avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate lungu ilie

Activitate lungu ilie

Buna ziua

Prevederile art.376 C.P.C. actual au echivalent in noul C.P.C. si daca au la ce articol sant reglementate?

Va multumesc!
Buna seara
Din cele doua coduri de procedura civila, care este actual, cel in care prescriptia dreptului de a cere executarea silita este la Art.405 sau cel la care acest lucru este tratat la Art.705

Va multumesc!
Buna seara
In cazul in care sant restante de platit la CAS care nu se pot plati din lipsa de venit, autorizatia de lucru este suspendata din lipsa de activitate, in acest caz la ce te poti astepta?
-ce este de facut?
-CAS apeleaza la instanta?
-instanta hotareste confiscarea bunurilor casa, teren, masina,utilaje, mobilier casnice?
-in cazul in care casa, terenul agricol, autoturismul, sant donate altei persoane acestea mai pot face obiectul confiscarii ?
Acestea au fost donate official la notar dupa acumularea restantelor la CAS.
De asemenea cu ocazia donarii a fost depusa la notar adeverinta de la primarie care atesta ca donatorul nu are datorii.
Se confisca si bunurile din casa, scule, masini?
Care este ordinea confiscarii?

Va multumim!
buna seara
In cazul instrainarii sub orce forma donatie, vanzare de bunuri (mobile sau imobile) casa, teren, autoturism - ce fel de acte trebuie sa prezinte la notar instrainatorul?
Cere notarul sa prezinte adeverinta de la primarie si finante din care sa rezulte ca nu are datorii ?

Va multumim!
Discuție cai de acces
Buna ziua
Daca drumul de exploatare infintat pe vremea C.A.P.-ului s-a pastrat si astazi pe fisa de punere in posesie al proprietarilor este trecut ca drum de exploatare si tot odata limita intre extravilan si intravilan suprafata acestuia nu a fost inclus in suprafata restituita proprietarilor, prin hotarare de consiliu local nu a fost trecut in proprietatea privata a U.A.T in acest caz acest drum ce statut are, face parte din caile de comunicatie, adica din domeniul public?
Va multumim.
buna seara

drumurile de exploatare infintate pe timpul C.A.P.-ului care au ramas si dupa desfintarea C.A.P.-ului fac parte din retelele stradale, caile de comunicatie prevazute de art.5 din L.18/1991?

Va multumesc!
buna ziua
In cazul infractiunii de spalarea banilor, daca infractiunea de baza (predicat ) este prescrisa aduce cu sine si prescrierea infractiuni de spalarea banilor?
Infractiunea de baza in cazul de fata este falsul si infractiunea de spalarea banilor consta in detinerea Titlului de Proprietate obtinut prin fals.

Va multumesc.
Buna seara!
Conform art.27 pct.1 lit.d) C.proc.pen tribunalul judeca in prima instanta infractiunea de spalarea banilor
In acesst caz plangerea penala trebuie adresata parchetului de pe langa tribunal sau parchetului de pe langa judecatorie?

Va multumim!
buna seara
Aceste explicatii date de domnul judecator Mihail Udroiu nu trebuie respectate de catre magistratii din instante?
In cazul de fata magistratul de la judecatrie a dat sentinta definitiva era vorba de situatia in care instanta a fost sesizata cu plangere in temeiul art.278 indice 1C.proc.pen inainte de intrarea in vigoare a L.202/2010.
in acest caz hotararea judecatoriei este temenica si legala ?
La recursul cerut la tribunal am invocat explicatiile preliminare ale d-lui judecator Mihail Udroiu dar instanta dupa doua amanari in care in prima presedintele completului de judecata a spus ca nu stie cum se aplica aceasta lege dupa a doua amanare decide ca recursul este inadmisibil adica sentinta definitiva data de judecatorie este legala si temenica.
A procedat corect completul de judecata in acest caz?
Ce cale de atac se mai poate folosii in acest caz?

Fata de dispoziţiile art. XXIV din Legea nr. 202/2010, vom distinge [...]
i) In situatia in care instanta a fost sesizata cu o plangere formulata in temeiul art. 2781 C.proc.pen., inainte de intrarea in vigoare a Micii reforme, sentintele pronuntate potrivit art. 2781 alin. (8) lit. a) si b) C.proc.pen., sunt supuse recursului, chiar daca au fost pronuntate dupa intrarea in vigoare a legii noi;

Va multumesc



Buna seara
Raportat la pensia pentru limita de varsta pensia de invaliditate gradul III cat este in procente ?
Am realizat stagiul de cotizare de 41,2 ani.
Am iesit in pensie de invaliditate dupa inplinirea varstei de 60 ani din campul muncii.
Va multumesc