avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Crixus21

Activitate Crixus21

Răspuns la discuția Instalator neserios - plangere ?
Inteleg... asta e. Altadata o sa apelez la profesionisti cu factura/garantie. Am numele si nr de telefon/masina dar parca e mai multa cheltuiala....

Multumesc din nou pentru raspuns.
Buna ziua tuturor,

As dori sa apelez la dumneavoastra cu o problema, suntem o familie tanara si ieri (stand in chirie) am apelat la un instalator pentru a rezolva o problema la masina de spalat. Respectivul a rezolvat acea problema insa a aparut alta mai serioasa (curge apa) care nu era dinainte, iar acum nu mai raspunde la telefon (el mi-a zis sa-l sun daca e vreo problema).

Banuiesc ca OPC nu va lua masuri, el nefiind agent economic si nici nu avem chitanta sau alte dovezi ale platii.

Ce as putea sa fac ? Sa depun plangere ? Pentru ce ?

Va multumesc mult de tot
Multumesc pentru raspuns :(

Ar trebui sa dau in judecata intermediarul, asa e ? Pentru ca lui am dat banii de pe masina.

Voi folosi metoda prezentata de dumneavoastra in eventualitatea in care lucrurile degenereaza ( ma gandesc ca poate veni sa ia masina sau.. mai stiu eu ce ii trece prin cap)

Subiectul as dori totusi sa ramana deschis. El (crede ca) ma ameninta spunand ca pleaca in strainatate si de ce nu l-am cautat imediat cum am cumparat masina. Ceea ce e o minciuna ! L-am cautat o data , de doua ori pe saptamana si rudele imi ziceau ca e in Germania, cand a revenit, am fost sa discutam si era beat desi anuntasem ca vin .

De-ar pleca odata si-odata in afara (are si masini de lux in curte tot ale lui, nu cred ca-i duce dorul amaratei mele).

Multumesc frumos si apreciez gestul de a raspunde primul.

O zi buna.

Buna ziua,

Va rog mult de tot sa ma ajutati legat de aceasta problema, macar cu o idee buna ca sincer e o situatie de care nu vroiam sa aud in noul an.

In octombrie 2010 am cumparat o masina printr-un intermediar de la un dl. C.C. din Pascani, jud. Iasi. Eu locuiesc in Iasi.

Am fost la Pascani sa scot fisa fiscala unde mi se spune ca individul are 2000 ron amenzi dar nici una pentru trafic (nu are nici permis de conducere, toate sunt la ordinea publica).

Astfel fiind situatia, functionarii imi cer sa platesc eu sumele astea sau sa-l aduc sa le plateasca. Intre timp mi se confisca certificatul de inmatriculare, iar eu il iau inapoi printr-o procura notariala.

Din toata suma de 2000 de ron eu i-am dat lui special pt a-si plati prostiile 750 ron anul trecut, toti odata, cand am facut si procura pt certificat.

Recuperandu-mi certificatul am inceput celelalte proceduri pt inscriere (sunt acum la omologarea masinii in cartea de identitate sau ceva asemenea).

Totusi, astazi dimineata, ma suna fostul proprietar de pe alt numar sa-mi spuna sa fiu cu banii la el pana pe 15.. folosind expresii injurioase, ca nu-l intereseaza, nu vrea el sa ia amenzi si ca eu o am de 2 ani ( ?) . Cand i-am amintit ca am platit o data o buna parte din bani, a zis ca aia erau pentru acte.. (facand referire la procura... un fel de mita). Cel mai deranjant a fost ca tot repeta ca nu-l intereseaza ca are datorii si ca sa i le platesc.#-o

Cum as putea sa fac sa scot fisa aia fiscala chiar si asa cu datorii si sa o aduc la Iasi ? Nu prea am cu cine vorbi in materie de cetatean cu cei de la Pascani fiind extrem de nepoliticosi si categorici ...

Tipul e de etnie roma si orice dialog cu el e destul de dificil.

Contractul de vanzare - cumparare a expirat sau mai e valabil daca eu am inceput demersurile astea si cartea de identitate a masinii e in prezent la RAR ?

Va multumesc aniticipat pentru orice raspuns si va rog mai adresati-mi intrebari daca nu am fost suficient de clar.

O zi frumoasa intr-un an nou frumos.
Nimerind din nou pe acest topic deschis de mine, tin sa spun ca situatia s-a rezolvat prin notar - contract de comodat + procura speciala cu multe eforturi si cheltuieli iar agentul care m-a sanctionat este implicat saptamana aceasta intr-un scandal de proportii in mass media ieseana, fiind constrans sa-si ia concediu de paternitate.

Raul facut se intoarce deci, afland din articolele din ziar ca este unul din cei mai contestati politisti de la Rutiera ieseni si a tratat cu dispret mai multe persoane pana cand cineva a mers pana la capat cu expunerea actiunilor lui.
UPDATE in 29 IUNIE 2011 :

Situatia este inca "in pom". Individul imi rade in nas pe strada, politistul trebuie batut la cap non-stop, NONSTOP ca sa intreprinda orice fel de actiune. A avut si concediu medical 3 luni pe buna dreptate dar nimeni nu s-a atins de dosarele lui (inclusiv al meu).

Nici macar cheltuielile atestate cu chitante nu le recuperez. Nu se intampla absolut nimic.

Eu, ca platitor de amenzi (atunci cand gresesc), fara contestatii si fara abateri sunt astfel nedreptatit si ma gandesc cu parere de rau ca mai bine ripostam in legitima aparare asupra nesimtitului astuia care isi permite sa dea ton ocupat la politist si mesaje de genul "cauta-ma mai tarziu ca am treaba". (Probe anexate la dosar). Desi am vazut rezolutia semnata de procuror cum ca s-a inceput urmarirea penala, dar CU CE FOLOS ?

Pai sa o luam si invers, daca eu ii scoteam dintii cu pumnii, sau intr-o exprimare si mai neacademica - "ii spargeam fata" asa cum a procedat el, tot asa era ? Pai eu sa ma dau de-acum jos la toti idiotii din trafic sa ii disciplinez ?

Va rog mai dati-mi o solutie pentru acest individ, unde as mai putea depune plangere ? De ce scapa fara nimic desi isi recunoaste vina ? Asa e la noi ?
Multumesc mult pt raspuns/

Sunt in cadrul celor 30 de zile, cf. actului de vanzare cumparare, incheiat pe 14 martie AC. Il voi reclama si la MAI, unde am inteles ca exista un Oficiu Special pt astfel de probleme. As fi recunoscator pt mai multe detalii.

Inca o data, multumesc pt timpul acordat.
Buna seara tuturor,

Problema sta in felul urmator :

Astazi, conducand regulamentar pe un bulevard in Iasi, un politist denumit in continuare (X - nu am retinut numele), imi face semn din coloana sa opresc.

Ma conformez si intreb frumos un motiv, dupa legitimarea dumnealui scurta si inexplicita (a mormait ceva) . Mi se spune " Nu aveti asigurare la masina ".

Uimit, ii inmanez documentul RCA care spune clar ca mai am inca vreo 2 luni pana expira. Intre timp, colegul lui fuge spre masina si imi ia documentele, colegul acesta fiind intitulat Agent T******* comunicandu-mi ca mi se va retine certificatul de inmatriculare si amenda >600 RON pt ca aveam o folie neomologata aplicata pe triple.

Pana aici totul (aproape) legal, din punctul meu de vedere, insa ii explic cu documente agentului T ca masina abia am cumparat-o, nu am apucat sa o inmatriculez pe numele meu si e aiurea daca imi ia acum certificatul. De asemenea ma dau jos si cu un cutter din masina in max. 5 minute scot ambile folii de pe triple tinand minte un articol cf. caruia daca inceteaza motivul, nu se mai dispune retinerea certificatului, ci numai amenda.

Agentul X imi spune ca mi se va restitui certificatul, dupa care Agentul T (din aceeasi masina) imi inmaneaza dovada. Incercand sa cer explicatii, sunt refuzat intr-un limbaj de neam prost de agentul T si agentul X ma ignora total ( cu geamul inchis). IN CENTRUL IASIULUI !

Acum am dovada si un Proces Verbal pe care il voi contesta luni la prima ora la judecatorie. Acum, stimati cititori, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele chestiuni :

1) Aveam dreptate ca nu se mai ia certificatul daca inceteaza motivul (adica dau jos foliile atunci, in momentul respectiv) ?

2) Pot depune o plangere impotriva agentului T (care a refuzat sa se legitimeze de doua ori sub pretextul " Scrie pe procesul verbal !" si apoi mi-a ras in nas " Vezi ca hă hă, numai proprietarul din acte o sa mai ia certificatul inapoi ". ) ? Sau un memoriu la Seful Politiei Rutiere explicandu-i intreaga situatie ? (plus faptul ca a trecut acest agent T ( care nu are NICI UN GRAD ) la amenintari ca face lucruri mai urate daca incerc in continuare sa vb cu colegul lui .

3) Pot ridica eu certificatul de inmatriculare de la politia rutiera cat timp contestatia este in analiza la Judecatorie ? Sau trebuie sa ma duc sa fac procura notariala si etc. etc.

PS Mentionez ca in scurta perioada de cand am masina (30 de zile), i-am schimbat si motorul la un service autorizat, cu facturi, cu tot.. deci o sa trebuiasca si omologat.

Multumesc frumos tuturor care au citit si care au avut intentia de a raspunde.
Ca un update, joi la intalnire va participa si un prieten de-al meu, Inspector Anticoruptie. Sunt convins ca vor fi discutii foarte incinse.
Pentru dl sub pseudonimul "smeagull" :

Mii de multumiri =D> !

Sunt foarte recunoscator pentru sprijin, mi-ati spus lucruri de care nu aveam idee (auzisem vag despre slutire, dar atat, nici gand de spete similare si surse ale acestora).

Acum ma apuc sa gasesc astfel de exemple din trecut. Am incredere ca Justitia a avut un cuvant de spus in fata agresiunilor astea de huligan pe drumuri.

In functie de ce rezolv joi la aceasta ultima confruntare, voi incepe lucru la aceste memorii pentru a fi pregatite in eventualitatea aplicarii art 18 ind 1.

Cantaretul (imi permit sa-i zic astfel fiindca se mandreste cu aceasta indeletnicire de parca ar fi terminat Dreptul sau Medicina) este prieten bun cu avocatul lui, nu cred ca ii percepe vreun onorariu dar .. "frate, frate dar branza e pe bani".

Eu i-am spus de la inceput, nu doresc copilului lui sa creasca cu tatal in inchisoare, dar nici sa creasca luandu-si bataie de la "smecherii" din trafic sau MAI RAU, sa fie la randul lui batut de un individ. Ca o observatie suplimentara, sigur ar avea de unde plati acesti bani, are o casa de invidiat in centrul orasului Iasi, 2 masini, etc. Aceste lucruri se intretin. Si-a facut loc de parcare pe drum public, blocand o intreaga banda de circulatie pe o strada a carei latime scade e sub 4 metri si intr-o panta de 35-40 de grade. A mai si desenat acest loc cu vopsea, nu cumva sa il ocupe altcineva.

Maine dimineata ma prezint la dl Subcomisar cu exemple de astfel de spete, motivand astfel prezentarea mea cu avocatul fata de dumnealui (nu sub forma oficiala, ca oficial exista aceasta imputernicire avocateasca valabila in acest dosar).

Reclamatul nu neaga nimic, recunoaste ca m-a lovit cu seninatate, spunand si minciuni (cum ca l-am injurat si am facut manevre "agresive" impotriva lui), desi asa cum arata si documentele de la politie, am urmat alt traseu tocmai in vederea evitarii unui eventual conflict, dupa care el a intors si m-a urmarit. E evident ca nu aveam cum sa il sicanez, eu fiind pe alta strada !

Multumesc mult inca o data !