avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate sample

Activitate sample

Răspuns la discuția parola de yahoo furata
Draga @ alinarms, incercam sa te conving ca internetul e departe de a fi atat de sigur pe cat cred majoritatea utilizatorilor.
Totusi- in ciuda limbajului colorat si a a stilului alambicat- nu e cazul sa crezi ca @vallentin24 s-a uitat in conturile mele.
Personal, iti inteleg frustrarea legata de lipsa de reactie a politiei. Te sfatuiesc sa iei serios in considerare ceea ce sustinea mai sus un alt utilizator:
"1.Nu exista legislatie care sa va ajute.
2. Orice acuzatie trebuie demonstrata. In acest caz este foarte greu. Nu imposibil. Dar nu in Romania."
Nu stoca pe computerul conectat de net decat informatii a caror pierdere nu te-ar afecta. Pentru ca @vallentin24 are dreptate intr-o privinta: daca cineva care stie ce face vrea neaparat sa puna mana pe informatiile tale, mai devreme sau mai tarziu ajunge la ele.
aciv a scris:

Multumesc pentru raspuns, asa voi proceda. Mentionez ca am platit separat 16,86 lei contravaloare "transcriere contract", suma pe care am acceptat-o ca fiind reala si corecta.


Va rog postati si urmarea demersurilor Dvs.!
Incasarea acestor sume este o practica curenta nu numai in cazul Congaz. De ex. Enel incaseaza zeci de lei pentru debransare/rebransare si inlocuirea contoarului. Angajatii iti explica din start ca aceasta operatiune nu va avea loc in fapt, dar este un serviciu care SE PLATESTE LA SCHIMBAREA PROPRIETARULUI.
De aceea va rog inca o data, tineti-ne la curent cu urmarea povestii Dvs. Poate inspirati si pe altii sa-si ceara drepturile. Multumesc!
Răspuns la discuția parola de yahoo furata
schmied a scris:

Cred că așa ceva se întâmplă doar în situația în care din străinătate cineva se loghează pe adresa unui cetățean român, atunci DIICOT-ul având posibilitatea (și interesul) să afle doar de la Yahoo! aceste informații (deși nu m-ar surprinde să aibă și aceste posibilități prin alte organe, poate SIE)

Exact asta este cazul. E vorba de logare din alta tara decat cea in care se alfa pagubitul.
Iar posibilitatea (ca si interesul :) ) este doar teoretica, Politia Romana neavand in practica multe parghii de presiune asupra Yahoo.
Răspuns la discuția parola de yahoo furata
Procurori DIICOT trimit cereri peste cereri din octombrie 2008 ca sa primeasca lista cu IP-urile de la care s-au facut logarile pe o anume adresa de mail. Asta ar fi singura metoda de a demonstra ca altcineva decat proprietarul de drept al adresei s-a logat la adresa respectiva. Yahoo nici macar nu raspunde, desi politia din alte tari primeste astfel de informatii.
Nu vorbeam de decriptare, la mail-ul de yahoo e imposibil. Eu vorbeam de loggere care inregistreaza absolut tot ce se tasteaza pe un computer. Chiar si caracterele pe care le-am sters cu backspace. Aceste softuri circula gratis pe internet din 2007 si au optiunea de a salva tot ce se tasteaza, paginile accesate, printscreen-uri. Acestea pot fi setate sa ajunga intr-o anume adresa electronica la fiecare 5, 10, 15 min, 24 ore, etc.
Ceea ce nu circula gratis inca, dar se obtin relativ usor pe Underworld sunt sneez-urile. Astfel controlul asupra computerul este preluat de la distanta prin intermediul unui fisier pe care antivirusurile il vad inofensiv: .jpg, .mpeg, .doc, etc.
Imi pare rau sa intervin in iluzia de siguranta pe care o aveti in legatura cu lumea virtuala. Un user si o parola cu care va accesati conturile bancare sunt deasemenea inregistrate de aceste loggere si pot fi apoi folosite.
Petreceti 10 minute pe underworld si o sa incepeti sa vedeti conturul problemei.
Personal m-a costat cca 10.000 euro sa invat lucrurile astea, nu pot decat sa sper ca va inselati si ca acum ma pricep oarecum. Independent de domeniul in care lucrez si de infiintarea Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice, am renuntat la controlul on-line al conturilor in care tin sume mari. Singurul card este de debit si nu depozitez niciodata sume mari in contul respectiv.
Daca nu faceti decat sa corespondati cu prietenii, sa cautati informatii, sa vedeti filme, riscul nu e foarte mare. Dar daca folositi computerul respectiv pentru a va accesa de pilda conturile bancare, atunci e intelept sa nu primiti nici un fel de document care nu vine de la o persoana de incredere. Un necunoscut va abordeaza intr-o camera de chat, faceti schimb de ID-uri si apoi va arata "niste poze funny"; cati utilizatori de internet refuza asa ceva? Chiar daca respectivul nu are un sneez pe care sa vi-l trimita, el va va stii IP-ul, providerul, cel mai probabil numele si adresa care apar in contractul cu providerul. Sunt lucruri simple pe care le poate face oricine se informeaza si dedica putin timp.
Răspuns la discuția parola de yahoo furata
Sa spunem ca esti pe yahoo.messenger si cineva vrea sa-ti arate o fotografie (.jpg). Acel fisier, desi .jpg, poate contine un sneez. Acesta odata downloadat pe PC-ul tau transmite TOT ce tastezi tu, transmite inclusiv imaginea de pe display-ul tau. Cel care reuseste sa-ti trimita asa ceva iti controleaza practic computerul ca si cum ar fi in camera ta.
In concluzie, daca te-ai captusit cu un logger pe computer, poti tu sa pui tot alfabetul in parola... nimic nu va mai fi un secret.
Iar faptul ca tu banuiesti pe cineva, sau ca cineva ti-a facut niste comentarii suspecte, constituie doar indicii, nicidecum dovezi. Politistii de la Criminalitate Informatica dispun de metode extrem de limitate in asemenea cazuri. Astfel de cazuri nu se rezolva decat foarte greu si cu colaborarea yahoo, colaborare pe care din varii motive nu o ofera aproape niciodata Politiei Romane.
Discuție citare nelegala
Art. 176: Continutul citatiei
(1) Citatia este individuala si trebuie sa cuprinda urmatoarele mentiuni:
a) denumirea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata care emite citatia, sediul sau, data emiterii si numarul dosarului;
b) numele, prenumele celui citat, calitatea in care este citat si indicarea obiectului
cauzei;
c) adresa celui citat, care trebuie sa cuprinda in orase si municipii: localitatea, judetul, strada, numarul si apartamentul unde locuieste, iar in comune: judetul, comuna si satul, in citatie se mentioneaza, cand este cazul, orice alte date necesare pentru stabilirea adresei celui citat;
d) ora, ziua, luna si anul, locul de infatisare, precum si invitarea celui citat sa se prezinte la data si locul indicate, cu aratarea consecintelor legale in caz de neprezentare.
e) ca partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat;
f) ca potrivit art. 171 alin. 2 si 3 apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege un aparator, cu care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu;
g) ca partea citata poate, in vederea exercitarii dreptului la aparare, sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei.
Modele de contracte si formulare de procedura juridica
(2) Citatia se semneaza de cel care o emite.
Iata ce ne spune si senatorul nostru de Ilfov: "Buna ziua. In mod normal, in acord cu dispozitiile Codului de Procedura Penala, organele de politie erau OBLIGATE sa inscrie pe citatie motivul chemarii si calitatea in care sunteti citat, adica aceasta de martor."
Suntem obligati sa ne prezentam cind primim citatii nelegale, sub amenintarea ca daca nu ne vom prezenta vom cadea sub sanctiunile art. 198 C.
Organele de Politie sunt asemenea OBGLIGATE sa scrie pe citatie: motivul chemarii si calitatea in care suntem citati, sub amentintarea,,, a ce?! Nu se poate spune ca un lucru e ilegal, daca pentru faptuirea lui nu sunt prevazute nici un fel de sanctiuni legale. Ar putea schimba legea: Articol unic: citatea e legala in orice forma, atata timp cand numele seamana cu al martorului nostru, iar adresa e in preajma sau in cartierul adresei martorului pe care dorim sa-l interogam, atunci martorul se va considera citat.
In concluzie unde este articolul care sanctioneaza o citare nelegala (lipsa calitatii, a orei, a spetei, etc)