avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate dygital2006

Activitate dygital2006

Buna ziua.
O persoana a achizitionat un apartament prin credit bancar, Imobilul nu avea inca Cartea Funciara emisa,
Ulterior s-a casatorit si-a schimbat numele iar la emiterea CF in acte a fost introdus inclusiv sotu, deci in acest moment in contract figureaza amandoi.
In cazul divortului apartamentul ramane ca fiind bun achizitionat inainte de casatorie sau se imparte? Apartamentul nu a fost achitat fiind in curs de plata pe 30 de ani, din care s-au platit 5 ani doar, iar plata ratelor nu a fost facuta de el.
Buna ziua.
Sunt conducator de troleibuz iar in data de 15 martie ora 22:00 am acrosat cu partea laterala dreapta un auto parcat. Dupa 5 minute am vazut ca nu apare nimeni am plecat la garaj (fara sa las nr de telefon in parbriz , notand doar nr de inmatriculare ) fiind ultima cursa.
Datorita starii de oboseala acumulata si a problemelor legate de procedurile urmate de garaj in situatia pandemiei pe fondul starii de urgenta nu am reusit sa vorbesc cu un maistru si mi s-a comunicat sa vin a doua zi. Doar ca a doua zi era alt maistru iar troleibuzul era in traseu neputand sa imi elibere nota de constatare a avariilor pentru a ma prezenta la politie fara sa vada avariile personal. (pe lateral era o urma usoara de la usa 2 pana spre spate cca 4m cu o intrerupere de cca 1m)
In orele urmatoare am lucrat (cu alt troleibuz) iar seara inainte de termenul de 24 de ore m-am prezentat la garaj pentru a cere actele si a ma prezenta la politie. Problema este ca troleibuzul implicat a fost scos in traseu si a intrat in garaj la ora 0:00 a zilei de 17 adica la 26 de ore. Am intocmit atunci cu maistrul de serviciu documentele si am mers de indata la biroul accidente usoare pentru a declara accidentul.
Data fiind situatia prin care conducatorii de troleibuze si tramvaie nu se pot deplasa cu vehicolul si necesita nota de constatare de la maistrul de serviciu pana la prezentarea mea pe biroul accidente au trecut 27 de ore. Prin urmare permisul mi-a fost retinut pentru 30 de zile.
Inteleg ca agentul constatator a aplicat legea corect din punctul de vedere al abaterii dar cu aceste circumstante pot sa fac contestatie in instanta sau nu am cum sa castig.
Mentionez ca munca mea depinde de permis.

Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Alcool la volan 0.40g/l
Multumesc pentru raspunsuri..
Răspuns la discuția Permis
Doar DACA se incadreaza conform talonului la:
Descrierea Categoriei
Din categoria B1 fac parte autovehiculele cu trei sau patru roti, avand masa proprie de peste 400 kg dar nu mai mare de 550 kg, echipate cu motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h.
Răspuns la discuția Schimbare permis conducere
Se poate solicita eliberarea unui permis de conducere înainte sau după expirare, după efectuarea vizitei medicale, pe baza următoarelor documente

a) cererea titularului se editează informatic la ghiseu și se înmânează titularului pentru a o semna și pentru a completa informațiile privind fișa medicală și dovada plății contravalorii permisului de conducere;

b) în cazul cetăţenilor români, actul de identitate al titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România,

c) în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu;

d) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere - 68 lei, se poate achita numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;

e) permisul de conducere, în original. În cazul pierderii, reţinerii într-un stat membru UE sau furtului permisului de conducere, titularul declară acest fapt prin completarea în mod corespunzător a cererii (prin bifarea căsuţelor corespunzătoare);

f) documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.

În cazul persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, acestea vor prezenta pentru eliberarea unui nou permis de conducere, documentele de mai sus însoțite de hotărârea de dezincriminare, nefiind necesară susținerea vreunui examen.
Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact.
Am fost oprit la un control al BPR si in urma testari cu aparatul alcooltest am avut o alcoolemie de 0,40 g/l in aerul expirat. Agentul a aplicat masura retinerii permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile si amenda contraventionala. Mentionez ca NU mi-a solicitat sa merg la o unitate medicala in vederea recoltarii probelor biologice.
Din cate am citit la 0,40 g/l care este pragul dintre contraventie si infractiune pot sa merg sa sustin proba pentru redobandire si scurtarea termenului de la 90 la 30 de zile?
Doar ca nu inteleg notiunea de pana la si peste aceasta valoare si unde se incadreaza aceasta, pana la....inclusiv sau peste inclusiv ori in cel de-al 2-lea caz trebuia sa fiu dus obligatoriu la racoltarea de probe biologice.
Buna ziua, doresc sfatul unui avocat care se ocupa de patrimoniu si care a mai avut de-a face cu astfel de procese astfel incat centura de fortificatie a capitalei sa fie scoasa din administrarea/proprietatea unor firme care ocupa spatii in regim de administrare/proprietate si trecute in subordinea primariei generale a capitalei pentru a putea fi exploatate ca destinatii turistice/recreative/culturale. Multumesc anticipat si astept raspuns cu deosebit interes.
Va multumesc pentru sfaturi si sugestii o ultima intrebare , acum nemaiavand permis si nemaiputandu-mi exercita meseria de taximetrist cum pot obtine ajutorul unui avocat avand in vedere ca nu am alte beneficii materiale pana imi voi gasi un alt loc de munca si am si 2 copii minori in intretinere. Pot beneficia de un avocat din oficiu.?
Victima nu doreste sa depuna plangere penala mai ales ca nu va mai locui in viitor in Bucuresti si prin urmare ar trebui sa vina in instanta si nu doreste aest lucru. Daca nu depune plangere masura cercetari penale va fi inlaturata prin impacarea partilor si se va trece la civil si va ramane doar un accident de circulatie.
Momentan ma intereseaza doar sa se termine totul cat mai repede sa imi pot exercita profesia in continuare nu vreau sa aibe nimeni probleme nici eu nici nelalalt conducator auto. Dar am doar o BANUIALA ca celalalt conducator auto are mai multa implicare in dosar ca mine (nu fac alte acuzatii ca nu am dovezi) de aceia a primit copia mea rca si prin urmare isi face masina pe asig mea.
Ori e culpa comuna ca el a venit pe contrasens , a facut stanga pe linie continua si e vinovat ori sunt vinovat si eu ca eram deja patruns in intersectie si prin care motiv as putea fi si eu "vinovat" dar ca sa il scoata pe el nevinovat asta e prea de tot.
Problema e ca nu stiu exact pasii pe care trebuie sa ii fac, probabil voi merge cu memorii la seful politiei rutiere si la parchet la prim procuror.Desi nu stiu legal daca mai pot si cat timp am la dispozitie pentru asta.
In primul rand nu ma consider vinovat atata timp cat eram OPRIT pentru a ma asigura in locul cu vizibilitate maxima. Poate daca ma aflam in mers se schimbau datele problemei, iar soferul celalalt a incalcat 2 linii simple continue si prin urmare a facut stanga neavand voie si din aceasta rezultand accidentul (daca si eu as fi gasit vinovat e caz de culpa comuna in cel mai rau caz pentru mine insa celalalt sofer a plecat cu copie dupa asigurarea mea sa isi repare masina iar eu sunt nevoit sa o fac pe casco ca si cum doar eu sunt de vina.

Nu am gasit nici un model de memoriu sau (inaintare cum mi s-a spus la parchet)
si nu stiu cum se face fiind prima data in 6 ani de cand am permisul cand am patit un astfel de accident.