avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate annamariacir

Activitate annamariacir

va multumesc pt raspunsuri!
Buna ziua.

As dori sa stiu daca in Revisal angajatorul nou poate vedea ce salarii a avut angajatul la fostele locuri de munca.

Va multumesc!
Buna ziua,

Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. Face acest lucru ziua, dar si dupa ora 22. Am chemat politia de peste 5 ori dar nu i-au dat nicio amenda pana acum.

1. As dori sa stiu daca pot face o plangere penala pentru Tublurarea folosintei locuintei (art 320 CP), avand in vedere caracterul repetativ al faptei sau fapta constituie contraventie conform art 2, alin 28-29 din Legea nr 61/1991?

2. De asemenea, as dori sa stiu daca intr-adevar individul nu pateste nimic daca face galagie des, dar doar in timpul zilei si nu noaptea?

Va multumesc!
va multumesc tuturor pt raspunsuri!
nu am de gand sa reclam talharia, nu asta ma framanta pe mine. eu doar am vrut sa aflu daca este posibil sa fii acuzat de port ilegal de arma alba doar ptr faptul ca ai un cutit in portbagajul masinii.
am gasit raspunsul la domnul consilier jur Leonte Tudor, dar in continuare consider ca legea 61/91 lasa loc de interpretari. dupa cum a mentionat si dnu consilier "Legea mai vorbeste de obiecte fabricate sau confectionate anume pentru lovire. O bata de baseball purtata in masina, e o arma alba ?"
va multumesc inca o data pentru raspunsuri!
Cu siguranta este ilegal. Dar daca nu au primit nici un banut de la mine, macar sa se fi ales si ei cu ceva daca tot m-au lasat sa plec.
Oricum, nu asta ma framanta pe mine, ptr ca sunt obisnuita cu politia din Braila.
Intrebarea mea la care NIMENI nu mi-a raspuns concret pana acum, este daca portul unui cutit (folosit la pescuit sa zicem) in portbagajul unei masini care circula la 3 a.m., constituie o infractiune conform art 1 din legea 61/91?
Pur si simplu a fost luat de agentii de politie, fara vreun proces verbal, dar aveau de gand sa ma duca la sectie si sa imi faca cazier pentru port ilegal de arma. Dar in urma rugamintilor mele, m-au lasat in pace.
Deci pana la urma faptul ca aveam un cutit in masina (am descris mai pe larg situatia sus) constituie o infractiune? Si repet, daca iau de la market un topor de bucatarie si un cutit mare si le transport in masina, pot fi acuzata de port ilegal de arma?
Eu am inteles ce mi-a zis dl avocat, dar dna mai sus a precizat faptul ca "de exemplu cand sunteti implicat intr-o altercatie si se descopera ca aveti la dvs cutzit, altfel nu poate fi vorba de port ilegal de arme".
De aceea am zis ca legea ar putea fi interpretabila. Repet, ceea ce incerc eu sa aflu este daca dnii agenti de politie erau indreptatiti sa imi faca cazier ptr port ilegal de arma (cutit in portbagajul masinii), avand in vedere ca nu fusesem implicata intr-o altercatie.
Va multumesc!
pai am fost oprita de politie pt un control de rutina, am fost rugata sa deschid portbagajul si acolo era cutitul tatalui meu care il tine ptr cand merge la pescuit (nu va ganditi la vreo sabie sau ceva de acest gen). am explicat acest lucru politistilor dar vroiau sa ma duca la sectie si sa imi faca cazier (eu avand 1,6 m inaltime si 23 de ani... mare amenintare mai eram). bineinteles ca m-am rugat de ei sa ma lase in pace ca nu-s pui de vreun mafiot si nici tata nu are ceafa lata. au pastrat cutitul si m-au lasat sa plec.
sunt curioasa totusi daca aveau dreptate?! nu eram nici la discoteca, nici la magazinul de paine... eram pe strada, conduceam si era ora 3 a.m. ... asadar?
Buna ziua. Imi cer scuze daca s-au mai pus aceste probleme dar imi este aproape imposibil sa caut prin miile de discutii :)

Prima mea intrebare este daca politia are voie sa te opreasca (fara sa sesiseze vreo defectiune tehnica a masinii sau ca nu porti centura etc) cu motivul "control de rutina" sau numai in cazul unui filtru? Din cate stiam in cazul raziilor trebuie oprite toate masinile ce trec prin locul respectiv in momentul desfasurarii filtrului. Deci ii pot cere ordinul de serviciu ca sa verific, nu?
Asadar, as dori sa stiu sigur daca politia mai are voie sa opreasca doar pt control de rutina (fara sa fie vba de un filtru)?

A doua mea intrebare este daca politia are voie sa verifice masina fara un ordin de serviciu si daca eu pot refuza acest lucru in cazul in care el nu imi prezinta unul?

Si ultima nelamurire :">, daca politia gaseste in masina un cutit... sa zicem pt ajutor la pescuit, este port de arma alba? Cunosc art 1 alin 1 din Legea 61/1991, dar acesta nu este usor interpretabil? Adica, daca dovedesc ca am fost ieri la pescuit si l-am uitat in masina, fapta mai constituie infractiune? Ca asa, ma pot duce si la un market non stop la ora 3 a.m. sa imi iau carne si un topor de batut carnea impreuna cu un cutit... si ce, contistuie port de arma alba? Ca pana la urma nu sunt "in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica".
Deci in ce conditii portul unui cutit in masina contituie infractiune?

Va multumesc!