avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate blondu_cr_uk

Activitate blondu_cr_uk

caut si eu un raspuns la o problema mai ''incalcita''

bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ea in urma cu 3 ani, o matusa stabilita in italia si un unchi care are acelas nume ca si bunicu care era proprietar de drept a injur de 40 ha ce consta in terenuri intravilan, extravilan si padure. la batranete bunicul meu a facut o procura unchiului pt a il reprezenta in procesele cu primaria pt retrocedari. dupa decesul bunicului unchiul a continuat sa il reprezinte in procese dar si sa ridice de la primarie anumite titluri de propietate pe terenurile care au fost castigate in instante. titlurile de proprietate emise au ca numele propietarului: P.I.I.(jan) pe bunicu il chema P.I.I. pana in momentul de fata nu a fost deschisa taxa de sucesiune si unchiul meu datarita coincidentei de nume a inceput sa vanda din terenuri. intrebarea mea ar fi:
1. daca este legal ca fara o taxa de sucesiune si folosinduse de coincidenta de nume poate face asa ceva?
2. eu in calitate de mostenitor dupa mama mea pot deschide taxa de succesiune si daca trebuie ca toti mostenitorii sa fie prezenti?
va multumesc pt timpul acordat si imi cer scuze daca termenii folositi nu au fost cei specifici.
Răspuns la discuția trimitere in somaj
am inteles. multumesc mult
Răspuns la discuția trimitere in somaj
firma isi mai desfasoara activitatea dar cu un numar mic de angajati.
se pot cere daune pentru intarzierea platilor. pot dovedi ca datorita acestei intarzieri am datorii atat la intretinere cat si la alte servicii
am si eu nevoie de un sfat
lucrez la o firma de 5 ani perioada in care am beneficiat si de concediu de maternitate. aceasta firma a fost castigatoarea licitatiei din programul "cornul si laptele" pe judetul dolj timp de mai multi ani, incepand din luna ianuaria a acestui an nu s-au mai efectuat platile salariale conform contractului de munca ajunganduse ca in luna septembrie sa avem cate 4 luni neplatite. anul acesta nu a mai participat la licitatie pentru laptele acordat scolarilor a hotarat sa trimita personalul treptat in somaj.
noi angajatii care suntem vizati pentru a intra in somaj eram presati sa semnam preavizul, cu toate ca multi dintre angajati mai avem dreptul la concediul de odihna aferent anului in curs, avem aceste restante de bani care se ridica in jur de 4.000 lei pe angajat.
la inceputul acestei saptamani am fost anuntati ca de la data de 1 octombrie intram in somaj.
specific ca nici un angajat nu a semnat acel preaviz a refuzat sa semneze, statele de plata sunt semnate ca si cum banii ar fi dati normal, iar acum am inteles ca si preavizele sunt semnate dar nu de angajatii in cauza.
intrebarile mele sunt:
-este legal a trimite un angajat in somaj atata timp cat nu a semnat acel preaviz?
- daca semnezi acel preaviz si pleci in somaj tinand cont ca nu s-a facut plata pe o perioada de 4 luni care sunt sansele de recuperare a banilor dar statele de plata sunt semnate ?
- refuzi sa semnezi acel preaviz si sa pleci in somaj pana la achitarea sumei restante ce masuri poate lua angajatorul impotriva ta
iar poate ultima varianta de castig
daca dau firma in judecata care sunt sansele de castig ?