Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate steven2011

Răspuns la discuția termene diferite
termnul este pe 18.10.2011.cererea trebuie facuta pana atunci sau in fata instantei la termenul din 18?
Intr-un proces de divort ,s-au depus doua actiuni in doua orase diferite.In orasul Bucuresti respectiv GIURGIU.termenele au fost Bucuresti septembrie,Giurgiu octombrie 20.Instanta de la Bucuresti a stabilit competenta sa judece instanta de la giurgiu.La giurgiu ptr. dosarul venit de la bucuresti s-a stabilit termen in ianuarie.pot face o cerera catre instanta sa judece dosarele impreuna latermenul din octombrie 20?
Răspuns la discuția divort
sunt diferente semnificative intre cele doua fata de divort?
Discuție divort
daca am depusa o actiune de divort ,cu termen in octombrie 10,dupa ce cod civil si de procedura civila ma voi judeca?
cel vechi sau codul nou ?
Răspuns la discuția ordonanta presedentiala
obiectul era divortul solicitat de reclamanta
Răspuns la discuția ordonanta presedentiala
In 2010,septembrie istanta a admis cererea de ordonanta presedentiala(incredintare minori,drept de folosinta a locuintei,1/6 din salariu pentru fiecare din cei trei copii).pana in februarie nu am platit pensiie alimentara.dupa dobandirea unei sentinte cu titlu executoriu mi-a fost retinut din salariu pana acum o luna suma stabilita de instanta.Deoarece i-a fost respinsa cererea de divort,si nu a depus apel in termen,eu am cerut sa imi aplice pe sentinta ''irevocabila'',iar apoi s-a oprit poprire.Acum aceaasta a inaintat o declaratie cu un antet de la un cabinet prin care care arata ca nu a incasat nici de la mine nici de la firma banii cuveniti.
intrebarea mea era daca ordonanta nu mai e in vigoare intrucat fondul s-a judecat ,poate sa primeasca banii
daca sentinta este definitiva si irevocabila,se poate cere retroactiv pensia de intretinere
Răspuns la discuția poprire pensie de intretinere
multumesc.am trimis un mesaj .
Avand in vedere reglementarile noului cod al muncii,imi mai pot retine 50% din salariu pentru pensie alimentara(3 copii),sau doar maxim 1/3.multumesc/
Discuție divort la notar
daca am copii,pot divorta la notariat?