buna ziua . E clar ca el are ca beneficiar pe altcineva .Intrebarea era : benefeciaza sotia si copilul de acesti bani ? Si daca opteaza sa ia banii acum (?) se impoziteaza ?
Va multumesc tare mult pentru raspuns.
Buna ziua . Sotii nu erau pe atunci casatoriti si nici cunostinte , deci sotia acum nu stie pe cine a desemnat sotul ca si beneficiar . Si am uitat ce era mai important : ca se scade in jur la 20% pentru fiecare mostenitor din suma cotizata ?????
Buna dimineata . Prietenei mele in varsta de 37 ani i-a decedat sotul in varsta de 46 ani in urma unui cancer pulmonar acum sase luni . Decedatul a fost salariat si a avut contributie de PILONUL II la NN . In urma succesiunii (ei avand impreuna o fiica minora in varsta de 5 ani ) si a procesului de tutela , mama castigand tutela copilului --- intrebarea este :
- cine mosteneste PILONUL II de pensie ? (mama si copilul ) sau pe cine a desemnat decedatul la data initierii pilonului II ???
Societatea NN spune ca v-a mosteni cel care a fost desemnat la clauza .
Va multumesc si astept raspuns . zi frumoasa sa aveti .
uzufruct se ataca doar daca persoana uzufructata este in viata ? Vroiam sa spun ca , unchiul nu si-a facut datoria de uzfruct . In sensul ca nu si-a respectat indatoririle .Multumesc.
Buna ziua , revin cu o intrabare la articolul acesta . Am aflat recent ca unchiul a avut contract de uzu-fruct cu bunica in urma contractului de vanzare cumparare pe care i l-a facut pe partea ei de mostenire de la bunicul decedat . Daca unchiul a dus-o pe bunica la un azil , se poate ataca uzul fruct ?Multumesc , o zi minunata sa aveti.
In capitolul B scrie ca s-a facut in baza actului nr.... ACT DE CONSINTAMANT .
Asta inseamna ca unchiul a avut UZUL FRUCT pentru bunica ?
Pentru ca eu nu am acces la acel act .
Va multumesc
Bună seara. După succesiunea primului bunic eu am primit 3/8 din bunul lor imobil în speță un apartament. Eu fiind nepot de fiica decedata în urma cu 20 de ani. Acum a decedat și bunica în urma cu 4 luni. Nu s a făcut succesiunea după ea. Eu am scos de la cadastru un certificat de informare și acolo apar doar eu cu unchiul și soția lui. Bunica nu apare nici pe rol la taxe și impozite. Sa înțeleg ca bunica le a dat lor partea ei din viata? Altfel cum este posibil ca bunica sa nu apară în actul cadastral?. Va mulțumesc și aștept răspuns. Seara buna.
Ma scuzați de faptul ca am scris la "negru". Am scris la indicațiile ei. Casa are toate actele și autorizație si cadastru și...... Va mulțumim de ajutor, am înțeles acum despre ce e vorba.
Bună ziua, revin cu o întrebare la acest aspect : când ne am căsătorit la primărie am declarat ca bunurile dinaintea căsătoriei rămân la fiecare în parte și raspunsul a fost DA.
In aceasta situație cum rămâne cu moștenirea?