avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, procedura politie, daune?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, procedura politie, daune?


Ma numesc V. si saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident rutier.
In timp ce ma deplasam pe Blvd-ul Timisoara inspre Cotroceni cu Bicicleta am intrat in intersectie cu Blvd Brasov(intersectia cu Mall Plazza) la culoarea verde unde o un autovehicul ce era incadrat pentru a face stanga(mentionez ca era oprit cand am trecut de semaforul pe culoarea verde)a pornit neacordandu-mi prioritate si lovindu-ma(desi am incercat sa il evit tragand dreapta).
Autorul a fugit desi am reusit eu si 2 martori sa retinem numarul de inatriculare.
Apoi am fost transportat la spital unde mi-a fost pusa mana dreapta in gips pentru 21 de zile.
Politia a facut cercetari in seara respectiva iar in doua zile am fost invitat la politie pentru a depune declaratie si a depune plangere.
Incidentul s-a intamplat pe data de 06/09/2010.

Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrbari si cateva sfaturi procedurale:

- care este termenul de prezentare la politie(pentru sofer<proprietarul masinii>)in urma unei citatii?
- ce despagubiri ar fi normal sa cer?(am chitante dar au mai fost si "bacsisuri" neoficiale pentru asistenta medicala(asa e in Romania)concediul medical este mai putin platit decat salariul intreg, bicicleta este slabita in rezistenta(roata distrusa) etc.
- cum pot verifica urmarirea politiei?(am sentimentul ca soferul a aranjat ceva deja)
Cel mai recent răspuns: p_pici , utilizator 16:35, 26 Septembrie 2010
1. Politia il va cita pe autorul accidentului la data stabilita de acestia . In functie de nr de dosare aflate in lucru , se va programa si cel in care dvs sunteti parte vatamata .
2.Despagubirile le cereti in functie de daunele suferite . Nu este bine nici sa exagerati . Oricum , acestea trebuie dovedite cu inscrisuri .
3. Va puteti angaja avocat care sa va reprezinte , astfel veti sti exact ce si cand se intampla .

In plus , va trebuie certificat medico-legal care sa ateste zilele de ingrijiri medicale ( care nu echivaleaza cu concediul medical sau zilele spitalizare ) . In plangerea pe care o veti depune/ati depus-o la politie impotriva autorului , trebuie sa mentionati toate mijloacele de proba pe care le aveti ( martorii care atesta savarsirea faptei , inscrisuri medicale , etc ) . Important este sa precizati ca va constituiti parte civila .
Multumesc pentru raspunsul rapid!

Certificat medico-legal am obtinut pentru 21 de zile de ingrijiri medicale, chitantele pentru medicamente le-am pastrat, dar cum dovedesc cu inscrisuri daunele pentru bicicleta si "bacsisurile" pentru medici(altfel nu se uita la tine din pacate), respectiv suma pe care o pierd la salariul urmator(datorita zilelor de concediu medical).

Din pacate nu pot angaja un avocat deoarece banii s-au dus spre lucrurile de mai sus, in schimb tot doresc sa tin sub control activitatea politieneasca(sa imi dau seama daca isi fac treaba sau nu).

Iarasi, exista si posibilitatea recuperarii unor daune morale?
Nu sunt nesimtit, insa cred ca toate plimbarile gen Spital-IML-politie samd plus disconfortul constant si durerile provocate de afectiune inclusiv dependenta creeata de aceasta merita despagubite.
Pentru acestea trebuie ajuns in instanta?

Aveti cumva ideie de un caz similar si daunele cerute(respectiv acordate)?

Va multumesc frumos!
Toate despagubirile civile pe care le veti solicita ca si eventualele daune morale,trebuiesc dovedite cu acte,martori,expertize sau prin orice alte mijloace de proba admise de lege.
Aveti posibilitatea sa solicitati inclusiv diferenta dintre salariul pe care il luati in conditii normale si concediul medical platit.
Deplasarile pot fi dovedite cu chitante taxi sau cu biletele de transport.
Puteti cadea la intelegere cu autorul faptei ,sa va despagubeasca si in urma retragerii plangerii penale nu mai are lo niciun proces,politistii luand act de retragerea plangerii dvs.
Buna ziua,

Pot cere dovezile si declaratiile pentru cercetare personala?(conform legii 544)
cum trebuie sa formulez cererea?

Va multumesc frumos, o zi cat mai buna!
Puteti face copii numai de pe declaratiile date de dvs.
Celalalte,pana la la finalizarea cerecetarilor sunt considerate secrete.

Alte discuții în legătură

Lovit pe trecerea de pietoni, auto nu a oprit. sorcy3k sorcy3k In timp ce traversam pe culoarea verde o trecere de pietoni, mergand pe langa bicicleta mea, am fost lovit de o masina ce nu mi-a acordat ... (vezi toată discuția)
Accident tatianatintisan tatianatintisan Buna ziua, Sotul meu a avut accident pe data de 01.12.2010, era pasager in masina vinovata de accidentul produs. In urma accidentului a suferit o interventie ... (vezi toată discuția)
Lovire marcica marcica In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala? Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)