avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate rabuzu

Activitate rabuzu

am vb cu un inginer de la acet si mi-a spus cam acelasi lucru ca si prima persoana care mi-a raspuns. ideea e ca voi lua calorifere de aluminiu si le voi pune in locul celor din teava. astfel suprafata in cauza se va modifica semnificativ in favoarea mea. cu o cheltuiala de aproximativ 1500 lei la un apartament de 3 camere, imi rezolv calorifere de aluminiu. chiar daca nu sunt garantate la aceeasi presiune ca cele de tabla, sunt net superioare, in principal in ceea ce priveste perioada de utilizare.
mirela, desi am ceva studii facute in vremea cand se facea carte, fizica m-a depasit intotdeauna. nu stiu ce sa-ti spun. formulele de calcul si terminologia in domeniu sunt greoaie. parerea mea e ca ar trebui sa contactezi, preferabil neoficial, un specialist al ACET.
buna seara.
va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns.
in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si masoara caloriferele fiecarui proprietar.
sunt unele ordine ANRSC care reglementeaza acest aspect, 343/2010 si 483 din 2008.
in blocul meu toti suntem racordati la sistemul centralizat, nu exista repartitoare si nici debransati. in acest caz se pare ca se aplica ordinul 483.
primaria municipiului suceava a elaborat hcl privind reglementarea repartizării energiei termice în imobilele fără repartitoare de costuri şi sancţiuni pentru nerespectarea Ordinului ANRSC nr.343/2010 , document in care se precizeaza:
Cantitatea de energie termică consumată în proprietatea fiecărui consumator este proporţională cu:
1. suprafaţa utilă a spaţiului cu destinaţie de locuinţă şi cu suprafaţa echivalentă termic a corpurilor de încălzire şi a coloanelor de distribuţie şi de încălzire din spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă pe care proprietarul le are în folosinţă, dacă este cazul, pentru consumatorii racordaţi la reţeaua internă de distribuţie a agentului termic, fiind aplicabile prevederile art.9, pct.14:
“Utilizatorul (asociaţia de proprietari) are obligaţia să calculeze şi să predea furnizorului de energie termică deciziile emise de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari/locatari privind recalcularea suprafeţei utile luate în calcul la repartizarea energiei termice, ca urmare a modificării suprafeţei echivalente termic a corpurilor de încălzire din spaţiile cu destinaţie de locuinţă.”;

citind acestea, deduc ca cheltuielile care imi vor reveni au la baza doar suprafaţa utilă a spaţiului cu destinaţie de locuinţă ca si pana in prezent, iar in ceea ce priveste partile comune, are valoare si suprafaţa echivalentă termic a corpurilor de încălzire şi a coloanelor de distribuţie şi de încălzire din spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă

intrebarea mea este: masurarea caloriferelor se face pentru a determina suprafata echivalenta termic a conductelor si caloriferelor din intregul bloc sau pentru a stabili plata facturii proprii a fiecarui proprietar pentru caldura din locuinta in functie de marimea caloriferelor?

in apartamentul in care locuiesc de 15 ani, fostii proprietari au montat calorifere atipice foarte practice, insa mari, din teava groasa si cu multi elementi. avand in vedere masuratorile care se fac acum, ar fi util sa schimb caloriferele cu unele din aluminiu si mult mai mici? micsorarea suprafetei echivalente termic din apartamentul meu imi influienteaza direct factura sau indirect, prin modificarea de ansamblu a SET a intregului bloc?
va rog un raspuns, astazi, vineri, trebuie sa iau o decizie.
va multumesc
va multumesc.
problema e dezinteresul proprietarilor care refuza constant de a se prezenta la sedinte. si cei 20-25 prezenti, prieteni ai administratorului si presedintelui sunt doar marionete care face ce dicteaza ei. asta e... poate trece criza si ma mut la o casa.
buna ziua,
la asociatia de proprietari a fost ales anul trecut ca presedinte sotul administratorei. am citit normele metodologice din 19 decembrie 2007
de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, act normativ care prevede la art. 12, pct. i) faptul ca "nu pot ocupa funcţii în comitetul executiv şi în comisia de cenzori membri având grade de rudenie, până la gradul al 4-lea inclusiv". De asemenea, am citit undeva : "ca efect al căsătoriei încheiate în condiţiile legii, soţul devine rudă prin alianţă sau afinitate cu rudele soţiei şi invers. Această rudenie artificială nu dă naştere, de regulă, la efecte juridice, în primul rând, soţii între ei nu sunt consideraţi de lege ca fiind rude, între aceştia se stabilesc relaţii de afecţiune şi conjugale".
intrebarea mea e: exista incompatibilitate intre presedinte si administrator in sensul legii 230? administratorul face parte din comitetul executiv? se poate sesiza primaria in acest sens?
va multumesc