avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate k.p

Activitate k.p

Răspuns la discuția Rugaminte zile de concediu
am inteles, deci calculul lor era intr-adevar corect. Multumesc tare mult de ajutor!
Răspuns la discuția Rugaminte zile de concediu
Data intrarii in CCC este 15 martie, durata a fost un an si data incetarii ccc a fost 5 ianuarie.
Răspuns la discuția Rugaminte zile de concediu
Imi cer scuze ca revin cu o intrebare dar atunci cum ar trebui sa mi se calculeze dat fiind faptul ca practic contractul meu de munca e suspendat din iunie 2012? Ar trebui sa mi se compenseze CO neefectuat pentru anul 2012 sau 2013?
Buna ziua,

Am si eu nevoie de o informatie pentru situatia mea. In anul 2012 eram salariata la o companie de vreo 8 ani (irelevant) si la momentul respectiv in iunie 2012 aveam 32 de zile de concediu de odihna (unele reportate din anul 2011 si restul pt anul 2012). Am ramas insarcinata si apoi din cauza sarcinii mele cu risc ridicat am fost trecuta in concediu medical in iunie. Am ramas in concediu medical pana in momentul in care am intrat in prenatal in noiembrie'12 si apoi in martie'13 am intrat in concediu de crestere a copilului. Acest concediu de crestere a copilului s-a incheiat in ianuarie 2014 si eu mi-am depus imediat cererea de intrerupere a contractului de munca.
Din cate citisem eu, din moment ce contractul de munca a ramas suspendat din iunie 2012 (pentru medical, prenatal si crestere copil) as avea dreptul sa-mi fie platite un anumit numar de zile de concediu de odihna ramase in '11 si'12. Am primit raspuns de la dep. de resurse umane al companiei ca imi vor fi platite 4 zile de concediu (aferente perioadei ianuarie-martie 2013 cand eu eram in concediu de lauzie). Este acest numar corect? M-ati putea ajuta cu ceva legislatie in cazul in care calculul lor este incorect?

Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru mesajul lung.
Discuție handicap
Salut :)

daca ma poate ajuta cineva cu o nelamurire. Tatal meu din pricina unei boli si-a pierdut un picior si deci, acum are dosar de handicapat. Ideea e ca el era medic pe Ambulanta, iar cu acest handicap nu o sa poata sa-si exercite aceeasi meserie. Ambulanta are post pt ' coordonator medic de dispecerat', post pe care tata l-ar putea indeplini chiar si cu acest handicap.
Intrebarea mea ar fi daca legea din Romania obliga angajatorul sa creeze (sau sa acorde) post pe masura handicapului angajatului sau. Am cautat pe internet dar nu am gasit nici o lege clara, doar legea 448 care specifica '4. adaptare rezonabilã la locul de muncã - totalitatea modificãrilor fãcute de angajator pentru a facilita exercitarea dreptului la muncã al persoanei cu handicap; presupune modificarea programului de lucru, achizitionarea de echipament, dispozitive si tehnologii asistive si alte mãsuri asemenea'.