Vă rog să-mi spuneți dacă perioada în care am ocupat funcția publică de șef birou contencios-juridic se consideră vechime pentru admitere în magistratură.
Vă rog să-mi spuneţi cum se procedează în cazul desfiinţării postului de sef serviciu prin reorganizare. Care sunt soluţiile pentru funcţionarul public de conducere în situaţia în care postul pe care l-a ocupat se desfiinţează iar în cadrul autorităţii există posturi de conducere vacante pe care au fost promovaţi temporar funcţionari publici de execuţi? în temeiul cărei prevederi legale funcţionaru public de conducere este reâncadrat într-o funcţie de execuţie? Nu se repectă dispoziţiile art 100 din Legea 188/1999?
As vrea sa stiu daca numirea temporara a sefului serviciului public comunitar local de evidenta persoanelor (serviciu fara personalitate juridica aflat in aparatul de specialitate al primarului) se poate face prin dispozitia primarului si nu prin hotarare de consiliu local, conform O.G.84/2001.
Postul este vacant de la infiintarea serviciului (2005)si se numeste anual sef serviciu pe durata determinata prin dispozitia primarului. Este corect?