Nu stiu daca am incadrat subiectul in categoria potrivita, dar una mai buna nu am gasit. Urmeaza sa trec in anul III de facultate anul acesta si deja mi-am epuizat toti cei 3 ani de buget (dupa ce am mai facut un an la alta facultate). Sunt intre primii 5 studenti la specializarea aleasa si am beneficiat in fiecare din acesti doi ani de studiu la aceasta facultate de burse de studiu.
Ce posibilitati legale am sa evit plata taxei de studiu (3100RON) ?
Ca sa va mai fac cateva mentiuni: - la inchierea contractului nu am semnat decat doua exemplare, si nu 3;
- am purtat o discutie telefonica cu angajatorul, care si-a exprimat acordul ca eu sa nu mai vin.
Multumesc frumos de raspuns. In contract nu este scrisa perioada de proba efectiv, dar avand in vedere ca am contractul pe o luna, legea ii obliga sa ma tina maxim 5 zile in proba.
M-am angajat undeva cu contract pe perioada determinata, din 18.07 pana pe 18.08. In cazul in care doresc sa plec inainte de termenul acesta, ce consecinte ar atrage plecarea mea?
Buna ziua ! Apelez la acest forum, sperand sa primesc un raspuns care sa ma ajute sa procedez corect. Scriu aici in numele parintilor mei, care nu stiu deloc cum trebuie procedat in astfel de situatii. Ei au facut acum 3 ani un imprumut pe 25 de ani la Volksbank si abia acum am descoperit eu ca sunt niste nereguli, iar comisionul de risc le intrece pe toate. In 25 de ani, parintii mei ar trebui sa plateasca CR aproape 10.000 CHF pentru o suma imprumutata de 29.667 CHF.
Am fost ieri cu tatal meu la banca sa cerem un alt plan de rambursare si un formular de actualizare al datelor pentru ca tata il ratacise pe cel oferit acum vreo luna.
Am constatat ca noul plan de rambursare este destul de diferit fata de cel de acum 3 ani, cand parintii au facut creditul..si aparent ca in favoarea noastra, urmand sa platim luna acceasta 205,80CHF fata de 214,17 cat este trecut pe graficul anterior (asta pentru ca pe noul grafic a scazut anuitatea inceapnd exact cu luna septembrie). Difera si DAE (de la 6,89 la 6,20) si dobanda (de la 4,25 la 3,75). CR ramane neschimbat insa.
Referitor la formularul de actualizare al datelor, mai sunt atasate niste documente pe care eu nu le inteleg prea bine, iar tata deloc si nu vreau ca el sa semneze vreun act fara sa stie despre ce e vorba. Primul este o "Declaratie de acceptare conform OUG 113/2009 privind serviciile de plata". Cel de-al doilea reprezinta o "Declaratie privind transmiterea extraselor de cont"
Nu ne-a fost oferit ieri niciun Act Aditional conform OUG 50/2010, dar ma astept deja la redenumirea comisionului de risc in comision de administrare. Ce-ar trebuie sa le spun parintilor sa faca in privinta comisionului? Dar mai intai, in privinta documentelor oferite ieri de la cei de la VB?