avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate dijmarescu

Activitate dijmarescu

Fiind vorba despre o societate comerciala mica (16 angajati), exista posibilitatea legala ca asociatii sa decida in regim de urgenta desfiintarea a 1-2 posturi si, prin consecinta, concedierea individuala fara convocator, adica Adunarea generala a asociatilor in regim de urgenta?
1. Asociatii unui SRL emit decizii sau hotarari. In speta este vorba despre desfiintarea unor posturi din structura de personal (nu mai mult de 3 /30 zile) ca urmare a dificultatilor financiare.
2. Cu cate zile inainte trebuie facuta convocarea asociatilor?
Multumesc!
Pentru decontarea abonamentului la transportul in comun, unde se face mentiunea in CIM la locul de muncă sau la partea de salarizare?
Multumesc. Dar in cazul in care patronul nu mai vrea sa acorde tichete de masa unui singur angajat incepand cu luna curenta, de exemplu?
Nu
Daca firma nu mai vrea sa dea tichete de masa din 01.01.2024, trebuie facute acte in acest sens sau pur si simplu inceteaza acordarea lor?
Se poate acorda concediu de odihna dupa concediu medical pentru sarcina si lauzie, dar inainte de concediu crestere copil?
Chiar daca nu se poate cuantifica per salariat?
Angajatorul asigura transportul salariatilor la si de la locul de munca prin intermediul unui furnizor specializat, in baza unui contract de prestari servicii. Un autobuz ii preia pe oameni din statiile agreate fara necesitatea achizitionarii de bilete sau abonamente. Costurile sunt suportate integral de catre angajator pe baza de factura lunara emisa de furnizor cf contract. Avand in vedere ca nu se impune decontarea efectiva a biletelor de autobuz, de tren sau a combustibilului, mai este necesara mentionarea serviciului de transport in contractele individuale ale angajatilor ? Multumesc in avans!
Care este competenta materiala si teritoriala in ceea ce priveste conflictele individuale de munca si care este termenul de contestatie avand in vedere modificarile aduse la Legea dialogului social?
Adica ce se mentioneaza in deciziile interne de modificare/incetare a contrctului individual de munca la capitolul : "Împotriva prezentei, se poate face contestație în termen de ...... " Multumesc!