avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet Avocat Ionescu

Activitate Cabinet Avocat Ionescu

Răspuns la discuția taxa de inscriere auto 2012
De ce nu calculati singur taxa pe [ link extern ] .
Răspuns la discuția buna ziua
Daca nu s-a dispus nicio masura preventiva in cauza, puteti parasi tara. Cazier nu aveti, din moment ce este inca faza urmarii penale.
Răspuns la discuția Martor la o bataie
Martorii sunt persoane ce relateaza in mod obiectiv anumite evenimente la care au participat si sunt utili in scopul procesului, acela de aflare a adevarului. Este normal sa fiti citat sub sanctiunea amenzii.. La cum prezentati lucrurile, totul are un aer de vestul salbatic.
Totusi, faptul ca ati facut scoala de soferi, poate fi privita ca o asa zisa circumstanta atenuanta, in ceea ce priveste pericolul social al faptei. In conceptia mea, nu pot fi priviti in mod identic, spre exemplu 2 subiecti care conduc fara permis, unul fara scoala si unul cu scoala de soferi terminata. Daca as fi judecator, as tinde sa cred, in aprecierea pericolului social al faptei, ca subiectul care avea scoala de soferi, desi fara permis, ar fi putut reprezenta un pericol social mai mic.
Răspuns la discuția As putea ramane fara permis?
Sunt total de acord cu dl. R.gabi, la al carui raspuns ma raliez si eu. Dna avocat "end" probabil mai mult v-a incurcat prin raspunsul oferit. In cauza este vorba de limita de 0,80 , limita peste care sunteti in cadrul unei infractiuni ce poate duce la anularea permisului. La dvs. nu este cazul, avand sub aceasta limita, putem vorbi doar de o contraventie.
Buna seara! In opinia mea, singura solutie ar fi aceea sa obtineti achitarea pentru infractiunea prevazuta de art 86 al 2 OUG 195/2002, de conducere fara permis. Desi este greu de retinut ca si aparare, puteti incerca sa abordati teza lipsei pericolului social, avand in vedere ca posedati cunostinte si aptitudini de conducator, avand permis, desi acesta era suspendat, deci nu prezentati un pericol atat de ridicat, incat fapta, sa prezinte gradul de pericol social concret pentru a fi infractiune. Puteti spera, depinde si de instanta si avocat.
Poate conducerea unui stat sub influenta bauturilor alcoolice :pleasantry:
Răspuns la discuția Alcool la volan
Aceasta recalculare, de multe ori privita ca o salvare, este adesea cu doua taisuri. Sunt cazuri cand in urma recalcularii, pot aparea valori mai mari. Dar, puteti incerca...
Răspuns la discuția codul penal
Nu se aplica prevederile art 320 indice 1 Cod procedura penala decat pana la inceperea cercetarii judecatoresti. Daca e deja condamnat este imposibil de aplicat, oricum legea se refera la reducerea limitelor pedepsei nu a pedepsei in sine.
Răspuns la discuția scaderea pedepsei cu o treime
Nu are importanta daca hotararea este pronuntata in prima instanta, apel sau recurs, deoarece "pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul poate declara personal sau prin inscris autentic ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala"
Fiind deja condamnat, cercetarea judecatoreasca s-a incheiat, iar legea noua, desi mai favorabila, nu retroactiveaza in acest caz.
Oricum, prin articolul introdus se reduc limitele pedepsei, nu pedeapsa in sine.