avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate machiador

Activitate machiador

Firma a dorit să ofere o masa la un restaurant de ziua Femeii , dar valoarea facturii se dorește să se încarcare pe protocol deductibil .???? Nu vrem sa încărcăm suma individuala acordată că facilitate fiecărui salariat , sub forma de cadou până în sumă de 300 lei neimpozabilă.
Buna ziua , un răspuns v as ruga , daca un PFA pe domeniu de activitate administrare condominiu are dreptul cf legii să încheie C.I.M pe persoana fizica ea însăși ?Doar dreptul de a angaja maxim 3 persoane in domeniu . Mulțumesc !

ajutor cazare masa acordata refugiatilor

Va rugam, ajutorul ce se acorda de catre ISU privind cazarea , masa refugiatilor primiti intr o unitate de cazare , in urma careia emitem o factura catre ISU , tratam suma incasata sub forma unei subventii de la stat ct 445 , cu venit corespondent 7414 ; nu am gasit deocamdata , nicio monografie contabila .
Buna ziua cum se procedeaza in cadrul unei firme, daca sunt un ...

machiador
Utilizator
13:55, 28 Ianuarie 2022


buna ziua
cum se procedeaza in cadrul unei firme, daca sunt un nr de salariati ce primeau tichete de masa pe suport de hartie si in luna respectiva , serveau masa la cantina firmei in schimbul tichetelor de masa.
DE anul acesta nu se vor elimina tichete de masa pe hartie , care ar fi procedura cu lista angajatilor care vor servi masa zilnica la cantina firmei?
Nu se vor mai comanda tichete pt acestia , dar se vor impozita cu 10 % in statul de plata .
La un I.I. administrare imobile se pot face investiții pe 1/3 din spațiul apartamentului cu care are ctr comodat , și ce alte cheltuieli deductibile ,pt a nu fi nevoit să achite CaS și CaSs , Vouchere de vacanță are dreptul să achiziționeze !???
ce acte se depun la cadstru in vederea ridicarii privilegiului depus acum 3 ani
buna ziua
va rog, la o deplasare interna se prezinta un bf de combustibil efectuat cu auto personal pentru care se calculeaza km parcursi *7.5% *pretul/litru .
combustibilul este deductibil 50% si 50% nedeductibil.
exemplu : bf=100 lei baza + tva 19 % =19 lei = 119 lei
ii decontez la km parcursi 130 *7.5% *5.80 lei /litru = 52.78 lei
inregistrez in ctb bf cu suma integrala de 119 lei sau doar partial 52.78
lei cat i se acorda deplasarii ???

Daca un salariat s-a deplasat la un seminar in tara in zilele de sambata si duminica , pontajul se va intocmi cu deplasare si i se acorda diurna pe cele 2 zile aflate la curs ?
Normal, nu ar fii sa i se acorde diurna , ca fiind zile nelucratoare in luna.


machiador a scris:

va rog, actele aditionale s-au incheiat pana la 29.12.2017 , transimterea in revisal se va efectua pana la 31.03.2018 , la C. I. M de administrator-casier , contabil , femeie de serviciu .
Se majoreaza salariul pe timp partial de munca , cu orele de munca lucrate si repartizate ca ore /luna .
Este corect si legal .


Transmiterea se va efectua pana la termenul de 31.03.2018 ???
buna ziua ,
Va pun o intrebare referitoare la restituirile din ctr de imprumut al unui asociat .
Se incheie un ctr de imprumut in suma de 12.000 lei cu depunere in cont bancar. Dupa o anumita perioada , doreste sa i se restituie suma creditata, urmand sa i se restutuie din registru de casa 10.000 lei , plafonul maxim de tranzactii zilnice , diferenta de 2.000 lei in urmatoarea zi de plata.