avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu verde bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu verde bloc

Buna ziua ,
Spatiul verde cu suprafata de 200 m2 apartine bl. H4 Sinaia din anul 1976 cand a fost data in folosinta blocului nostru.
Decizia de atribuire a terenului din anul 1973 de catre primaria orasului a fost valabila pana in prezent . Fosti proprietari au fost despagubiti prin retrocedarea altor terenuri iar unul dintre vecini a fost despagubit prin plata.
In prezent primaria orasului a binevoit sa impropietareasca pe un vecin (fiul celui despagubit prin plata) care nu figura ca proprietar pe terenul pe care s-a construit blocul.Asociatia detine dovezile de retrocedare a celor despagubiti iar vecinul cu pricina nu apare in aceste dovezi deoarece nu a avut nici o tangenta cu acest spatiu.
Vrem de asemenea sa mentionam ca acest spatiu verde se afla doar pe o latura a constructiei restul de 3 laturi fiind inchiriate de primarie ca parcare cu plata pana in zidul blocului.
Fata de cele relatate va rugam conform dispozitilor legale sa ne sfatuiti cum am putea proceda pentru a rezolva aceasta situatie.
Va multumim anticipat si va dorim o zi buna,
Asociatia de locatari H4
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:00, 4 Iunie 2011
Acel spatiu este al primariei si nu al asociatiei, dupa cum spuneti.
Primaria poate sa-l foloseasca, sa-l concesioneze, sa-l vanda cuiva in conditii legale. Nu are importanta daca este dat cuiva care a avut candva vreun drept sau nu asupra terenulu, important este daca tranzactia s-a facut legal, daca a prejudiciat pe cineva...
Care este nemultumirea dumneavoastra de intrebati "cum am putea proceda pentru a rezolva aceasta situatie"? Ce situatie sa rezolvati?

Situatia pare complicata, insa o abordare in Contencios Administrativ, cred ca poate clarifica situatia terenului. Sigur ca Primaria se bazeaza pe ceva ceea ce dvs. nu stiti, mai mult banuiala dvs. creste cand terenul este atribuit fiului unui fost proprietar care a fost despagubit, dar foarte bine putea fi alta persoana, ceea ce ar fi fost acelasi lucru pentru as. dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere arigo arigo Buna ziua, Am dezmembrat un lot de teren in alte doua loturi, primul lot care are pe el o constructie o sa-mi ramana mie iar pe al doilea o sa il dau fiului ... (vezi toată discuția)
Inlocuire spatiu verde cu parcari lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema: Locuiesc in sectorul 3 intr-un bloc de 8 nivele ( 5scari), pe partea din spate. Cladirea vecina ( pe care o vad ... (vezi toată discuția)
Desfiintare spatiu verde pentru parcari lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema: Locuiesc in sectorul 3 intr-un bloc de 8 nivele ( 5scari), pe partea din spate. Cladirea vecina ( pe care o vad ... (vezi toată discuția)