avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima, permis retinut, refuz prelungire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima, permis retinut, refuz prelungire dovada

Buna ziua.
In ziua de 14.03.2011 veneam de pe str. clopotarii vechi sa fac dreapta pe b-dul Iancu de Hunedoara din Bucuresti aveam cedeaza trecerea si obligatoriu la dreapta bulevardul pe care urma sa ma incadrez are 3 benzii pe sens si pe entru linii de tramvai delimitate de banda continua simpla. Eram la volanul unui taxi , cand ajuns in intersectia de mai sus dorind sa ma incadrez la dreapta am fost nevoit din cauza lipsei de vizibilitate si a masinilor stationate pe coltul intersectiei sa patrund in intersectie pana aproape de banda 2 , moment in care m-am oprit deoarece din stanga venea o masina.
In momentul in care din dreapta a venit de pe contrasens o alta masina care a intrat in plin in mine (in coltul din dreapta a masini din lateral nu din fata) si pe care nu am vazut-o deoarece dupa oprirea mea ma uitam doar in stanga fara sa apuc a mai intoarce capul.
Clienta pe care o aveam in masina a solicitat sa mearga la spital acuzand ca s-a lovit din cauza socului la cap si picior. mentionez ca impactul a fost destul de puternic la fata locului neexistand urme de frana din partea celuilalt cond auto lucru care este consemnat si la dosar.
Victima a fost transportata la spital si dupa examenul medical si 2 radiografii a fost lasata sa plece acasa.
Mi-a fost retinut permisul si cand mi-a fost data autoriz. de reparatie agentul a scris ca din primele cercetari eu sunt vinovat de producerea accidentului conform art. 111 al.4 din OUG 195/2002.
Dupa expirarea dovezii am facut cerere de prelungire a dovezii cu alte 30 de zile dar am primit o rezolutie prin care procurorul a respins cererea mea invocand niste art din codul penal.
Pe scurt din dosar rezulta ca sunt cercetat sub asp savars infract prev la art.184 alin 1 si 3 CP ce se inscrie in cazurile prev la al.4 teza 2-a si al.5 din OUG nr..195/2002 modif si complet. prin L.49/2006 si OUG nr.146/2008. Avand in vedere infract prin care sunt cercetat chiar daca beneficier de prez de nevinovatie prev de art 5/2 C.P.P. proced la verificarea cererii a dovezii elib si a actelor din dosar , fata de imprejurarile concrete in care a fost savarsita fapta (art 135 lit.h) si gradul de pericol social creat aprecieza ca fiind neintemeiata. motiv pentru care respinge cererea de prelungire a dovezii in temeiul art.111 al.6 din OUG 195/2002 rep modific si complet prin L49/2006, OUG nr 146/2008 si disp art.203 al.1 C.P.P.

Din ce am gasit art.135, lit.h mai sus mentionat este vorba de neacordare a prioritatii unui pieton ce se afla in traversare prin loc marcat pe sensul meu de deplasare , dar in realitate nu a existat nici un pieton iar acea intersectie nu avea trecere de pietoni marcata prin indicatoare sau marcaje la acea data fapt ce poate fi confirmata chiar de catre victima sau alti martori..

Intrebarile mele sunt:
1) Ce pot face pentru a obtine prelungirea dovezii dat fiind faptul ca fara dovada raman si fara serviciu.
2) Daca victima nu depune plangere cum va fi solutionat cazul?
3) Ce se poate face daca in dosar s-au strecurat niste greseli voite sau nu cum ar fi acel articol 135 lit H.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:52, 6 Aprilie 2011
Solicitati firmei de asigurare sa acorde despagubiri victimei,dat fiind ca recunoasteti vinovatia.

Normele Ordinului CSA aplicabile evenimentului , lasa la aprecierea asiguratorului posibilitatea de a acorda amiabil daune daca accidentul face obiectul unei cauze penale si am inteles ca in cazul dvs. inca nu exista plangerea victimei. Daca se doreste obtinerea despagubirilor trebuie dovedita vinovatia detinatorului politei incheiata de asiguratorul in cauza astfel ca declaratia vinovatului este una esentiala.


Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
faceti memoriu atit la procurorul de caz cit si la prim procurorul aceluiasi parchet si motivati in fapt si drept eroarea intervenita cit si netemeinicia respingerii cererii de emitere a dovezii. cam atit puteti face, emiterea unei noi dovezi fiind la discretia procurorului.

daca victima nu depune plingere, atunci dosarul se va finaliza cu NUP si se va retrimite politiei rutiere pentru a se retine permisul ptr 90 de zile.
In primul rand nu ma consider vinovat atata timp cat eram OPRIT pentru a ma asigura in locul cu vizibilitate maxima. Poate daca ma aflam in mers se schimbau datele problemei, iar soferul celalalt a incalcat 2 linii simple continue si prin urmare a facut stanga neavand voie si din aceasta rezultand accidentul (daca si eu as fi gasit vinovat e caz de culpa comuna in cel mai rau caz pentru mine insa celalalt sofer a plecat cu copie dupa asigurarea mea sa isi repare masina iar eu sunt nevoit sa o fac pe casco ca si cum doar eu sunt de vina.

Nu am gasit nici un model de memoriu sau (inaintare cum mi s-a spus la parchet)
si nu stiu cum se face fiind prima data in 6 ani de cand am permisul cand am patit un astfel de accident.
Vinovatul in acest caz e celalalt,chiar daca victima era in masina dvs. Vorbiti cu victima sa depuna plangere penala impotriva celuilalt si cu o copie de pe aceasta plangere intocmiti acel memoriu la procuror....
Victima nu doreste sa depuna plangere penala mai ales ca nu va mai locui in viitor in Bucuresti si prin urmare ar trebui sa vina in instanta si nu doreste aest lucru. Daca nu depune plangere masura cercetari penale va fi inlaturata prin impacarea partilor si se va trece la civil si va ramane doar un accident de circulatie.
Momentan ma intereseaza doar sa se termine totul cat mai repede sa imi pot exercita profesia in continuare nu vreau sa aibe nimeni probleme nici eu nici nelalalt conducator auto. Dar am doar o BANUIALA ca celalalt conducator auto are mai multa implicare in dosar ca mine (nu fac alte acuzatii ca nu am dovezi) de aceia a primit copia mea rca si prin urmare isi face masina pe asig mea.
Ori e culpa comuna ca el a venit pe contrasens , a facut stanga pe linie continua si e vinovat ori sunt vinovat si eu ca eram deja patruns in intersectie si prin care motiv as putea fi si eu "vinovat" dar ca sa il scoata pe el nevinovat asta e prea de tot.
Problema e ca nu stiu exact pasii pe care trebuie sa ii fac, probabil voi merge cu memorii la seful politiei rutiere si la parchet la prim procuror.Desi nu stiu legal daca mai pot si cat timp am la dispozitie pentru asta.

Alte discuții în legătură

Accident cu victime - vatamare corporala bunyka bunyka In februarie a.c. circuland pe un drum cu 3 benzi am ajuns la o intersectie aflata in dreptul unui fost refugiu de tramvai. Am semnalizat stanga coresp, am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime lary20 lary20 am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul\"stop\",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima, respingerea dovezii alinq alinq Am fost implicat intr-un usor accident rutier.Am lovit pe trecere o femeie in varsta,a venit politia si salvarea si a fost dusa la spital.Politia mi-a luat mie ... (vezi toată discuția)