avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate CostinFCD

Activitate CostinFCD

Buna ziua ,
Spatiul verde cu suprafata de 200 m2 apartine bl. H4 Sinaia din anul 1976 cand a fost data in folosinta blocului nostru.
Decizia de atribuire a terenului din anul 1973 de catre primaria orasului a fost valabila pana in prezent . Fosti proprietari au fost despagubiti prin retrocedarea altor terenuri iar unul dintre vecini a fost despagubit prin plata.
In prezent primaria orasului a binevoit sa impropietareasca pe un vecin (fiul celui despagubit prin plata) care nu figura ca proprietar pe terenul pe care s-a construit blocul.Asociatia detine dovezile de retrocedare a celor despagubiti iar vecinul cu pricina nu apare in aceste dovezi deoarece nu a avut nici o tangenta cu acest spatiu.
Vrem de asemenea sa mentionam ca acest spatiu verde se afla doar pe o latura a constructiei restul de 3 laturi fiind inchiriate de primarie ca parcare cu plata pana in zidul blocului.
Fata de cele relatate va rugam conform dispozitilor legale sa ne sfatuiti cum am putea proceda pentru a rezolva aceasta situatie.
Va multumim anticipat si va dorim o zi buna,
Asociatia de locatari H4
Răspuns la discuția Sfaturi concediere
Va multumesc pentru raspuns dar am gasit un job mai bun si as fi interesat doar daca este obligata legal societatea sa-mi plateasca zilele de preaviz chiar daca nu am fost prezent la munca din cauza ca nu mi s-a permis accesul in interiorul magazinului,
Buna ziua,
Sunt angajat la o societate comerciala pe postul de lucrator-gestionar si patronul acesteia acum o luna m-a evacuat fortat cu ajutorul pazei societatii din incinta aducandu-mi mai multe acuzatii (insubordonare, intarzieri la program) lucruri mai mult sau mai putin adevarate si nemaipermitandu-mi sa intru in incinta magazinului in ciuda faptului ca m-am opus categoric la acest lucru cerandu-mi drepturile legale. Mi s-a trimis la domiciul comform cererii mele advertismentul in care erau enumerate toate problemele constatate de ei precum si intervalul (5.10-1.11)de preaviz de 20 de zile conf CIM la concediere prezentandu-se motivele pentru care nu corespund postului. Mentionez ca nu am primit convocarea la ancheta preliminata si de asemenea nu este specificat in preaviz articolul conf caruia sunt concediat doar se intelege ca ar fi 61d.
Aceasta ar fi problema mea relatata pe scurt acum as dori sa va intreb daca sunt obligati sa-mi plateasca zilele de preaviz chiar daca nu am fost prezent la munca ( din cauza patronului si a pazei) , si daca la lichidarea finala pot sa-mi opreasca din salariu pentru pagube si lipsa la inventar cum s-a mai incercat de multe ori cat am fost angajat .De asemenea as fi interesat daca exista o exceptie la plata zilelor de concediu de odihna neefectuat in cazul concedierii si apreciez orice alt sfat pe care mi-l oferiti in acest caz.
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Răspuns la discuția Concediere disciplinara nelegala
Buna seara, si vreau sa va multumesc tuturor pentru raspunsurile date si v-as ruga sa ma mai sfatuiti cu cateva probleme dar mai intai sa va prezint situatia de unde am ramas data trecuta.
La cateva zile de cand am fost fortat de paza sa parasesc locul de munca m-am intors in ziua de salariu sa-mi iau banii restanti si sa vorbesc cu angajatorul despre aceasta problema, mi-a dat restul de salariu care mi se cuvenea la data respectiva apoi mi-a prezentat o hartie (avertismentul scris) in care scria neregulile( o lista destul de mare cu lucruri care nu s-au intamplat) pe care ei sustineau ca le-am savarsit la locul de munca . L-a sfarsitul acestui avertisment se spunea ca se doreste concedierea mea cu preaviz (cred dar nu scria ca se doreste incetarea CIM cu art 61 lit d din cate mi-am dat seama din continutul avertismentului ) si am cerut sa-mi fie trimis acasa prin posta patronul fiind de acord. De asemenea am facut doua cereri una pentru plata zilelor de concediu neefectuate si una pentru restituirea fondului de garantie de 10% ( conf CM) care era luat lunar.
Nici acum nu am primit nimic( nici avertismentul, nici convocarea scrisa ) prin posta si au trecut in jur de 10 zile . Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1) Daca nu sunt lasat sa-mi desfasor activitatea ( evacuat fortat ) este normal sa mi se plateasca salariul in continuare ,eu nefiind prezent la locul de munca pana la data incheieri CIM (dupa preaviz) ?
2) Din cate stiu zilele de concediu de odihna neefectuate si zilele de preaviz + restituirea fondului de garantie(10% din salariu de baza) trebuie platite integral in cazul concedierii ,va rog sa-mi confirmati daca exista vreo exceptie.
Va multumesc , Cu respect Costin.
Buna ziua,
Lucrez din 1.05.2010 la un SRL care se ocupa cu vanzarea produselor cu
amanuntul din mall Baneasa pe un salariu de 1200 lei in mana si 750 brut pe
CIM (evaziune), inregistrand contractul pe perioda determinata de 2 luni la itm pe data de 15.06 (45 zile de la inceperea activitatii mele) ca apoi in 1.09 sa il
transforme in nedeterminat.Dupa mai multe intarzieri de salariu chiar si de 20
de zile, ore suplimentare ( inventar, marfa, ore peste program ) neplatite,opriri din salariu din cauza de lipsa la inventar fara a arata foile de inventar,agresiuni verbale, am inceput sa cer explicatii si lamuriri pentru indreptarea acestor probleme astfel se pare suparand patronul. In cele din urma acesta a gasit mici motive (intarzieri la program de 5-10 minute) pentru ca in cele din urma sa imi ceara sa parasesc magazinul imediat ca am fost concediat disciplinar. Refuzul meu cerandu-mi drepturile si sa se urmeze pasii legali ( avertisment, convocare in scris, preaviz 20zile conform CIM) a dus la chemarea pazei mallului si evacuarea
mea fortata din magazin fara alte lamuriri din partea patronului decat ca o sa
vina o foaie pe care el sa mi-o dea. In cele din urma presat de paza am plecat
, acum intrebarea mea este care sunt pasii legali pe care pot sa-i urmez in
continuare pentru a nu fi dezavantajat ( preaviz, reclamatie itm, contestarea concedierii, nerespectarea procedurii, plata restului de salariu si a zilelor de concediu de odihna neefectuate). A-si dori parerile specialistilor cum ar fi cel mai bine sa procedez in cazul de fata si va multumesc anticipat. Cu respect Costin

PS: angajatorul este posibil sa doreasca sa nu mai de-a banii restanti motivand cu pierderi in gestiune (inventar) cum trebuie procedat.