avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate hrincaionela

Activitate hrincaionela

buna ziua as dori si eu un raspuns la urmatoarea speta :
un pfa achizitioneaza de la persoane fizice pe baza de borderou diverse telefoane ,aparatura electrica pe care apoi o revinde cu un adaos dar problema este ca uni clienti vin cu un produs il da la schimb si mai da diferenta pentru produsul cumparat, cum tratez acest schimb dpdv contabil
Răspuns la discuția Formularul 150 anaf
intrati pe site anaf -declaratii electronice-inregistrare certificate calificate-dati jos accepta - selectati documentul de confirmare si urmati pasi in continuare cu datele firmei apoi listati.
Discuție plata factura
luam factura de la un sc x la scadenta pe chitanta apare sc y si mai jos pe chitanta scrie sc y este imputernicit de catre sc x sa incaseze in numele si pentru sc x este corect daca da, care ar fi baza legala ? multumesc anticipat .
Răspuns la discuția formularul 150
am rezolvat se poate depune la orice chiseu multumesc frumos de indrumare.si mai am o intrebare se poate depune formularul 150 atat timp cat exista deja cineva desemnat cu semnatura pt acea firma sau trebuie sa astept sa depuna cealalta persoana 151 si abia dupa aceea sa depun eu 150 o zi cat mai buna
Răspuns la discuția formularul 150
multumesc frumos voi merge astazi la finante sa vad ce pot face ,o zi cat mai buna .
Discuție formularul 150
buna ziua ,se poate depune formularul 150 cu tot ce trebuie :confirmarea ,imputernicirea ,copie ci ,prin posta pentru ca firma este in bucuresti si sa nu mai bat drumul pana acolo ?
Răspuns la discuția control incrucisat d394
neclaritatea mea nu este cine face corectia normal ca o facem noi dar pe aceeasi factura este total de plata cu tot cu penalitati cum o inregistrez eu mai exact sa nu mai am diferenta fata de ei
buna ziua, as dori si eu o lamurire ca cei de la finante care ne au verificat nu au stiut ce sa ma lamureasca in legatura cu necorelatia dintre ENEL si SC al nostru adica mai exact baza lor de TVA nu corespundea cu baza noastra ,la valoare tva este corect dar baza difera ex o factura inregistrata de noi arata asa:
energie de facturat 892,04 fara tva
demontare contuar 68.41 fara tva
acciza de facturat 4.27 fara tva
total baza impozitare 964.72
tva 231.54
penalitatii 500
total plata 1696.26
nelamurirea mea este daca trebuie sa inregistrez penalitatile intr-un al nir pt ca programul saga imi permite sa introduc toata factura si cu penalitati dar pe conturi separate la mine ,in 394 apare baza cu tot cu penalitate si tva la fel ca la ei la ENEL apare fara penalitati la baza si tva ca la noi .
in 2011 soc avea stautul de micro indeplinind conditiile din 09-2011 nu a mai avut angajati pana in 12-2011,pt trimestru 4 soc trece automat la profit ?nemai avand angajati si trebuie facut si 010 ?
Răspuns la discuția d 112 trimestrial
si in cazul in care nu am depus ramanem lunar nu? dar nici cine a avut un angajat in anul 2010 nu a primit nimic de la finante pt trimestrial incadrandu-se desigur.