Ce e mai grav, ca isi ameninta si copii cu moartea. Trebuie sa mentionez ca cei doi copii(majori) au decis sa ramana cu mine.
Acum, de curand a venit la noi la apartament si a inceput sa faca scandal, a inceput sa ma loveasca cu catarama de la o curea si m-a muscat de picior. Eu nu i-am facut ei absolut nimic, iar fiica mea si prietenul ei pot confirma asta deoarece au luat parte la scandal si ei. Singura greseala a mea a fost ca am impins-o putin si a cazut, iar apoi a inceput sa exagereze spunand ca i-am rupt coloana. Dupa toate acestea ea s-a dus si s-a internat in spital, unde are destul de multe cunostiinte incat sa isi scoata un certificat medico legal pentru o coasta rupta si ceva la cap. Cand am auzit acestea, i-am luat-o inainte si mi-am scos si eu un certificat pentru mana neagra de la loviturile de curea si pentru muscatura de la picior care arata destul de rau. Acum vrea sa imi ia tot. Vrea sa ma distruga si ce e mai rau e ca are oameni influenti la picioare care o ajuta. Eu nu am pe nimeni, decat copiii care incep sa isi neglijeze facultatea din cauza problemelor de acasa. Apartamentul este cumparat cu ajutorul unui credit bancar de care nu am scapat nici pana in prezent. Sotia mea nu a contribuit cu nimic deoarece ea nu a avut niciodata un loc de munca. Incep sa cred ca are si probleme mentale, care cel mai probabil se mostenesc din familie( unul din fratii ei a fost internat la psihiatrie de mai multe ori).
Am incercat sa fiu cat mai scurt in detalii.

Va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac in asemenea conditii? Cum sa procedez sa nu imi pierd casa ?

Va multumesc anticipat.
Buna seara!
Am un bilet castigator la superbet din 24.10.2012 pe care l-am gasit abia acum. Intrebarea mea este: mai pot sa ridic castigul, sau l-am pierdut ?
Multumesc.