avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii 2010 PFA norma de venit neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii 2010 PFA norma de venit neplatitor de TVA

Salut,
Pentru un PFA cu norma de venit neplatitor de tva. Fac doar facturi externe. Trebuie sa depun declaratii pentru anul 2010? Daca da ce trebuie sa depun (392 A sau B). Stiu ca norma era undeva la 35000 euro pe an (sau 119000 ron) asta din parerile unora (nu este sursa sigura). Se mai discuta ceva de achizitii intracomunitare de 10000 de euro; Acestea ce sunt exact?
Astept cu interes raspunsuri.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 20:33, 25 Februarie 2011
Formularul 392B "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2010" se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei.

Formularul 392A se completeaza de persoanele inregistrate in scopuri de TVA nu e cazul dvs! depuneti 392B!
Am trecut astazi pe la administratia financiara si am intrebat ce trebuie depus. Mi-au spus cum ca nimic. Au verificat in baza de date si mi-au dat decizia de impozit pe anul 2011.
Declaratia 392B trebuie depusa sau nu?
Va multumesc pentru raspuns.
cei de administratia financiara va pot spune acuma ca nu trebuie, peste un an ca trebuia, de aceea v-am dat articolul ca sa vedeti si dvs ca trebuie, verbal va poate oricine ce gandeste la momentul respectiv! declaratia 392 este declaratie informativa pentru incadrarea in plafon, in caz de depasire a plafonului de 35.000 de euro ei pot automat la platitor de TVA, asta e scopul declaratiei!
Succes!
PFA sistem real, neplatitor de TVA.Cifra de afaceri sub 35.000 e. Am fost azi la administratia finantelor publice si mi-ai zis ca trebuie sa depun 392B.cea cu cod de bare. Am descarcat aplicatia de pe net,nu mai stiu site-ul , am completat-o , si am trimis-o prin posta, recomandata cu confirmare.Mi-au zis ca azi este ultima zi (25.02) si ca altfel iau amenda.
Cu toate ca asta este o declaratie informativa, nu are legatura cu impozitul sau cu altele....doar sa ne puna pe drumuri si sa ne omoare cu nervii.
este interesant ce spuneti ca trebuia cu cod de bare doar! se putea prelua si de pe discheta! cam multe pretentii au si domniile lor ca v-au mai pus odata pe drumuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva stan camelia stan camelia Avand in vedere ca serviciile medicale sunt scutite de TVA, PFA - urile care au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale care depasesc plafonul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392-394 silviaechert silviaechert o persoana juridica impozabila inreg.in scopuri de TVA depune declaratia 394 semastrial si declaratia 392 anual ? va multumesc. (vezi toată discuția)
D 392b Livia Ghita Livia Ghita Buna ziua! Am o societate comerciala (SRL), neinregistrata in scopuri de TVA ce presteaza o activitate prevazuta la art. 141 alin (1) lit. a) ; CAEN ... (vezi toată discuția)