avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate MGHEORGHE78

Activitate MGHEORGHE78

Multumesc mult.
Am urmatoarea situatie:
directorul general al unei societati pe actiuni a fost ales administrator al societatii. Din cate am citit eu in legea 31, contractul de munca trebuie suspendat ( incclusiv in REVISAL) si intocmit un contract de mandat. Societatea opteaza pentru plata tuturor contributiilor aferente remuneratiei pentru director general ( care oricum este asimilata veniturilor de natura salariala)- prin retinere la sursa. In aceste conditii, directorul general mai trebuie sa incheie in mod individual contracte cu casa de pensii si casa de sanatate, sau este suficient ca este declarat in 112 si 205????

Va mutumesc anticipat pentru ajutor.
Si eu sunt incepatoare in saga. Iti pot spune doar cum am procedat eu: am urmat instructiunile din manualul de utilizare si nu a fost greu deloc. Am introdus manual balanta initiala si apoi am descoperit cum se fac inregistrarile. Acum pot spune ca imi place cum functioneaza. Bafta!

Mariana
daca este o societate pe actiuni nu trebuie sa aiba si raportul cenzorilor???
Desi la infiintare toti cenzorii prevazuti in actul constitutiv aveau calitatea de expert contabil, anul acesta am aflat ca niciunul nu o mai detine ( probabil prin neplata taxelor catre CECCAR). Ce fac cu raportul cenzorilor??? Este obligatoriu ca cel putin unul sa fie expert contabil???
Multumesc,

Mariana
MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI.
Am preluat de curand contabilitatea unei firme si am urmatoarea situatie:

un contract existent de vanzare bunuri ( bunuri care sunt importate din Turcia), cu mentiunea: factura se emite in ron la cursul BNR din ziua emiterii, plata la 90 de zile la cursul BNR din data platii. Diferenta de curs intre factura si plata urmand a se factura ulterior.

Va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate legala de facturare si inregistrare in contabilitate a diferentelor de curs, avand in vedere ca sunt firma romaneasca si livrez in Romania.

Va multumesc,

Mariana
Multumesc mult.
Am urmatoarea situatie:
in 2012 platitor de impozit pe profit, 1 salariat- depunere 112 la trimestru.
in 2013, la 01 februarie devin microintreprindere
la sfarsitul lunii martie 2013 societatea are 3 salariati.
Pentru trimestrul I 2013 voi depune 112 trimestrial- si plata contributiilor tot la trimestru.
Neclaritatea mea este: cu ce data sunt OBLIGATA sa depun 112 lunar ( si sa platesc lunar contributiile)??? Pana acum am intalnit doua pareri:

1- incepand cu aprilie 2013, pentru ca depasesc 3 salariati
2- incepand cu ianuarie 2014, deoarece indicatorii de exceptie se calculeaza anual.

Ma puteti ajuta sa aleg varianta corecta?

Multumsc,

Mariana
Am urmatoarele situatii:

1. O companie din Romania achizitioneaza bunuri din Turcia in vederea revanzarii in Norvegia.
Bunurile se livreaza direct din Turcia in Norvegia ( tara nonUE). Deci bunurile nu intra pe teritoriul Romaniei, se livreaza din Turcia in Norvegia.
Care sunt implicatiile din punct de vedere TVA? Cum se emit facturile?
In mod logic TVA-ul trebuie platit in Norvegia de catre beneficiarul final al bunurilor, in vama, cand se face importul. Dar exista si alte implicatii?

2. Situatie similara, compania din Romania achizitioneaza bunuri din Turcia in vederea revanzarii in Austria ( tara UE). Bunurile nu tranziteaza Romania, livrare directa Turcia - Austria. Cine si unde plateste TVA? Compania din Romania trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA in Austria pentru a efectua importul?
Exista si alte implicatii?

Multumesc mult,

Mariana