avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare TVA pt. Elvetia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare TVA pt. Elvetia

Buna ziua,

Trebuie sa facturam un transport de bunuri pe teritoriul Romaniei.Acest transport este afert unui transport intracomunitar(contiunarea unu transport) unei firme din Elvetia.
- trebuie facturat cu TVA sau nu ?
- sediul firmei este in Elvetia iar transportul se face pe teritoriul Romaniei
Va multumesc si daca se pote si baza legala
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:33, 5 Aprilie 2011
se factureaza fara tva, indiferent unde se realizeaza transportul.
baza legala este art. 133, alin 2 din codul fiscal.

ca o pura curiozitate!
de unde continua acest transport intracomunitar pentru ca elvetia nu este membra ue?
Buna,
Acest transport soseste pe cale feroviara si intra in tara intrun punct(egal) de aicea vive incarcat pe camion (conteiner) vine dus la destinatar tot in romania si dupa ce este gol se readuce la punctul de unde a plecat. Factuarea trebuie sa o editez pt o firma cu sediul in Elvetia. Contabilul meu sustine ca ne incadram la Art 133 exceptia alin 7. Pur si sinplu nu stiu cum sa facturez?
Va multumesc !
ca sa inteleg si eu.
este vorba de o firma X din romania care importa bunuri din elvetia.
transportul din elvetia se efectueaza cu trenul pana intr-un punct, iar din acel punct transportul este efectuat de firma dvs. cu un camion pana la destinatia finala.
dupa descarcarea marfii din container, containerul gol este transportat in locul de unde a fost preluat initial, tot de catre firma dvs. cu acelasi camion.
corect?

in aceste conditii veti factura cu tva pentru ca va incadrati la exceptia de la art. 133, alin 7, lit. a)
Sa fiu si mai amanuntit! este vorba de transport Intermodal( Vapor,Cale Ferata, Camion) Containerul pleaca din Anglia pe vapor sosseste intru port din Europa unde se pune pe cale ferata dupa care intra in Romania intru punc unde se transborda pe camion care il duce la destinatarul marfi unde se descrca si revine inapoi la terminalul de conteinere! Acest parcurs pe teritroiul Romaniei se face de catre firma mea si trebuie sa facturez firmei cu sediul in Elvetia ( Transport de bunuri relatia Oradea-- Timisoaira si inapoi)
Conform contabilui neam incadra la art. 133 alin 7 lit a
Dar cei din Elvetia refuza sa facturam cu TVA ! ca este continuarea uni transport comunitar si este exceptat de TVA ! spun ei !
clientul dvs. fiind din elvetia care nu este membra ue, facturati cu tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport de marfa international  dragos dragos Buna ziua am un contract de transport marfa de la o casa de expeditie din romania pe relatie ELVETIA-ROMANIA va rog sa-mi spuneti cum se face factura pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)
Transport marfa intracomunitar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.romana A transporta tot pt o soc.romana B marfa in Serbia. Soc.A emite factura de transport catre soc.B cu sau fara TVA? (vezi toată discuția)