avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Veres Arpad

Activitate Veres Arpad

Răspuns la discuția Facturare TVA pt. Elvetia
Sa fiu si mai amanuntit! este vorba de transport Intermodal( Vapor,Cale Ferata, Camion) Containerul pleaca din Anglia pe vapor sosseste intru port din Europa unde se pune pe cale ferata dupa care intra in Romania intru punc unde se transborda pe camion care il duce la destinatarul marfi unde se descrca si revine inapoi la terminalul de conteinere! Acest parcurs pe teritroiul Romaniei se face de catre firma mea si trebuie sa facturez firmei cu sediul in Elvetia ( Transport de bunuri relatia Oradea-- Timisoaira si inapoi)
Conform contabilui neam incadra la art. 133 alin 7 lit a
Dar cei din Elvetia refuza sa facturam cu TVA ! ca este continuarea uni transport comunitar si este exceptat de TVA ! spun ei !
Răspuns la discuția Facturare TVA pt. Elvetia
Buna,
Acest transport soseste pe cale feroviara si intra in tara intrun punct(egal) de aicea vive incarcat pe camion (conteiner) vine dus la destinatar tot in romania si dupa ce este gol se readuce la punctul de unde a plecat. Factuarea trebuie sa o editez pt o firma cu sediul in Elvetia. Contabilul meu sustine ca ne incadram la Art 133 exceptia alin 7. Pur si sinplu nu stiu cum sa facturez?
Va multumesc !
Buna ziua,

Trebuie sa facturam un transport de bunuri pe teritoriul Romaniei.Acest transport este afert unui transport intracomunitar(contiunarea unu transport) unei firme din Elvetia.
- trebuie facturat cu TVA sau nu ?
- sediul firmei este in Elvetia iar transportul se face pe teritoriul Romaniei
Va multumesc si daca se pote si baza legala