avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procesul verbal incomplet este lovit de nulitate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procesul verbal incomplet este lovit de nulitate?

buna seara. as dori sa cer parerea unui profesionist in legatura cu o problema de natura rutiera. X a fost amendat de catre politia rutiera cu 602 lei pentru depasirea vitezei legale (301 in 24 de h). Problema este urmatoarea: pe PV incadrarea juridica a faptei este incompleta intrucat este mentionat doar articolul 121, nu se stie din ce, am aflat ulterior ca e vb de Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006. In PV este mentionat doar faptul ca X a fost amendat,fara insa a se fi bifat si ridicarea permisului de conducere,desi acesta a fost luat. Intrebarea mea este urmatoarea: daca este vorba de o scapare atat de micuta, se poate invoca nulitatea procesului verbal? Va rog mult ... astept un raspuns.
Mentionez ca pe PV scrie ca a incalcat (urmeaza sa citez:) Art. 121 sanctionat de art. 102/3/c (nici macar nu au habar cum se noteaza un articol, alineat..). Va multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 19:21, 4 Septembrie 2011
va raspunde tot un nespecialist....[ link extern ] /

lectura generala....
multumesc .. dar cred ca m-ati bagat si mai tare in ceatza ... nu stiu daca am gasit pe acolo ceea ce aveam nevoie,probabil e din cauza orei tarzii...
Multumesc mult pentru promptitudine!
Vedeti OG 2/2001 , art 16 si 17 .
De asemenea , vedeti si NML 021-05/2005 care prevede reguli ptr aparatul radar .
dupa parerea mea..poate fi atacat in instanta PV....dar sa nu depasiti termenul....si analizati ..ordonanta 2/2001
Puteti contesta pv. in 15 zile. Veniti cu detalii referitoare la faptul care a fost viteza, daca permisul a fost ridicat pe baza de dovada, etc. Din cele explicate nu este caz de nulitate.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Suspendare carnet - viteza excesiva in afara localitatii - plangere contraventionala Arkandor Arkandor Buna ziua, Saptamana trecuta am fost oprit la intrarea intr-o comuna de pe un drum european de catre un politist care se afla intr-un Logan de politie. ... (vezi toată discuția)
Radar, suspendare permis, contestatie pv ionutz05cti ionutz05cti Stimati Domni/ Doamne , ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a ... (vezi toată discuția)