avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Marius_MX

Activitate Marius_MX

Am trecut astazi pe la administratia financiara si am intrebat ce trebuie depus. Mi-au spus cum ca nimic. Au verificat in baza de date si mi-au dat decizia de impozit pe anul 2011.
Declaratia 392B trebuie depusa sau nu?
Va multumesc pentru raspuns.
Salut,
Pentru un PFA cu norma de venit neplatitor de tva. Fac doar facturi externe. Trebuie sa depun declaratii pentru anul 2010? Daca da ce trebuie sa depun (392 A sau B). Stiu ca norma era undeva la 35000 euro pe an (sau 119000 ron) asta din parerile unora (nu este sursa sigura). Se mai discuta ceva de achizitii intracomunitare de 10000 de euro; Acestea ce sunt exact?
Astept cu interes raspunsuri.
Va multumesc.
Răspuns la discuția PFA cu norma de venit
Daca ati mai aflat intre timp ceva, as fi recunoscator sa ne scrieti aici. Eu unul am sa trec saptamana viitoare pe la pensie si somaj...
Răspuns la discuția PFA cu norma de venit
Am fost astazi la CAS si momentan ei nu au primit nimic; iar dupa spusele lor mai dureaza pana se pune in aplicare. Problema este ca nu te poti inscrie chiar acum pentru plata CAS cu 10.5% din norma. Posibil ca atunci cand se va pune in aplicare sa se aplice penalitati pe sumele restante (Care nu au putut fi platite)..
Pe legea veche CAS aplicat in general, si pentru pfa-uri este 31.5% din suma declarata.
O solutie ar fi urmatoarea:

10.5% din 8000=840lei este CAS-ul pentru PFA cu norma de 8000 pe an.
Atunci, pentru a plati suma de 840 ron, as putea sa declar la CAS un venit de 2666 ron si sa se aplice 31.5% care inseamna tot 840 ron.
Cum este mai bine?
Răspuns la discuția PFA cu norma de venit
Buna ziua,

Daca, pe langa activitatiile de pfa cu norma de venit, esti si angajat cu norma intreaga, se mai platesc contributiile catre sanatate, pensie etc? Toate aceste contributii se platesc odata din salariul de angajat. Pana la 1 iulie, in cazul de fata, se platea doar impozitul din norma de venit (de ex 16% x 8000).