avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua,


Doresc sa stiu ce sanse sunt ca un pv de contraventie circulatie sa fie anulat in instanta si carei instante trebuie sa ma adresez) avand in vedere urmatoarea situatie:

-PV este incheiat in localitatea Bacau
-seria C.I. este corecta nr. C.I. este incorect
-in relatarea celor intamplate apar cuvinte suprapuse citez,,a condus auto... pe directia.........iar la intersectia cu str..... s-a incadrat pe banda de mers catre stanga iar la culoarea verde a semaforului electric si-a continuat deplasarea pe directia inainte" peste cuvantul ,,stanga" este trecut cuvantul ,,dreapta"
-fapta este incadrata la art 107/1 din hg 1391/2001 si sanctionata de art 101/1/16 oug 195/2002
-martor trecut din mintea lor probabil
-la randul contravenientul refuza sau nu poate senma nu este bifata nici o casuta
-la randul alte mentiuni este trecut ,,contravenientul refuza sa semneze
-randul vehiculul nr.... asigurat cu polta..... valabilla pana la data de ...nu este complectat nimic
-in partea de jos a pv exemplarul 2 care l-am primit in termen si prin posta unde se afla instiintarea de plata este complectata cu pix si in CNP exista o cifra siprapusa peste alta iar seria si nr C.I este trecuta corect.
Avand in vedere cele prezentate mai sus ce trebuie facut si cum?

Multumesc si o zi buna!
















Cel mai recent răspuns: Georgis , utilizator 15:55, 3 Iunie 2011
Uitati-va in OG 2/2001 privind Regimul Juridic al Contraventiilor, la art. 16 sunt mentionate conditiile ce trebuiesc indeplinite de procesele verbale de contraventie.
Eu va sugerez sa contestati, instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia. Motivati contestatia pe nesiguranta afirmatiilor sau mentiunilor trecute un PV, pe conditiile de forma de la art. 16 si chemati in instanta si martorul mentionat in PV.
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 195 din 12 decembrie 2002 Republicată
privind circulaţia pe drumurile publice

Art. 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.

In pasajul de mai jos din HG 1391/2006 confruntati procesul verbal incheiat cu datele obligatorii pe care trebuie sa le cuprinda si care sunt prezentate mai jos:

HOTÃRÂRE Nr. 1391 din 4 octombrie 2006
pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Art. 180
(1) În cazul în care constată încălcări ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: data, ora şi locul unde este încheiat; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa contravenientului, numărul şi seria actului de identitate ori, în cazul cetăţenilor străini, al persoanelor fără cetăţenie sau al cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, seria şi numărul paşaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberării acestuia şi statul emitent; descrierea faptei contravenţionale, cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; numărul punctelor-amendă aplicate şi valoarea acestora, posibilitatea achitării de către persoana fizică, în termen de cel mult două zile lu-crătoare, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, sancţiunea contra-venţională complementară aplicată şi/sau măsura tehnico-administrativă dispusă; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a căii de atac, semnătura agentului constatator şi unitatea de poliţie la care se depune plângerea.
(2) În cazul în care contravenientul refuză sau nu poate să semneze procesul-verbal, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal şi semnătura martorului.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
ContSters193759, utilizator
Temeiul legal pentru contestatie este O.G. 2/2001. Insa studiati ordonanta , pentru ca nulitatea unui p.v.c.c. este absoluta in unele cazuri , iar in altele relativa. judecatoria competenta va aprecia acest fapt. Martorul la care faceti referire este un martor ASISTENT. Acesta doar asista la intocmirea acelui p.v.c.c. , nefiind necesar ca el sa cunoasca speta. Calitatea acestui martor consta doar in a asiata la intocmirea p.v.c.c.-ului. Dvs. vi s-a inmanat ex. 2 al procesului-verbal. Este posibil ca acesta sa nu cada perfect cu ex. 1 , insa nu atrage anularea p.v.-ului. Cititi cu atentia O.G. 2/2001 si daca sa regasesc situatiile de nulitate absoluta prevazute in aceasta aveti toate sansele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Nr inmatriculare completat gresit pe pv wxywxywxy wxywxywxy am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care ... (vezi toată discuția)
S-a procedat corect? Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca in urmatoarea situatie s-a procedat corect! Oprit de echipaj politie al unei sectii din Bucuresti pe motiv ca nu am respectat ... (vezi toată discuția)