avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate CarloMP

Activitate CarloMP

S-a schimbat începând cu 19.06.2017. cu decizia 11/2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) care arată că Poliția locală nu mai poate contacta proprietarul mașinii pentru a afla identitatea șoferului. Această atribuție îi revine polițistului rutier. Așadar, indiferent de locul în care parchezi, polițistul local nu mai poate lua nicio măsură, excepția de la regulă fiind situatia în care un agent al Poliției Locale îl surprinde în flagrant pe cel ce a parcat neregulamentar.
Scuze, dar ceva e putred in Danemarca, adica in rationament.
Citez:
Caracterul repetitiv - reiese din textul de lege - poate fi:
- lunar;
- trimestrial;
- semestrial.

In cazul dvs. avand venituri in lunile: I,II,VII,X,XI,XII ale anului acestea sunt venituri cu caracter repetitiv semestrial ( semestrul I - pentru lunile I,II si semestrul II pentru lunile VII,X,XI,XII).


Conform acestui principiu puteau sa lase doar semestrial si sa nu mai treaca in mod explicit lunar si trimestrial. Din limba romana stiu ca lunar inseamna in fiecare luna, trimestrial inseamna din 3 in 3 luni iar semestrial inseamna din 6 in 6 luni (tocmai caracterul repetitiv restrans la un termen).

In schimb cu caracterul ocazional al contractului sunt de acord, pentru ca si aici sunt interpretari. De exemplu am contract de interventie reparatie hardware in caz de defectiuni. Am un eveniment in ianuarie 2010 a carui factura se ridica la 12000 RON. Dar, tot prin contract, precizez ca platile sa nu depaseasca 1000 RON lunar, platile mai mari fiind esalonate lunar, deci 12 plati a 1000 RON. Este "ocazional" sau "lunar"???