avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate p_pici

Activitate p_pici

Multumesc frumos penru sfaturi, sunt foarte bune.

O singura intrebare mai am.
Eu stiu sigur ca este vinovat, cum pot consulta dosarul sa ma asigur ca poate fi dovedit?sau, cand?
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.

Sunt suspicios pentru ca politistul mi-a spus ca soferul a declarat ca nu m-a lovit ci ca eu am cazut in fata lui si el doar a circulat pe langa mine.pe masina nu exista urme fiindca a dat cu masina lovind cauciucul din spate si asta nu lasa decat niste urme care se spala(si a avut doua saptamani la dispozitie pentru asta) desi roata de pe spate este deformata destul de mult(nu poti cadea de pe bicicleta si sa ai o asemenea deformare)
Tot politistul mi-a spus ca martorii(care erau in masina de langa cea a inculpatului ar fi spus ca nu au vazut insasi lovitura(ceea ce e destul de greu de crezut).Au facut poze la bicicleta(la roata) dar nu cred ca au facut poze si la urma de cauciuc de pe carosabil(a bicicletei care era de 2-3 metri<nu poti lasa o astfel de urma doar punand frana si/sau cazand>)
Totusi, soferul cercetat este dispus sa imi plateasca daune pentru zilele de concediu medical(bani ce i-am pierdut nelucrand) respectiv pentru reparatia bicicletei pentru a renunta la plangere.
1 daca renunt la plangerea mea el scapa si de faptul ca a fugit
2 15-20mil(cat cred ca vrea el sa imi ofere)nu acopera si noptile nedormite si durerea plus saptamanile de recuperare care acum trebuie sa le efectuez.
3 Cand i-am spus politistului ca ma voi folosi de legea 544 sa ma documentez pe dosar mi-a sugerat sa nu fac asta pentru ca se ocupa politia.
4 Stim cu totii cum se lucreaza in Romania cu politia si cat de usor e sa ii "distragi"
5.Pentru 2 ani si jumatate de puscarie nu vreau sa il las sa scape cu 15 mil.(PS, nu vreau nici 10 mii de euro(nu sunt absurd), dar un 3 mii ii vreau(am vre-o sansa)?

Multumesc inca odata pentru raspunsuri!
Buna ziua,

Pot cere dovezile si declaratiile pentru cercetare personala?(conform legii 544)
cum trebuie sa formulez cererea?

Va multumesc frumos, o zi cat mai buna!
Multumesc pentru raspunsul rapid!

Certificat medico-legal am obtinut pentru 21 de zile de ingrijiri medicale, chitantele pentru medicamente le-am pastrat, dar cum dovedesc cu inscrisuri daunele pentru bicicleta si "bacsisurile" pentru medici(altfel nu se uita la tine din pacate), respectiv suma pe care o pierd la salariul urmator(datorita zilelor de concediu medical).

Din pacate nu pot angaja un avocat deoarece banii s-au dus spre lucrurile de mai sus, in schimb tot doresc sa tin sub control activitatea politieneasca(sa imi dau seama daca isi fac treaba sau nu).

Iarasi, exista si posibilitatea recuperarii unor daune morale?
Nu sunt nesimtit, insa cred ca toate plimbarile gen Spital-IML-politie samd plus disconfortul constant si durerile provocate de afectiune inclusiv dependenta creeata de aceasta merita despagubite.
Pentru acestea trebuie ajuns in instanta?

Aveti cumva ideie de un caz similar si daunele cerute(respectiv acordate)?

Va multumesc frumos!

Ma numesc V. si saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident rutier.
In timp ce ma deplasam pe Blvd-ul Timisoara inspre Cotroceni cu Bicicleta am intrat in intersectie cu Blvd Brasov(intersectia cu Mall Plazza) la culoarea verde unde o un autovehicul ce era incadrat pentru a face stanga(mentionez ca era oprit cand am trecut de semaforul pe culoarea verde)a pornit neacordandu-mi prioritate si lovindu-ma(desi am incercat sa il evit tragand dreapta).
Autorul a fugit desi am reusit eu si 2 martori sa retinem numarul de inatriculare.
Apoi am fost transportat la spital unde mi-a fost pusa mana dreapta in gips pentru 21 de zile.
Politia a facut cercetari in seara respectiva iar in doua zile am fost invitat la politie pentru a depune declaratie si a depune plangere.
Incidentul s-a intamplat pe data de 06/09/2010.

Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrbari si cateva sfaturi procedurale:

- care este termenul de prezentare la politie(pentru sofer<proprietarul masinii>)in urma unei citatii?
- ce despagubiri ar fi normal sa cer?(am chitante dar au mai fost si "bacsisuri" neoficiale pentru asistenta medicala(asa e in Romania)concediul medical este mai putin platit decat salariul intreg, bicicleta este slabita in rezistenta(roata distrusa) etc.
- cum pot verifica urmarirea politiei?(am sentimentul ca soferul a aranjat ceva deja)