avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Activitate gabitzumic

Activitate gabitzumic

Bună ziua, locuiesc într o localitate din apropierea Bucureștiului pe o strada privata in care proprietarii detin cota indiviza. Contextul este următorul : nu se poate reabilita strada (care a ajuns într o stare deplorabila, mai rău ca un drum de tara desfundat) deoarece cea mai parte din proprietari nu doresc sa dea bani. A doua variata pt reabilitare ar fi fost preluarea in administrație publica pt branșare la rețeaua de apa, canalizare și asfaltare (strada e pietruita). Aceasta soluție a fost propusa de primar însă nu merge nici asa pt ca unii proprietari refuza sa doneze. Oricum am auzit sa sunt străzi în localitate în care au donat 100% din proprietari însă cu toate acestea primăria nu a preluat. Dat fiind ca și noi plătim impozite locale ca orice alt cetățean al comunei și cu toate acestea nu beneficiem de nicio lucrare de dezvoltare locala, as dori sa va întreb dacă exista vreo cale de acțiune prin care sa fie fortata preluarea în administrarea publica? Știu ca nu exista cadru legal pt aceste drumuri private care sunt ale nimănui însă mă întreb pt ce plătim impozite.. Mulțumesc anticipat.
Buna ziua, as dori sa stiu daca cf legii 15/2003 pot recupera tva platit firmei care mi-a construit casa. Constructia a inceput in 2008 si finalizat in 2009. Sunt pers fiz si nu detin alte bunuri imobiliare. Multumesc!
Răspuns la discuția restructurare post
Buna ziua, multumesc pt raspuns. Am adaugat pe text cateva intrebari pentru a avea o intelegere mai buna:

1. Puteti suspenda c.i.m. pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului ..in speta, veti putea reintra in CCC. - Este un drept intrarea in CCC in caz de restructurare sau depinde de angajator aceasta decizie? In sensul ca pot intra in CCC numai prin intelegere mutuala si fara a semna decizia de disponibilizare?

2. Daca acceptati disponibilizarea, atunci societatea are doua solutii:
- va emite instiintarea de preaviz si la terminarea preavizului decizia de concediere
sau
- va emite decizia de preaviz care va cuprinde perioada de preaviz , data intrarii in preaviz si data incetarii c.i.m.
Acceptarea disponibilizarii presupune semnarea de catre mine a deciziei de concediere?
Data incetarii CIM este data la care copilul face 2 ani ?
Decizia de restructurare stiu ca trebuie aprobata de CEO si ca trebuie sa aiba un plan financiar bine justificat. Este corect ?


3. Preavizul este de 20 de zile lucratoare.


4. Decizia de concediere se contesta la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Cand pot deschide actiune legala ?

5. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.


Multumesc mult!
Buna ziua
Lucrez de 12 ani intr-o companie, si ocup o pozitie de management. As dori sa stiu care sunt obligatiile firmei in situtia in care am fost informata de rrstructurarea pozitiei. In plus as dori sa stiu daca pot face ceva impotriva acestei decizii-care e comunicata doar verbal deocamdata- in conditiile in care m-am intors din concediul de maternitate de 3 luni, copilul avand acum doar 10 luni deci sunt inca in cei 2 ani in care pot beneficia de cic. Apreciez in raspuns rapid. Multumesc.