avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Georgis

Activitate Georgis

da..ar fi dragut sa ma anuntati!..:)...va dati si dvs. seama ca zilnic sunt contestate sute de pvcc si nu cred ca s-a anulta vreunul pe aceasta baza. bafta oricum!
Răspuns la discuția Plangere contraventionala
Temeiul legal pentru contestatie este O.G. 2/2001. Insa studiati ordonanta , pentru ca nulitatea unui p.v.c.c. este absoluta in unele cazuri , iar in altele relativa. judecatoria competenta va aprecia acest fapt. Martorul la care faceti referire este un martor ASISTENT. Acesta doar asista la intocmirea acelui p.v.c.c. , nefiind necesar ca el sa cunoasca speta. Calitatea acestui martor consta doar in a asiata la intocmirea p.v.c.c.-ului. Dvs. vi s-a inmanat ex. 2 al procesului-verbal. Este posibil ca acesta sa nu cada perfect cu ex. 1 , insa nu atrage anularea p.v.-ului. Cititi cu atentia O.G. 2/2001 si daca sa regasesc situatiile de nulitate absoluta prevazute in aceasta aveti toate sansele.
da,sunt de acord cu m13d. plus ca, nulitatea unui proces-verbal se refera doar ca nu au fost respectate anumite conditii de fond si forma. in cazul de fata ar trebui sa probati ca descrierea faptei nu este reala. pentru ca, referitor la masurarea db..e putin haios. legea nu prevede o astfel de procedura, spre ex. cum este la rutiera cu apratul Drager. dvs. trb sa veniti cu argumente , nu politia. iar cel cu masurarea, nu cred ca este un argument bun , atat timp cat legea 61 nu face referire la asa ceva (ex. : pt viteza aparatul radar , pt alcool aparatul Drager - sunt strict prevazute de legislatie). sa stiti ca de la 31.ian 2011 Legea 61/1991 a fost modificata. acum contraventiile se regasesc la art. 3.
da, aveti dreptate , dar m-am referit strict la situatia cand este intocmit. si acest lucru este posibil si este legal. atata timp cat agentul constatator considera ca din anumite motive acel pv. de constatare a contraventiei nu intruneste conditiile de fond si forma, poate - conform legii - sa anuleze pv.-ul in cauza.tocmai la asta se refera din oficiu. la situatia in care procesul-verbal se afla , la propriu la agentul constatator. e logic ca dupa ce a fost comunicat / trimis in debit , nu mai poate reveni asupra acelui act care a produs efecte. mutumesc oricum pentru informare!
da...au fost demilitarizati..dar asta nu inseamna cu sunt civili. iar ofiterii si subofiteri inca exista..daca ati citi exact statutul politistilor ati observa ca atunci cand dunt enumerate gradele..se refera la cele ale ofiterilor si cele ale subofiterilor (agenti de politie). si este clar ca pot intocmi procese-verbale de constatare a contraventiei. chiar si jandarmi pot face acest lucru. politistii sunt functionar publici cu statut special..nu civili!!!
il puteti contesta in 15 zile de la primire. nu asta e problema. agentul de politie apreciaza fapta subiectiv. instanta poate hotara diminuarea acesteia (in cazul in care exista un alt minim) sau poate dispune inlocuirea amenzii cu av. ceea ca voiam sa va explic este ca..martorul asistent nu are calitatea de martor ocular. pur si simplu asista la incheierea pv.-ului. nu trebuie sa cunoasca speta pentru a fi mentionat la rubrica martor asistent.
Cred k din oficiu se refera la faptul k..acel p.v. poate fi anulat de agentul constatator..cel putin din prevederile O.G. 2/2001 asta reiese. Instanta constata nulitatea la plangerea contraventionala. Exista si cazuri cand directiile de taxe si impozite/consiliile locale nu le pot executa silit pt k nu respecta prevederile legale - lipseste tocmai una din datele pe care le-ati enumerat dvs.
Răspuns la discuția Plangere contraventionala
nu se prescrie absolut niciuna din masurile luate (amenda, retinere p.c. sau puncte penalizare)..intrucat plangerea contraventionala suspenda masurile aplicate cfm O.G. 2/2001 , dar si cfm O.U.G. 195/2002 R. puteti sa va judecati pana in 2013 ..si tot veti fi obligat, k ..in cazul in care pierdeti sa predati p.c.-ul in 15 zile d la ramanerea definitiva a hotararii (cfm art. 118 alin. 4 din OUG 195/2002 R). de asemenea cfm Legii 202/2010 in cazul contraventiilor la regimul rutier si ordine publice , hotararile sunt defintive si irevocabile la pronuntare.
deci cu totul ar insemna maxim 39? indiferent de prejuduciul pretins?multumesc!!!
Buna ziua! As dori sa stiu daca ma puteti ajuta cu o informatie. Care este taxa pentru o plangere pe contencios administrativ? Legea 554/2004. Multumesc