avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Popa Teapa

Activitate Popa Teapa

Răspuns la discuția Stabilirea vechimii
Fosta societate s-a desfiintat iar actele sunt la arhiva primariei, in subordinea careia era IGO Intr.de Gosp. oraseneasca! Multumesc!
Va descriu situația unui prieten care nu știe sa umble cu calculatorul. O perioada de 4 ani a lucrat la IGO. Perioada nu a fost trecuta la vremea respectiva în cartea de munca! Acum a fost la sediul firmei,i s-a găsit statul de plata însă în aici este trecut IOAN în loc de ION care este pe cartea de munca și pe buletin! De la arhiva nu vrea sa i se dea nici o adeverință pentru înregistrarea în cartea de munca, și pentru a pitea depune dosarul de pensie anticipata! ce poate sa facă?
Mulțumesc!
Mulțumesc,însă mai multe o sa vad pe talonul de pensie. Referitor la posibilitatea contestării acestei legi,ma lămuriți dacă si unde se poate face? Multumesc!
Sunt f revoltat si încerc sa fiu scurt. Am o pensie de 1049. Pana acum plateam 3 lei CAS 3 lei impozit.Astazi am ridicat banii de la banca ,de pe card si am primit 910 lei. Atât a intrat în cont de la Casa de pensii. In acest fel cred ca a fost impozitata toata suma nu numai diferenta de la 740 la 1049 . Puteti sa îmi spuneti daca OUG 107/2010 – Modificarea si completarea Legii nr.
95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii

“(2) Contributia datorata de pensionarii ale caror venituri din pensii
depasesc 740 de lei este de 5,5% aplicata asupra acestor venituri si se vireaza
odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei
care efectueaza plata acestor drepturi. Prin aplicarea acestei cote nu poate
rezulta o pensie neta mai mica de 740 de lei.”

poate fi atacata la vreo instanta,cine o poate face si daca da cam ce sorti de izbanda sunt! Multumesc anticipat!

Imi cer scuze pentru ca n-am avut initiativa si am primit eu mai intai un mesaj
Domnule Preşedinte

Subsemnatul………………….…,domiciliat în.............jud.Călăraşi,str.........,nr...,bloc....,scara...,ap.....,et.....chem în judecată pe pârâta Casa Judeţeană de Pensii,Călăraşi,cu sediul în municipiul Călăraşi,strada Flacăra,nr 57-59, judeţul Călăraşi, pentru ca, prin sentinţa ce veţi pronunţa, să dispuneţi :

-obligarea pârâtei să îmi emită o decizie de recalculare a pensiei pentru limită de vârstă şi vechime integrală,conform dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, nr 4 din 01.12.2005,în care ,la stabilirea punctajului mediu anual să fie utilizat un stagiu complet de cotizare de 25 ani

-obligarea pârâtei la plata diferenţelor dintre pensia cuvenită şi pensia încasată începând cu data de …………………………..

MOTIVELE ACŢIUNII

În fapt, sunt pensionat pentru limita de vârstă şi vechime integrală în baza prevederilor din Legea nr 3/1977, drepturi iniţiale stabilite prin decizia nr …………..privind acordarea pensiei pentru muncă depusă şi limită de vârstă începând cu data………………..

Fiind o pensie stabilită anterior intrării în vigoare a legii nr.19/2000,pensia mea a intrat în procesul de recalculare prevazut de HGR nr 1550/2004 şi se încadrează în categoria pensiilor cărora li se aplică recalcularea conform dispoziţiilor OUG nr 4/2005.Astfel potrivit articolului 1 OUG nr 4/2005

» pensiile din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor de stat,stabilite în baza legislaţiei în vigoare anterior datei de 1 aprilie 2001,se recalculează în condiţiile prevazute de prezenta ordonanţa de urgenta ».

Deoarece la recalcularea pensiei trebuiau avute în vedere condiţiile de stagiu şi de vârsta prevazute de nr 3 /1977,fapt care rezulta şi din prevederile HG nr 1550/2004,se confirma principiul potrivit căruia condiţiile de pensionare rămân şi pe perioada recalculărilor cele prevazute la data ieşirii iniţiale la pensie.

Având in vedere ca subsemnatul am desfăşurat activităţi care se încadrează în grupa I-a(aII-a) de munca…………….. consider ca în mod eronat Casa Judeţeana de pensii a utilizat un stagiu complet de cotizare de….. ani în loc de ani ……de ani, deoarece art 2 din normele metodologice de aplicare a HG ne 1550 /2004 arata ca (1)Stagiul complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual reprezinta vechimea integrala în munca prevazuta de legislaţia în vigoare la data deschiderii dreptului la pensie de care persoana beneficiază sau care i se cuvine la data începerii operaţiunilor de evaluare. Cf (2) pentru persoanele ale căror drepturi la pensie s-au deschis în intervalul 1 iulie 1977-31 martie 2001,stagiul complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual va fi cel reglementat de legea nr 3/1977.

Conform articolului nr 14 din legea nr 3 /1977 persoanelor care au lucrat efectiv cel puţin 20 ani în locuri în care, potrivit legii, se încadrează în grupa I de munca., sau cel puţin 25 de ani în grupa a doua de munca ,au dreptul la cerere sa fie pensionate la împlinirea vârstei de

a)52 ani pentru grupa întâi de munca şi 57 de ani pentru grupa a doua, bărbaţii.

b) 50 ani pentru grupa întâi de munca şi 52 ani pentru grupa a doua, femeile.

Persoanele care au o vechime în munca prevazuta de lege şi au lucrat efectiv 15 ani în locurile încadrate în grupa I de munca sau cel puţin 20 de ani în locurile încadrate în gupa a II-a de munca,au dreptul ,la cerere sa li se reducă vârsta de pensionare prevazuta de art 8 alin. 2 în mod proporţional cu anii lucraţi în grupele I sau II de munca ,dar nu mai puţin de 52 de ani,pentru grupa I şi 57 pentru grupa a II-a, bărbaţii sau 50 de ani pentru grupa I sau 52 de ani pentru grupa a II-a ,femeile .

Asa dar pentru o activitate desfăşurată în grupa a II-a de munca de...ani … luni …. zile , stagiul complet de cotizare este de ….. ani şi nu de …ani , sau în grupa I de munca ……ani …..luni…..zile…. . In concluzie,consider ca am fost prejudiciat,in mod nelegal de la stabilirea drepturilor mele de pensie.

In drept îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile din legea nr 3/1977, legea nr 19/200 cu modificările si completările ulterioare ,HG nr 1550 /2004,OUG nr 4/.2005

Depun prezenta în 2 exemplare din care unul pentru a fi comunicat paratei

Solicit judecare cauzei în lipsa mea,conform dispoziţiilor art 242 ali2 din Codul de procedura civila

Data ….. Semnătura......................

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI CALARASI SECTIA CIVILA , ASIGURARI SOCIALE

Acte necesare :

Copie : cererea de mai sus completata,Buletin, decizie de pensionare, ultimul talon de pensie,
Am găsit si eu aceasta cere pe internet,dupa ce am tot intrebat pe la cunoscuti şi as vrea sa va întreb dacă ma încadrez şi eu având cf deciziei de pensionare 14 ani 8 luni 2 zile în gr I de munca,10 ani,1 luni 24 zile în gr a II-a de munca si 2 ani 2 luni 9 zile condiţii deosebite ,iar restul de 5 ani 4 luni 21 zile condiţii normale. Data ieşiri la pensie 28 07 2009.
Mai este trecut stagiu asimilat 1 an 3 luni 24 zile. Ce poate fi? Armata a fost 1 an 4 luni 2 zile.
Mulţumesc anticipat!
V-as ruga sa o corectaţi dacă este necesar! Eu nu am putut găsi legile invocate,pe net, sau nu am ştiut unde sa le caut!
Adaug ce scrie pe decizia mea de pensionare
Stagiu complet de cotizare 32 ani 2 luni
total stagiu de cotizare 43 ani 10 luni
nr pcte realizate 36.4605
cf OUG 209/2008 9.86130
puntaj realizat 1.4 pctedin care 0.306 cf maaj oug209/2008
Răspuns la discuția legea 161/2010
Multumesc pentru raspuns. Doresc cu orice chip sa scap de acest abonament, datorita calitatii proaste a serviciilor. Vreau sa stiu daca pot specula urmatoarea treaba. Contractul are 2 pagini Una intitulata Contract de abonament si a doua Clauze contractuale de baza. Cand am achizitionat abonamentul am semnat atat eu cat si reprezentantul orange doar prima pagina,a doua cu toate ca are specificatie Orange Romania si client nu a semnat-o nimeni. In incheierea acestei a doua pagini scrie Am citit si sunt de acord cu Contractul......cf art 7... din decizia ANCOM,nr 77/2009. Aceasta pagina nu este semnata de nimeni. Daca da cum trebuie sa procedez? Inca odata multumesc!
Discuție legea 161/2010
Am încheiat in ian 2010 un contract de abonament cu [EDITAT] pentru serviciu de date.De mai mult timp incerc sa reziliez contractul pentru ca nu mi se ofera servicii de calitate.Ultima gaselnita a celor de la [EDITAT] este sa mut calculatorul la geam ca sa am semnal,cladirea in care locuiesc provocand ecranarea semnalului! Am inregistrat o reclamatie telefonica la d-lor si au spus ca sa astept 30 zile. Multumesc de raspuns In baza legii 161/2010 pot cere rezilierea contractului? Multumesc!
Mi se pare ceva ca o gluma nesărata după 20 de ani de la revoluție. Știu primar,dovedit ca informator al miliției și securității! Oamenii l-au reales de 2 ori. N-au știut nimic de3spre el pana de curând. Daca va mai candida ,nu-l vor alege pentru ca in ultimul mandat i-a tratat cu dispreț și a furat,nu pentru ca a fost sifon. Aceasta lege era buna acum 15 ani. Acum este depasita. Ce se mai intampla cu ea ?
Discuție Taxa Radio-TV
In baza cărei legi se retine obligatoriu aceasta taxa,și cm o poți contesta? Am inteles ca i se mai spune si taxa de solidaritate nationala! Multumesc