Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Nu va poate da in judecata decat daca ati furat ceva din unitate sau aveti ceva lipsa in gestiune. In rest nu vi se intampla nimic chiar daca va ameninta cu judecata.
1. Sanatatea dvs. face mai mult decat orice pe lume.
2. Daca nu mai doriti, de maine nu va mai duceti la serviciu.
3. Cea mai mare sanctiune care vi se poate da este aceea de concediere disciplinara (art.61a din Codul muncii). O sa va cheme la comisia de cercetare disciplinara, dvs. nu va duceti si urmeaza concedierea.
4. Singurul necaz este ca in aceste conditii nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
CristiVL a scris:
Va rog din suflet sa ma ajutati , am contract pe perioada DETERMINATA pe 2 luni mai am 15 zile pana imi expira ...si nu vreau sa ma mai duc deloc pt ca fiecare zi a mea petrecuta la locul de munca esre un CALVAR , am dus demisia dar se pare ca nu vor sa mi-o accepte , daca de maine nu ma mai duc deloc deloc...mi se poate intampla ceva ? ce pot sa imi faca ? mentionez ca nu am gestiune..nu am semnat pt nimic..adica nu am luat nimic aupra mea ..va rog mult nu neglijati of-ul meu si ajutati-ma cu cateva ideei si sfaturi . va multumesc din suflet !
1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
2. Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.