UN COLEG,esti un paranoic! De bun simt,clar n-ai auzit.Terminam aicI discutia.
UN COLEG, o sa-mi iau un ,,profesor din orasul meu dispus sa ma ajute" daca pt admiterea in magistratura se va cere engleza sau franceza ori mai sti,poate limba maghiara, ca tot e limba europeana.Statul dupa tine, vad ca are dreptul la orice.Imi inchipui cam ce solutii o sa dai cand vei fi judecator iar intr-un dosar de-al tau statul va fi parat....
DAVEGAHAM, citeste cu atentie mesajele mele.Nici pomeneala sa ma opun schimbarii pt ca inainte se facea altfel. Hai sa nu ne tocim nervii ca nu castigam nimic din asta!
UN COLEG, in conditiile in care se modifica ,,intr-o veselie" legislatia si iti ia mult timp sa te pui la punct cu ea, examinarea candidatilor la examenul de admitere in magistratura din eseu si limba engleza nu isi au locul acuma.Alta era discutia daca aveam o legislatie stabila si un examen ,,normal" deoarece astfel aveai si timpul necesar de a te pregati/perfectiona si din limba straina pt admitere, pt realizarea scopurilor enuntate de tine mai sus.CSM poate sa dispuna,dupa admiterea candidatilor,ca acestia sa efectueze un curs de initiere/perfectionare pe limba engleza la INM alaturi de celalalte materii de specialitate juridica care se predau (ca nimeni nu se va opune) si nu sa ne streseze acuma, in instabilitatea asta legislativa, si cu engleza sau eseul sau mai stiu eu cu ce alte tampenii care o sa le treaca prin cap pana la urmatorul examen de admitere!
UN COLEG, oare de ce nu a inceput experimentul cu limba straina CSM-L cu tine cand ai dat in 2009 examenul de admitere la INM?Oare trebuie sa intelegem ca nu era la fel de importanta si atunci limba straina ca si in 2011?Sau poate esti tu politicos si le urezi la toti restul sa aiba macar ei parte de ce n-ai avut tu...Ai mare grija ce faci tu cu limba engleza la examenul de absolvire de anul asta. Se aude pe surse ca vei sustine examenul de absolvire al INM-i in limba engleza la materiile de drept roman pt asi putea da seama reformatul CSM daca poti fi sau nu, un bun judecator stagiar ,,romano-european".
Eu oricum iti doresc multa bafta la examenul final de absolvire de anul asta si sper sa il dai totusi in limba romana!!!!!
Scuze de greseala gramaticala de mai sus i-mi pierd-.Crectez in= imi pierd = deoarece am vazut pe acest forum si licentiati in filologie care comenteaza la greseli gramaticale fara sa ne zica si ceva de drept.
Randamentul la invatat e normal sa fie scazut din cauza situatiei de incertitudine in care ne-au bagat cei din CSM.
In conditiile in care nu va fi aprobat examenul direct pe post in martie sau daca examenul pt INM se da deodata cu exmenul direct pe post, cu subiecte identice si se mai adopta si propunerile de stagiu/proba,atunci si eu renunt sa mai dau examen in continuare.Mie mi se par imposibile subiectele care se dau la INM fata de subiectele care se dau la examenul direct pe post.
Chiar daca am cazut de mai multe ori cu note peste 7 la admiterea directa pe post,cred ca in conditiile unor subecte comune pt ce cu/fara vechime, sansele mele de reusita sunt mult diminuate..
Pe de alta parte, nu accept ca un ciudat din CSM sa stearga cu buretele anii mei de munca pe care ii am in profesie si sa ma expedieze din nou la stagiu/proba in magistratura, cu riscul de excludere dupa 6 luni in conditiile in care i-mi pierd si locul de munca anterior.
CAMICRIS,e bine ca ne-ai atentionat la ce putem sa ne asteptam din partea ,,celor trei muschetari"dupa ce au fost deja alesi in CSM.Se pare ca programul lor de campanie pt alegerile din CSM -sub sloganul ,,vrem sa ocupam posturile vacante din magistratura ca asa cum este acuma nu se poate continua"-, care le-a adus multe voturi de la colegii judecatori satui sa traga pe schemele de personal incomplete, nu va fi realizat din diferite motive.Emailuri la cei trei nu are rost sa trimitem acuma, deoarece la CSM este inregistrat deja un memoriu din partea noastra pe ceea ce ne nemultumeste.
Poate intentionat au trecut mai multe propuneri de toata jena, pt a mai avea de unde taia la sfarsit daca vad ca suntem multi nemultumiti si le aducem pe site CSM argumentele pertinente pt a nu mai fi introduse,,macar in parte, anumite aberatii ale lor, pe viitor.
In alta ordine de idei, pe ordinea de zi a sedintei Plenului CSM din 20 ianuarie nu apare solutionarea Memoriului nostru.Din calculele voastre care ar fi data limita la care se poate aproba concursul pt luna martie?De aprilie-mai nici nu poate fi vorba de examen direct pe post deoarece e programat ex de promovare or, niciodata nu s-a intamplat ca in aceeasi luna sa se suprapuna doua tipuri de examene.
P.S. De anul acesta am observat ca,pe site CSM se publica dinainte notele directiilor cu punctele lor de vedere catre Plen, fata de de solictarile petentilor, astfel ca,teoretic,de la inceput se poate anticipa cam ce ar putea dispune Plenul fata de o anumita solicitare.