avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Activitate Ony2k2

Activitate Ony2k2

Răspuns la discuția Incredintare minori tatalui
Adevarul este insa ca mama nu are bani, ca nu a mai muncit de foarte mult timp si ca a beneficiat de atata timp in plus cu copii tocmai pentru ca domnul a muncit mai mult ca sa-si intretina familia. In momentul de fata copii ar dori cu mama pentru ca ea a fost cea care le-a stat alaturi mai mult, dupa divort insa le va fi alaturi putin pentru ca va trebui sa munceasca. Nu ar mai avea camerele lor, scoala lor, prietenii lor, activitatile lor.
[ editat]
[editat]

Dorinta copiilor conteaza dar nu este hotaratoare, nu ar trebui sa fie zic eu, ca d-aia sunt minori. Avem doi parinti. Dupa divort unul dintre ei le poate oferi stabilitate financiara si atentie si alt parinte care dupa divort nu le va mai putea oferi atentie si probabil dupa atatia ani de absenta de pe campul muncii nici stabilitate financiara.
Acum, oare acelor copii cu cine le va fi mai bine?

Solutia domiciliului alternativ nu mi se pare ceva traumatizant pentru un copil. Mai traumatizanta este experienta transformarii unui parinte in simplu vizitator doua zile pe luna.

De ce sa ajunga copii sa fie luati cu forta de la mama lor? Domnul are o relatie normala cu ei. In plus,daca doamna nu-si permite sa-i creasca, binele superior al copilului nu e alaturi de parintele care da, are resurse sa o faca?

Inteleg ca este impanantenita credinta asta cum ca ninge sau ploua copilului ii este mai bine la mama,problema e insa cand nu e asa. De ce sa supui niste copii unor lipsuri, materiale, emotionale ( lipsa prieteni, colegi) si dupa sa te mai bati cu pumnii in piept ca asta e binele lor superior?

Asa ca raspunsul este ca da, mama are mai multe sanse dar trebuie insa sa incercati sa pastrati copiii [ editat ]Sunt sanse sa-i castigati.

Răspuns la discuția Tatal nu se ocupa de copil
Daca ati fi acceptat incheierea relatiei cu cu dumneavoastra nu v-ar fi deranjat ca persoana respectiva sa fie langa copilul dumneavoastra. Faptul ca nu puteti sa o faceti e o dovada ca in ciuda cuvintelor dumneavoastra realitatea e alta.

Da, e usor sa vorbesc din afara, este perfect adevarat. Dar asta nu inseamna ca faptul ca nu lasati copilul sa aiba o legatura cu tatal pentru ca sunteti geloasa pe actuala partenera a tatalui e mai putin grav.

Din punct de vedere legal tatal are dreptul sa gazduiasca copilul la el. Fostul partener nu are dreptul legal sau moral sa se opuna.Daca face acest lucru este extrem de grav.
Nu e vorba de amanta, de mama sau de divort. E vorba de un tata si copilul lui, de relatia lor care ar trebui sa fie sustinuta si incurajata. Ca parinte nu poti sa interzici copilului tau sa mearga acolo unde sunt persoane pe care nu le placi, ar insemna sa-l inchizi in casa pana la urma.
Nici o fosta sotie nu o sa o placa pe actuala partenera a fostului sot. Ce facem atunci? interzicem relatiile intre copii si parintii care s-au recasatorit?


Răspuns la discuția Tatal nu se ocupa de copil
Doamna, pentru faptul ca o poate vedea atat de putin se ocupa destul de bine de ea.
Daca tatal nu e atat de implcat in viata copilului, daca fata dumneavoastra isi vede atat de putin parintele si nu se poate bucura de relatia cu el este numai si numai din cauza dumneavoastra.
Nu aveti un fost sot care cauta sa va faca probleme, altfel va tara pe la Protectia Copilului si va deschidea nenumarate procese ca sa-si vada copilul mai mult. Aveti o relatia care nu a mai mers intre dumneavoastra si el dar aparent merge bine intre el si fosta amanta.
Sustineti ca nu are ce invata de la aceasta dar va intreb eu oare ce invata de la dumneavoastra? ce poti invata de la un om care se ascunde in spatele propriului copil ca sa-si raneasca fostul partener? Nimic bun din contra.
Unde sa o bage domnul in pat, la dumneavoastra acasa? unde sa faca temele cu ea? ah,tot la dumneavoastra acasa. Deci despre ce vorbim acum, despre binele copilului sau despre folosirea acestuia ca scuza pentru apropierea de fostul partener?


nu ma intereseaza motivele pt care nu este. nu vreau ca si copilul meu sa inytre in contact cu ea.


vedeti dumneavoastra, e si copilul lui, nu sunteti stapana absoluta a minorei. Este foarte daunator pentru aceasta ca asta e modul dumneavoastra de a gandi. In plus, legal, va intereseaza sau nu, cei doi au dreptul la un program de legaturi personale extins.
Răspuns la discuția Tatal nu se ocupa de copil
Doamna, care este logica dumneavoastra, tatii care isi refac viata dupa divort sa nu mai aiba dreptul sa-si ia copii acasa?
Fata dumneavoastra are dreptul la legaturi personale cu tatal ei. Ce faceti dumneavoastra e un abuz. Au trecut atatia ani, ar trebui sa incetati cu raca asta si resentimentele fata de amanta fostului sot. E o relatie care s-a incheiat de mult timp, ar fi trebuit sa acceptati asta pana acum.
Din ce povestiti tatal se ocupa de copila si motivul pentru care nu o face mai mult sunteti doar dumneavoastra.
O mama isi iubeste copilul mai presus de orice, cel mai indicat ar fi sa cooperati mai mult cu fostul sot pentru binele fetel. E foarte important pentr sanatatea ei emorionala sa fie apropiata de amandoi parintii.
Răspuns la discuția Tatal nu se ocupa de copil
Pai daca nu doriti sa lasati copilul la tata cum doriti sa se implice mai mult?
In primul rand dumneavoastra impiedicat legaturile firesti intre un tata si copilul lui dar doriti mai multi bani. Mai bine lasati copila la tata mai mult ca sa vada si el exact ce inseamna cresterea unui copil si in felul acesta sa fie mai implicat.
Care este programul de vizita acum, copila petrece week-end-uri la tata sau in continuare ii refuzati acest drept pentru ca fosta amanta e acolo?
Răspuns la discuția Abuz parinti
Nu aveti de ce sa va mutati. la urmatorul scandal sunati la politie si rugati sa se prezinte de urgenta la domiciliu. Povestiti de fata cu parintii politistilor traumele la care sunteti supusa si acestia or sa discute cu parintii. Platiti parte din ce se cuvine la intretinere si asa mai departe si la fiecare semn de scandal sau abuz apelati din nou 112.
Sunteti luata in spatiu, nu au cum sa va evacueze. Si chiar daca v-au luat cardul, de unde sa stie pin-ul?
Daca plecati de acasa nu au cum sa trimita politia dupa dumneavoastra.
Sunteti majora.
Pai 1600 de lei nu sunt suficienti pentru a intretine 3 copii, aveti mare dreptate, din cauza asta amandoi parintii trebuie sa contribuie la bunastarea copiilor...iar dumneavoastra nu contribuiti. Instanta nu o sa amendeze tatal pentru o obligatie de care dumneavoastra nu va achitati. Nu o sa mareasca pensia alimentara pentru ca dumneavoastra nu lucrati.
Nu vreti sa intelegeti, legal singura care nu se achita de obligatiile fata de copii sunteti dumneavoastra. Dumneavoastra cititi legea acolo unde va convine, insa o ignorati complet acolo unde e vorba de obligatiile dumneavoastra si partea de care dumneavoastra trebuie sa va achitati.
1000 de euro sunt un vis frumos, dar sanele sa-i obtineti sunt mici si tin mai mult de starea in care s-a trezit judecatorul in dimineata respectiva, pentru ca de corect ca sa-i primiti nu este.

Doamna Martonze, cred ca stiti mai bine decat mine ca nu castiga procesele cei care au dreptate ci cei care au noroc si tupeul mai mare.
In momentul de fata din ce am vazut eu, instantele apreciaza ca alta tara ofera conditii mai bune minorilor. Iar daca parintele are un servici ok acolo, copilul poate fi considerat ca in drum spre tara respectiva.
Este doar o parere personala:)

Nu cred ca o sa primiti pensia de 1000 de euro pentru ca evident acesti bani ar fi si pentru intretinerea dumneavoastra nu doar pentru intretinerea copiilor. Un copil de 9 ani se intretine cu mai putin de 333 euro pe luna. Daca din suma rezonabila scazi si cu cat ar trebui sa participe celalalt parinte ajungeti la suma pe care o primiti deja.
In plus, pentru a cere pensie alimentara mai mare va trebui sa demonstrati ca nevoile copiilor au crescut, ceea ce nu e adevarat, nevoile copiilor nu au crescut, lipsurile lor sunt din cauza faptului ca doar un parinte ii sustine financiar . Ceea ce va fi foarte usor tatalui sa demonstreze.
De ce nu luati in calcul varianta ca cei mici sa locuiasca cu tatal lor? Limba se poate invata si este evident ca viata lor nu va mai fi cu lipsuri, cum este in momentul asta alaturi de dumneavoastra, indiferent de bunele intentii.
Ar mai fi varianta sa trimiteti copii la tata in lunile de vacanta pentru a va putea lua un servici acum. Poate tatal ar fi mai fericit sa aiba copii langa el mai des iar pe dumneavoastra va va ajuta sa fiti cat mai curand independenta financiar, sa nu mai stati sa asteptati bani de la frate.
Stiu ca nu ati intrebat daca sunt sanse ca tatal sa plateasca in natura, pentru ca daca ati fi facut-o vi s-ar fi spus ca sunt destul de mari. Nu scrie in lege ca daca parintii sunt in tari diferite pensia nu poate fi platita in natura, scrie ca daca nu se achita de ea instanta poate stabilit o suma care poate ajunge pana la x % din salariu. Pana la 50% din salariu. Dar primeaza pensia in natura. Si doamna, poate sa plateasca prin transfer bancar cursuri copiilor si poate sa trimita pachete cu haine copiilor si sa va dea o suma fixa care sa acopere partea copiilor la intretinere. Deci vedeti, el va avea cum sa se achite de misiunea lui iar dumneavoastra, in cazul asta nu v-ati mai descurca sa va cresteti copii fapt care ar duce firesc la reincredintarea lor catre tata.
Daca nu va castiga procesul si copii la el tatal poate sa ceara (si sunt sanse mari sa ceara) plata pensiei in natura care va duce la deznodamantul dorit de el. pentru ca ar insemna falimentul dumneavoastra din moment ce repet, traiti din pensia copiilor.

[ link extern ]

In linkul atasat este decizia la un proces asemanator. Diferenta ar fi ca e vorba de un tata care ani de zile si-a crescut cei doi copii dupa ce mama a plecat in Germania. Tatal avand un venit net superior fostei sotii sau dumneavoastra. Si desi copii erau la scoala aici, aveau legaturi stranse cu familia extinsa, mergeau la cluburi de diverse activitati aici, instanta a considerat ca cel mai bine le va fi in Germania in conditiile in care venitul mamei nu era mai mare decat al tatalui, in conditiile in care copii au declarat ca vor sa ramana in tara,ca nu cunosc limba.

Sunt sanse sa obtineti 1000 de euro, dar in opinia mea sansele sunt mai mari ca fostul sot sa va ia copii dat fiind faptul ca el poate de departe oferi conditii mai bune copiilor.

Au inceput sa treaca vremurile cand mama castiga automat custodia copiilor.

Copii, nu dumneavoastra atentie, bani de care nu aveti voie sa va atingeti decat pentru ei nu pentru facturile dumneavoastra pot avea 50% din venitul net al tatalui. Daca acesta are net,adica in mana 2000 de euro atunci puteti spera la 1000 de euro. daca are 1400 atunci puteti spera la maxim 700.