avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate lyo

Activitate lyo

daca dizolvarea societatii se face in urma unei hotarari judecatoresti care sunt costurile?ce-i revine asociatului in sarcina?
Răspuns la discuția vanzare/cesionare SRL
albertokurtyan a scris:

Este simplu.

Operatiunea se face in doua etape si dureaza 10 zile lucratoare.
Etapa 1 - majorare, retragerea administrator, descarcare gestiune, proces verbal predare primire,
Etapa 2 - cesiune totala interna.
multumesc pentru raspunsuri.totusi...
care este diferenta intre "retragere administrator" si cesiunea totala interna? administratorii sunt chiar asociatii.
asa cum am spus, asociatul meu este plecat din tara si nu poate reveni.cum ar trebui sa procedez ca e dificil sa fie semnatura in original.se poate sub alta forma si anume?
buna ziua,
detin un SRL-2 asosiati (50-50) si vreau sa-l vand/cesionez catre tert.am citit pe acest forum ca pentru rapiditatea in preluarea firmei pot sa-i cesionez o mica parte din partile sociale urmand o marire de capital social ca apoi cumparatorul sa preia intreaga societate.as dori sa ma sfatuiti ce pasi trebuie sa urmez in acest sens avand in vedere ca asociatul meu e plecat definitiv din tara, am doar acordul lui verbal pentru cesionare.pot angaja un avocat care sa-mi redacteze actul aditional si sa-l trimit asociatului sa-l semneze?trebuie semnatura in original sau poate sa mi-l trimita semnat prin fax ( scanat)?sau ...altfel cum se poate?
multumesc