avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate andreutza0203

Activitate andreutza0203

Apelez la bunavointa si la cunostintele dumneavoastra,stimati juristi. Eu inca nu mi-am obtinut statutul de jurista. In speta mea, conducatorul X a fost tras pe dreapta de un echipaj de politie din Bucuresti. S-a concluzionat ca X era baut. Au ajuns la IML unde i-au luat 2 probe de sange,la o ora diferenta una de alta. Asta s-a intamplat acum aproape un an. In tot acest timp, doamna politista care se ocupa de dosar se facea ca nu stie nimic. Abia astazi a venit o recalculare ceruta cu ceva in urma. Valorile din noaptea respectiva au fost 0.9 iar dupa o ora 0.7. Dupa atata timp rezultatul recalcularii este de 1.5!!!!!! cum este posibil asa ceva? spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez si impotriva cui ar trebui sa actionez. Dupa aproape un an de zile conducatorul auto sta fara permis dar si fara o finalitate a dosarului. Va multumesc, astept un raspuns.
buna seara, va multumesc foarte mult pt ajutor, sunteti ft amabil. din pacate, persoana in cauza s-a consultat cu un avocat si acesta i-a spus ca nu exista nici o sansa de castig, asa ca l-a incurajat pe conducatorul auto sa plateasca amenda si sa incerce sa isi recupereze permisul auto peste doar o luna (suspendarea era pt 3 luni). nu s-a mai actionat in instanta desi am incercat sa il conving luand in calcul sfaturile si informatiile cu care m-ati ajutat. Va multumesc din suflet si sper ca si eu, viitor jurist (cel putin asa sper) sa am ocazia sa va sfatuiesc! o seara frumoasa!
macovei2000 a scris:

daca ati fi citit ghidul de contestare a amenzii cap coada de doua ori poate ati fi aflat cel putin o posibila lista de scapari.....

din amintiri --....dreptul de a face remarci pe P-V....nu are voie sa ti-l incalce....si e unul dinmotivele de anulare... :) normal ca e bine sa nu minti....ce remarci sunt trecute..? din partea "victimei"

recomand macar prima data contestatia sa fie facute de unavocat chiar daca o sa coste.... x lei....dar din motivul ca va simtiti nedreptatita, iar deabea apoi....sa va aventurati sa contestati singura...pe raspundere proprie....un eventual al doilea PV....dupa ce prindeti "radacini"

dar mai bine este daca
un avocat sau doi... va spun clar ... dupa lecturarea (gratuita) a PV ca probabil nu are CE sa conteste la el....prin excludere...nici contestatia nu prea ar avea sens...sau cel putin unul clar....normal ca poza de radar...probabil o veti primi.... in instanta si atunci "iese" puroiul .. pt care totusi, trebuie sa fiti pregatita...
apoi daca sunteti nemultumita mai exista si recurs...lasati cel putin un avocat sa isi arunce un ochi de specialist pe PV., in prima faza decizionala




am inteles,va multumesc pt sfaturi, va doresc o zi buna in continuare!
buna ziua. era noapte, era singura masina pe drum, in localitate aparatul radar ar fi detectat viteza de 101 km/h al autovehicului in cauza. s-a ridicat permisul de conducere si amenda de 602 lei. pe procesul verbal insa, nu este bifat ridicarea permisului, i s-a dat dovada de 15 zile dar pe procesul verbal nu este specificat. din ce am gasit in lege, domnul politist i-a incadrat "fapta" gresit, deoarece a fost trecut cu sanctiune in articolul 102,alin. 3,litera c, care spune: "(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:c) neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune;" , ori permisul a fost ridicat pt viteza, aceasta incadrandu-se in art. 102, alin 3, litera E (e) depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.).

Fiind singura masina pe drum, imi vine greu sa cred ca aparatul radar era pornit. Banuiesc ca l-au pornit in momentul in care masina a fost vazuta, daca s-a intamplat asa nu e proba in instanta deoarece aparatele pornesc cu o autotestare. Cu toate astea, conducatorul auto neffind informat, nu a cerut poza politistilor. Insa, am inteles ca acestia din urma nu sunt obligati la randul lor sa arate poza la cererea conducatorului.

Simt ca exista o mica scapare si nu reusesc sa o gasesc. Va multumesc si astept un raspuns!
multumesc .. dar cred ca m-ati bagat si mai tare in ceatza ... nu stiu daca am gasit pe acolo ceea ce aveam nevoie,probabil e din cauza orei tarzii...
Multumesc mult pentru promptitudine!
buna seara. as dori sa cer parerea unui profesionist in legatura cu o problema de natura rutiera. X a fost amendat de catre politia rutiera cu 602 lei pentru depasirea vitezei legale (301 in 24 de h). Problema este urmatoarea: pe PV incadrarea juridica a faptei este incompleta intrucat este mentionat doar articolul 121, nu se stie din ce, am aflat ulterior ca e vb de Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006. In PV este mentionat doar faptul ca X a fost amendat,fara insa a se fi bifat si ridicarea permisului de conducere,desi acesta a fost luat. Intrebarea mea este urmatoarea: daca este vorba de o scapare atat de micuta, se poate invoca nulitatea procesului verbal? Va rog mult ... astept un raspuns.
Mentionez ca pe PV scrie ca a incalcat (urmeaza sa citez:) Art. 121 sanctionat de art. 102/3/c (nici macar nu au habar cum se noteaza un articol, alineat..). Va multumesc si astept un raspuns!