avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA import bunuri in vederea exportului fara intrare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

import bunuri in vederea exportului fara intrare fizica in Romania

Am urmatoarele situatii:

1. O companie din Romania achizitioneaza bunuri din Turcia in vederea revanzarii in Norvegia.
Bunurile se livreaza direct din Turcia in Norvegia ( tara nonUE). Deci bunurile nu intra pe teritoriul Romaniei, se livreaza din Turcia in Norvegia.
Care sunt implicatiile din punct de vedere TVA? Cum se emit facturile?
In mod logic TVA-ul trebuie platit in Norvegia de catre beneficiarul final al bunurilor, in vama, cand se face importul. Dar exista si alte implicatii?

2. Situatie similara, compania din Romania achizitioneaza bunuri din Turcia in vederea revanzarii in Austria ( tara UE). Bunurile nu tranziteaza Romania, livrare directa Turcia - Austria. Cine si unde plateste TVA? Compania din Romania trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA in Austria pentru a efectua importul?
Exista si alte implicatii?

Multumesc mult,

Mariana

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva MGHEORGHE78 MGHEORGHE78 am urmatoarea situatie: firma din Romania achizitioneaza produse din Austria si le revinde in Turcia. Bunurile ajung direct din Austria in Turcia. Initial ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Intracomunitar sau nu? lucianrom lucianrom Buna ziua, Am urmatoarea problema: O firma din ro platitoare de tva face un import din china in austria. Firma din ro primeste ca documente dvi de pe ... (vezi toată discuția)