avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate ankka2006

Activitate ankka2006

Buna ziua! Imi expira CI, iar adresa unde am cartea de identitate este la un imobil pe care l-am primit de la parintii mei printr-un contract de donatie imobiliara in anul 2010, in care am primit dreptul de nuda proprietate asupra imobilului, dar subsemnatii donatori isi rezerva dreptul de uzufruct viager asupra intregului imobil. Este nevoie sa fie si unul dintre parinti la preschimbarea CI, unde sa isi de-a acordul pentru a putea sa imi eliberez o noua CI la aceeasi adresa a imibilului din contract? In contextul pandemiei imi este cam greu sa ii duc intr-un loc aglomerat , parintii mei avand aproape 80 de ani, iar tata este diabetic insulino dependent. Mentionez ca parintii mei locuiesc la alta adresa fata de cea din contractul de donatie.Multumesc!
Buna ziua!
Fiul meu este in aceesi situatie, a inceput masterul anul acesta,nu lucreaza, inca, iar tatal lui a spus ca nu ii mai trimite bani, deoarece, a terminat o facultate si se poate intretine singur.
Legea este interpetabila, dar cum ramane cu DECIZIA nr. 65 din 1 octombrie 2018? Se aplica sau nu? Multumesc mult!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Teoretic da, in masura in care veniturile nu ii sunt indestulatoare.

Solutia depinde de probele pe care le pot face partile cu privire la starea de nevoie si la cuantumul cheltuielilor.

E posibil sa plateasca incontinuare pensie, sa plateasca o suma diminuata (doar care sa completeze veniturile deja realizate de copil) sau sa nu mai plateasca deloc (daca veniturile sunt deja indestulatoare).


Discuție Rabla 2019
Buna ziua! Masina a fost avariata intr-un accident, nu cred ca mai merita reparatia, pot sa o dau in programul Rabla 2019? Conform Ordinului nr. 963/2018, are ITP valabil pana in august 2019, vechime 14 ani. De asemenea, mentionez, ca motorul a fost avariat, prin urmare, nu se poate duce decat pe platforma. Multumesc!
Buna seara! Nu exista formular standard pentru consimtamant. Eu l-am modificat conform structurilor de cazare. Daca doriti trimit pm.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna! Inchiriez de mai bine de 3 ani, in scop turistic o garsoniera in Brasov. Nu am cerut avizul vecinilor, nu am casa de marcat, si nici nu sunt obligata sa tai chitante. Codul fiscal reglementeaza acesta activitate. Trebuie depusa la anaf, declaratia unica impreuna cu fisa capacitatii de cazare si actele din care sa reiasa ca esti ori proprietar ori imputernicit pe locatie. Iar in momentul cazarii esti obligat sa inregistrezi oaspetii in Fisa de anuntare a sosirii si plecarii, conform H.G.237/2001. Si din mai 2018 un consimtamant privind prelucrarea datelelor conform Regulamentului UE. Mentionez ca sunt si pe siteul Booking si pe Airbnb si pe HomeAway.
Buna ziua! Am achizitionat ieri, in regim de urgenta de la Flanco Brasov, un frigider marca Artic, deoarece cel vechi s-a stricat si am mare nevoie de unul functional. Mentionez ca detin o garsoniera inchiriata in regim hotelier, si avand oaspeti este total neplacut pe vremea asta sa nu poti utiliza un frigider. Am achitat integral aparatul urmand ca astazi sa imi fie livrat la adresa. M-am asigurat la magazin si ca este pe stoc si ca imi poate fi livrat in regim de urgenta. Intrebarea mea este: Deoarece este evident ca nu o sa mai intr-un in posesia aparatului, azi cand am nevoie, pot sa il refuz cand imi va fi livrat, urmand ulterior sa imi recuperez si banii? Mentionez ca am sunat la magazin si m-au asigurat ca produsul este pe drum. Au trecut vreo 5 ore de atunci. Multumesc.
Buna ziua! In ce categorie de amenzi intra (fiscala sau de circulatie) si care este termenul de plata pentru amenda primita de un taximetrist pentru nepornirea aparatului de taxat? Mentionez ca soferul a fost oprit in trafic de un politist de la rutiera, care a constatat ca avea un pasager in masina si nu era pornit aparatul de taxat. Multumesc.
Buna dimineata!
Sub ce forma legala poate fi angajat un absolvent cu bacalaureat, promotia 2015 pe perioada verii, pana la inceperea anului universitar, fara sa ii fie afectata pensia de intretinere primita de la tatal lui?
Multumesc.
Corect, dar mi s-a spus ca medicul ii cere in mod expres adeverinta, chiar daca are card de sanatate. Este posibil?
Buna ziua!
Am nevoie de o informatie legata de eliberarea adeverintei de asigurat.
Lucrez intr-o institutie publica, unde majoritatea angajatilor sunt asigurati la CASAOPSNAJ. Unul dintre colegi mi-a solicitat eliberarea unei adeverinte de asigurat deoarece doreste sa beneficieze de serviciile Spitalului Militar din localitate, iar medicul de acolo a cerut sa-i aduca adeverinta de asigurat de la locul de munca. Mentionez ca salariatul are card de sanatate.Mai este obligat angajatorul sa elibereze adeverinta de asigurat? (Nu este primul caz).
Multumesc.